Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΗ Βρετανία επιβάλει 15μερη καραντίνα σε ταξιδιώτες από Γαλλία, Ολλανδία και Μάλτα
Τουριστική πολιτική

Η Βρετανία επιβάλει 15μερη καραντίνα σε ταξιδιώτες από Γαλλία, Ολλανδία και Μάλτα

Στον κατάλογο προστίθενται ακόμη τα νησιά Turks & Caicos και Aruba στην Καραϊβική, ενώ Ισπανία και Βέλγιο είχαν ήδη προστεθεί πρόσφατα.

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου αποφάσισε να επιβάλλει καραντίνα 14 ημερών σε όλους όσοι εισέρχονται στη χώρα από τη Γαλλία και άλλα κράτη από το Σάββατο 15 Αυγούστου.

Η βρετανική κυβέρνηση προσέθεσε επίσης την Ολλανδία, τη Μάλτα, το Μονακό, τα νησιά Turks & Caicos και Aruba στην Καραϊβική, στον κατάλογο των χωρών, οι ταξιδιώτες που επιστρέφουν από τις οποίες θα τίθενται σε καραντίνα. Ισπανία και Βέλγιο είχαν ήδη προστεθεί στη λίστα πρόσφατα.

“Τα δεδομένα δείχνουν ότι πρέπει να αφαιρεθούν οι χώρες αυτές από τον κατάλογο των κρατών όπου τα ταξίδια θεωρούνται ασφαλή για να διατηρήσουμε τον δείκτη των μολύνσεων χαμηλά”, ανέφερε ο υπουργός Μεταφορών Grant Shapps μέσω Twitter.

Όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ/ΜΠΕ, η πρώτη χώρα που αντέδρασε στην ανακοίνωση αυτή του υπουργού Μεταφορών της Βρετανίας ήταν η Γαλλία. Το Παρίσι εξέφρασε λύπη για την απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης και διεμήνυσε ότι θα εφαρμόσει “μέτρο ανταπόδοσης” της κίνησης, μέσω του υφυπουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Clément Beaune, που εκφράστηκε επίσης μέσω Twitter.

Πρόκειται για “μια βρετανική απόφαση για την οποία λυπούμαστε και θα οδηγήσει σε μέτρο ανταπόδοσης, με την ελπίδα ότι θα υπάρξει αποκατάσταση της ομαλότητας το συντομότερο δυνατόν”, πρόσθεσε ο υφυπουργός.

Για τους Βρετανούς τουρίστες, η Γαλλία είναι ο δεύτερος δημοφιλέστερος προορισμός στην Ευρώπη, μετά την Ισπανία, ενώ θεωρείται η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά για τους τουρίστες από το Ηνωμένο Βασίλειο στον κόσμο, πίσω μόνο από τις ΗΠΑ.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024