Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΗ βρετανική κυβέρνηση ετοιμάζεται να μειώσει την 14ήμερη καραντίνα για τις διεθνείς αφίξεις
Τουριστική πολιτική

Η βρετανική κυβέρνηση ετοιμάζεται να μειώσει την 14ήμερη καραντίνα για τις διεθνείς αφίξεις

Μια περίοδος καραντίνας δε θα μπορούσε να αποφευχθεί, αλλά προτάθηκε πιθανή μείωση από τις υπάρχουσες 14 ημέρες.

Ο γενικός γραμματέας Μεταφορών της βρετανικής κυβέρνησης, Grant Shapps, αναμένεται να ανακοινώσει νέους κανονισμούς αυτήν την εβδομάδα, οι οποίοι θα μειώσουν το χρόνο που απαιτείται για την απομόνωση των ταξιδιωτών.

Αναφορές υποδεικνύουν ότι η κυβέρνηση μπορεί να απορρίψει την πραγματοποίση τεστ στα αεροδρόμια και αντ’αυτού να επιλέξει τη διεξαγωγή ενός μόνο τεστ μετά από μια περίοδο καραντίνας πολύ μικρότερη από τις τρέχουσες 14 ημέρες. Σύμφωνα με δημοσίευμα της “Guardian”, μια άλλη επιλογή είναι να εξετάζονται οι ταξιδιώτες πριν από την άφιξη και πάλι αρκετές ημέρες μετά την άφιξή τους στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο Shapps αναμένεται να παρουσιάσει τη νέα πολιτική μεθαύριο, Πέμπτη 8 Οκτωβρίου.

Μιλώντας στη διάσκεψη του Συντηρητικού Κόμματος χθες, ο Shapps επέμεινε ότι μια περίοδος καραντίνας δε θα μπορούσε να αποφευχθεί, αλλά πρότεινε ότι θα μπορούσε να μειωθεί από τις υπάρχουσες 14 ημέρες. Χωρίς να δώσει συγκεκριμένες λεπτομέρειες σχετικά με το σχέδιο της κυβέρνησης, είπε ότι τυχόν νέοι κανόνες θα πρέπει να διαφοροποιηθούν από ένα απλό τεστ κατά την άφιξη στα αεροδρόμια. “Αυτό θα ανιχνεύσει μόνο το 7% των ασυμπτωματικών περιπτώσεων”, δήλωσε.

“Το επόμενο στάδιο είναι να επιτρέψουμε τα τεστ, τα οποία οι άνθρωποι μερικές φορές πιστεύουν λανθασμένα είναι ένα πολύ απλό πράγμα. ‘Γιατί απλά δεν τεστάρετε τους ανθρώπους στο αεροδρόμιο; Εάν γνωρίζετε ότι είναι καθαροί, αφήστε τους να εισέλθουν και η δουλεια έχει γίνει'”, είπε χαρακτηριστιά ο Shapps. “Η απάντηση είναι ότι κάποιος που είναι ασυμπτωματικός και δεν εμφανίζει συμπτώματα, ανήκει σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό περιπτώσεων που δεν ανιχνεύεται. Στην πραγματικότητα, οι μελέτες δείχνουν ότι αν κάποιος ελεγχθεί την πρώτη ημέρα της άφιξής του, πιθανότατα θα βρεθεί μόνο ένα 7% των ανθρώπων που έχουν πράγματι τον ιό. Πρέπει λοιπόν να είμαστε λίγο πιο έξυπνοι. Ο τρόπος για να το κάνουμε αυτό είναι να έχουμε ακόμη μια περίοδο καραντίνας, αλλά και να κάνουμε τεστ και να είμαστε σε θέση να αφήνουμε τους ανθρώπους να κυκλοφορήσουν. Θα πως περισσότερα για αυτό σύντομα”.

Εκπρόσωπος του Τμήματος Μεταφορών δήλωσε: “Οι εργασίες συνεχίζονται με ειδικούς στον τομέα της υγείας σχετικά με τις πρακτικές της χρήσης τεστ για τη μείωση της περιόδου αυτο-απομόνωσης όσον αφορά στις διεθνείς αφίξεις. Ο γενικός γραμματέας έχει καταστήσει σαφές ότι θα υπάρξει ανακοίνωση σχετικά με αυτό σύντομα”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024