Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΗ βρετανική κυβέρνηση σχεδιάζει νέα νομοθεσία προστασίας των τουριστών
Ευρωπαϊκή Ένωση

Η βρετανική κυβέρνηση σχεδιάζει νέα νομοθεσία προστασίας των τουριστών

Το νομοσχέδιο θα διευκολύνει επίσης τις επιχειρήσεις του Ηνωμένου Βασιλείου να πωλούν αεροπορικά πακέτα διακοπών σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς θα μπορούν να προσφέρουν στους καταναλωτές στην Ευρώπη την ίδια προστασία που προσφέρουν και στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ένα νέο νομοσχέδιο για την παροχή μεγαλύτερης προστασίας στους τουρίστες σε περίπτωση χρεωκοπίας μιας ταξιδιωτικής εταιρείας συζητήθηκε πρόσφατα στη Βουλή των Κοινοτήτων του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η βρετανική κυβέρνηση υπόσχεται ότι από τον επόμενο χρόνο οι τουρίστες που κάνουν κράτηση online θα λαμβάνουν μια νέου είδους προστασία, ώστε να μην παραμείνουν απομεμονωμένοι στο εξωτερικό ή να μη χάσουν τυχόν τα χρήματα από την κράτησή τους.

Η πρωθυπουργός Theresa May δήλωσε: “Η τεχνολογία έχει αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι κάνουν διακοπές και αυτό το νομοσχέδιο θα σηματοδοτεί ότι το πρόγραμμα ATOL θα μπορεί να έχει ισχύ τόσο στο παρόν όσο και στο μέλλον. Είτε κάνει κάποιος κράτηση για μια σύντομη απόδραση μέσω κράτησης στο Internet είτε μέσω φυσικής παρουσίας σε τουριστικό γραφείο, θα πρέπει να γνωρίζει ότι δε θα μείνει αποκομμένος και μόνος του χωρίς χρήματα αν κάτι πάει στραβά”.

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός επεσήμανε επίσης ότι οι διακοπές θα προστατεύονται όταν οι καταναλωτές κάνουν κράτηση για πτήση και στη συνέχεια κατευθύνονται από την αεροπορική εταιρεία σε άλλη εταιρεία για να κλείσουν το κατάλυμά τους, μέσα σε 24 ώρες.

Σε δήλωσή της η κυβέρνηση ανέφερε ότι το νομοσχέδιο θα διευκολύνει επίσης τις επιχειρήσεις του Ηνωμένου Βασιλείου να πωλούν αεροπορικά πακέτα διακοπών σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς θα μπορούν να προσφέρουν στους καταναλωτές στην Ευρώπη την ίδια προστασία που προσφέρουν και στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η νέα νομοθεσία επεκτείνει την προστασία ATOL στους επιβάτες που κάνουν κρατήσεις για πτήσεις, ξενοδοχεία ή ενοικιάσεις αυτοκινήτων, οι οποίες δεν πωλούνται ως πακέτα διακοπών. Οι λεπτομέρειες του νομοσχεδίου πάντως δεν έχουν διαφανιστεί πλήρως ακόμη.

Η βρετανική κυβέρνηση έκανε αναφορά στην έρευνα του Συνδέσμου Βρετανών Τουριστικών Πρακτόρων (ABTA) “Holiday Habits Report 2016”, συμφωνα με την οποία πάνω από το 75% των Βρετανών καταναλωτών πραγματοποίησαν κράτηση για τις διακοπές τους online.

Ο υπουργός Μεταφορών John Hayes είπε: “Αυτή η αλλαγή θα ταιριάξει τον νόμο στη σύγχρονη εποχή – και θα είναι σε θέση να προσαρμοστεί καλύτερα σε κάθε μελλοντική πρόοδο της τεχνολογίας που τυχόν θα χρησιμοποιούν οι άνθρωποι για να κάνουν κράτηση για τις διακοπές τους”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024