Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΙδιαίτερα μεγάλη η συμμετοχή buyers και sellers στη φετινή PATA Travel Mart

Ιδιαίτερα μεγάλη η συμμετοχή buyers και sellers στη φετινή PATA Travel Mart

ΑΠΟΣΤΟΛΗ – KUALA LUMPUR: Τις πόρτες της άνοιξε προχτές, Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2005, η διεθνής τουριστική έκθεση `PATA Travel Mart 2005`, που πραγματοποιείται στη πρωτεύουσα της Μαλαισίας, τη Kuala Lumpur. Στην έκθεση συμμετέχουν συνολικά 375 αγοραστές – buyers, που εκπροσωπούν 339 οργανισμούς από 54 χώρες, οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν συναντήσεις με…

ΑΠΟΣΤΟΛΗ – KUALA LUMPUR: Τις πόρτες της άνοιξε προχτές, Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2005, η διεθνής τουριστική έκθεση `PATA Travel Mart 2005`,<...>που πραγματοποιείται στη πρωτεύουσα της Μαλαισίας, τη Kuala Lumpur. Στην έκθεση συμμετέχουν συνολικά 375 αγοραστές – buyers, που εκπροσωπούν 339 οργανισμούς από 54 χώρες, οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν συναντήσεις με 704 προμηθευτές – sellers, οι οποίοι θα εκπροσωπούν 307 ταξιδιωτικούς οργανισμούς από 37 χώρες του κόσμου.

Η ελληνική συμμετοχή περιορίζεται στην παρουσία εκπροσώπων από τα γραφεία Amphitrion-Synodos και Travel Plan, Mr Travel που συμμετέχουν στο πρόγραμμα φιλοξενούμενων αγοραστών που έχει αναλάβει γα λογαριασμό της PATA στην Ελλάδα η Travel Media Applications με το TravelDailyNews International. Παρών είναι επίσης και ο πρόεδρος της PATA Ελλάδας κ. Τζίμης Σοφίος από το γραφείο Interdynamics της Κρήτης ο οποίος θα παραμείνει και μετά τη λήξη της έκθεσης για να συμμετάσχει στη συνεδρίαση του Συμβουλίου της PATA όπου μεταξύ άλλων θα συζητηθεί και το θέμα της διεκδίκησης της διοργάνωσης του ετήσιου συνεδρίου της PATA στην Ελλάδα που αποτελεί από καιρό ελληνικό αίτημα.

Να σημειώσουμε ότι η έκθεση PATA Travel Mart είναι η μεγαλύτερη και σημαντικότερη για την περιχή της Ασίας και του Ειρηνικού και η μόνη που καλύπτει αυτό το εύρος των χωρών, η οποία λειτουργεί με το σύστημα των προκαθορισμένων ραντεβού και των φιλοξενούμενων αγοραστών (Hosted Buyers) διευκολίνοντας έτσι τις επαγγελματικές συναντήσεις αξιοποιώντας στο μέγιστο το χρόνο εκθετών και επισκεπτών.

Ο συνολικός καθαρός εκθεσιακός χώρος είναι έκτασης 3.600 τ.μ., δηλαδή ελάχιστα μεγαλύτερος από τον περσινό στην Μπανγκόκ, που ήταν 3.590. Ακόμα, σε σχέση με πέρσι παρατηρείται μια αξιόλογη αύξηση των buyers, οι οποίοι αντιπροσωπεύουν 20% περισσότερες χώρες. Από την άλλη, όσον αφορά στους sellers, υπάρχει ιδιαίτερη μεγάλη αύξηση στο ποσοστό συμμετοχής αυτών που εκπροσωπούν χώρες, όπως την Αυστραλία, την Ινδία, τις Μαλδίβες, και φυσικά τη Μαλαισία. Επίσης, στην έκθεση υπάρχουν 134 εκπροσωπήσεις δημοσιογράφων από 97 ειδησεογραφικούς οργανισμούς 27 χωρών.

Για φέτος έχουν προγραμματιστεί 42 επαγγελματικές συναντήσεις μεταξύ buyers και sellers, ενώ πέρσι πραγματοποιήθηκαν μόλις 38. Όλες οι αίθουσες του νέου Εκθεσιακού Κέντρου της Kuala Lumpur στο κέντρο της Μαλαισίας αξιοποιούνται πλήρως, ενώ στον πρόγραμμα της έκθεσης Mart περιλαμβάνονται και 3 workshops στη Ρωσία, τη Κίνα και την Ινδία, στις κύριες δηλαδή αγορές, που μπορούν να ωθήσουν τουρίστες στη περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού.

“Αυτή τη χρονιά είδαμε μεγάλη αύξηση των buyers, οι οποίοι είναι ουσιαστικά εκείνοι οι άνθρωποι που στέλνουν επαγγελματίες και τουρίστες στη περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού” σχολίασε ο πρόεδρος και CEO της PATA, κ. Peter de Jong. Ενώ, πρόσθεσε πως “σύμφωνα με εκτιμήσεις του Strategic Intelligence Centre της PATA, οι διεθνείς αφίξεις στη Μαλαισία θα ξεπεράσουν τα 20 εκατ. άτομα. Παρόλα αυτά πρέπει να βοηθήσουμε και τις γύρω από τη Μαλαισία χώρες να επανέλθουν στην `προ τσουνάμι` εποχή τους, έχοντας την αμέριστη υποστήριξη μας”. Τέλος, δεν παρέλειψε ακόμη να παροτρύνει όλους τους συμμετέχοντες στην έκθεση να επισκεφτούν εντός των τριών ημερών, που διαρκεί η έκθεση, τους sellers των πληγέντων περιοχών.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024