Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΗ βρετανική κυβέρνηση συμβουλεύει τους πολίτες της να μη βιαστούν να κλείσουν διακοπές
Τάσεις

Η βρετανική κυβέρνηση συμβουλεύει τους πολίτες της να μη βιαστούν να κλείσουν διακοπές

Ο πρωθυπουργός Boris Johnson αναμένεται στις 22 Φεβρουαρίου να ανακοινώσει ένα σχέδιο για την χαλάρωση του lockdown. Ο υπουργός Μεταφορών σημείωσε ότι είναι πολύ νωρίς ακόμη για να γνωρίζουν τι μπορεί αυτό να σημαίνει για την καλοκαιρινή περίοδο των διακοπών.

Οι Βρετανοί δε θα πρέπει να κάνουν κρατήσεις για διακοπές στο εσωτερικό ή το εξωτερικό έως ότου γίνουν γνωστά περισσότερα στοιχεία για την επιτυχία του προγράμματος εμβολιασμού κατά του COVID-19 στη Βρετανία, δήλωσε στο Radio 4 του BBC ο υπουργός Μεταφορών Grant Shapps.

Βάσει των νέων συνοριακών περιορισμών, οι ταξιδιώτες που φτάνουν στη Βρετανία από χώρες στις οποίες εξαπλώνονται μεταλλαγμένα στελέχη του νέου κορονοϊού, θα οφείλουν να πληρώσουν για την παραμονή τους για 10 ημέρες σε καραντίνα σε ξενοδοχεία. Όποιος παραβεί τους κανονισμούς θα μπορεί να αντιμετωπίσει βαρύ πρόστιμο ή 10ετή ποινή κάθειρξης.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ/ΜΠΕ, όσον αφορά την “συρρικνούμενη πιθανότητα” κάποιος να εξετάζει το ενδεχόμενο να κάνει κράτηση για διακοπές, ο Shapps σημείωσε ότι θα ήταν λάθος να το κάνει, καθώς το να πάει κανείς διακοπές είναι παράνομο βάσει των σημερινών περιοριστικών μέτρων.

“Έως ότου γίνει γνωστό πότε θα βγούμε από το lockdown, το οποίο δεν μπορούμε να ξέρουμε, έως ότου έχουμε περισσότερα στοιχεία, περισσότερες πληροφορίες για τα εμβόλια, παρακαλώ να μην προχωρήσετε και να μην κάνετε κράτηση για διακοπές, κάτι το οποίο, σε αυτό το στάδιο, είναι παράνομο όντως να πας και να κάνεις, είτε πρόκειται για εδώ είτε για το εξωτερικό”, δήλωσε.

Η Βρετανία έχει χορηγήσει την πρώτη δόση εμβολίων κατά της COVID-19 σε 12,6 εκατ. ανθρώπους, αλλά η κυβέρνηση έχει πει ότι χρειάζεται να υπάρξουν περισσότερες πληροφορίες για το αποτέλεσμα που έχει το πρόγραμμά της εμβολιασμού κατά του νέου κορονοϊού ή των νέων παραλλαγμένων στελεχών του προτού μπορέσει να άρει το πιο πρόσφατο lockdown.

Από την άλλη μεριά, εκπρόσωπος του Συλλόγου Βρετανών Ταξιδιωτικών Πρακτόρων (ABTA) είπε: “Μπορείτε να κάνετε κράτηση για καλοκαιρινές διακοπές τώρα με αυτοπεποίθηση, κλείνοντας πακέτα διακοπών μέσω ενός μέλους της ABTA και πολλές ταξιδιωτικές εταιρείες προσφέρουν επίσης επιπλέον ευελιξία λαμβάνοντας υπόψη την αβεβαιότητα που δημιουργείται από την πανδημία”.

Ο πρωθυπουργός Boris Johnson αναμένεται στις 22 Φεβρουαρίου να ανακοινώσει ένα σχέδιο για την χαλάρωση του lockdown. Ο Shapps σημείωσε ότι είναι πολύ νωρίς ακόμη για να γνωρίζουν τι μπορεί αυτό να σημαίνει για την καλοκαιρινή περίοδο των διακοπών.

Μετά την ισχύ από τη Δευτέρα της υποχρέωσης για τήρηση καραντίνας σε ξενοδοχείο, ο υπουργός Μεταφορών αναμένει μείωση στις αφίξεις από χώρες, όπως η Νότια Αφρική και η Βραζιλία, όπου έχουν εντοπιστεί μεταλλαγμένα στελέχη του νέου κορονοϊού.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024