Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΗ βοήθεια των ελληνικών φορέων στους Ρώσους τουρίστες ενδυναμώνει την ήδη θετική εικόνα της Ελλάδας στη Ρωσία
Ελληνορωσικό Εμπορικό Επιμελητήριο

Η βοήθεια των ελληνικών φορέων στους Ρώσους τουρίστες ενδυναμώνει την ήδη θετική εικόνα της Ελλάδας στη Ρωσία

Το Ελληνορωσικό Εμπορικό Επιμελητήριο χαιρετίζει τις προσπάθειες όλων των ελληνικών φορέων της τουριστικής αγοράς, για την όσο το δυνατόν αμεσότερη και αποτελεσματικότερη υποστήριξη και παροχή διευκολύνσεων στους Ρώσους τουρίστες που έχουν 'ξεμείνει' στην Ελλάδα.

Με αφορμή τα προβλήματα που ανέκυψαν στην τουριστική αγορά της Ρωσίας, λόγω της πτώχευσης ορισμένων ρωσικών τουριστικών πρακτορείων και των επιπτώσεών τους στην ελληνική τουριστική αγορά, το Ελληνορωσικό Εμπορικό Επιμελητήριο θέλει να επισημάνει τα εξής:

1. Η Ρωσία είναι μια μεγάλη χώρα με πολύ σημαντικές προοπτικές για το μέλλον της ελληνικής τουριστικής αγοράς.
2. Ο μέσος Ρώσος τουρίστας είναι φίλα προσκείμενος προς την Ελλάδα και με υψηλή καταναλωτική δαπάνη.
3. Σημαντικός αριθμός Ρώσων τουριστών έχει ενδιαφερθεί παράλληλα για την αγορά ακινήτων στην Ελλάδα.
4. Τις γενικότερες τάσεις και συνήθειες της ρωσικής τουριστικής αγοράς ακολουθούν και άλλες χώρες της ευρύτερης περιοχής, οι οποίες δυνητικά θα δώσουν νέους επισκέπτες στην Ελλάδα στο εγγύς μέλλον.
5. Τα προηγούμενα χρόνια, ενώ το τουριστικό ρεύμα από άλλες χώρες μειωνόταν λόγω της οικονομικής κρίσης, η ελληνική αγορά στηρίχθηκε σημαντικά από την αλματώδη ανοδική πορεία των ρωσικών αφίξεων.      

“Με βάση όλα τα παραπάνω και λόγω της αδυναμίας των συγκεκριμένων ρωσικών τουριστικών πρακτορείων, το Ελληνορωσικό Εμπορικό Επιμελητήριο χαιρετίζει ιδιαίτερα τις προσπάθειες όλων των ελληνικών φορέων της τουριστικής αγοράς, κρατικών και ιδιωτικών, για την όσο το δυνατόν αμεσότερη και αποτελεσματικότερη υποστήριξη και παροχή διευκολύνσεων στους εμπλεκόμενους Ρώσους τουρίστες με σκοπό την απρόσκοπτη συνέχιση της φιλοξενίας τους στην Ελλάδα και του ομαλού επαναπατρισμού τους στη Ρωσία.

Οι προσπάθειες αυτές είναι βέβαιο ότι θα προσφέρουν πολλαπλάσια οφέλη στην τουριστική αγορά, ενδυναμώνοντας περισσότερο την ήδη θετική εικόνα της τουριστικής Ελλάδας στη Ρωσία. Το Ελληνορωσικό Εμπορικό Επιμελητήριο στέκεται αρωγός σε κάθε τέτοια προσπάθεια”, καταλήγει η σχετική ανακοίνωση του Επιμελητηρίου.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024