Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΗμερίδα για τη δημιουργία ενιαίου τουριστικού προορισμού στα σύνορα Ελλάδας – Βουλγαρίας
Ημερίδες

Ημερίδα για τη δημιουργία ενιαίου τουριστικού προορισμού στα σύνορα Ελλάδας – Βουλγαρίας

Η θεματική εκδήλωση υλοποιείται στο πλαίσιο του έργου Borderless Culture, το οποίο εντάσσεται στο Πρόγραμμα Συνεργασίας Interreg V-A “Ελλάδα-Βουλγαρία 2014-2020”.

Θεματική εκδήλωση με τίτλο “Διασυνοριακή περιοχή Ελλάδας – Βουλγαρίας: δημιουργώντας έναν ενιαίο τουριστικό προορισμό” διοργανώνει το Υπουργείο Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης) την Πέμπτη 16 Μαΐου 2019 και ώρα 13:00 στις Σέρρες, στο συνεδριακό χώρο του ξενοδοχείου Elpida Resort.
 
Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης θα αναδειχθεί η πολιτιστική και περιβαλλοντική κληρονομιά της διασυνοριακής περιοχής Ελλάδας και Βουλγαρίας, καθώς και οι προοπτικές για βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη στη διασυνοριακή περιοχή, με τη συμβολή έγκριτων ομιλητών, επιστημόνων και εκπροσώπων φορέων.
 
Στο δεύτερο μέρος θα πραγματοποιηθεί θεματική παρουσίαση γαστρονομίας, με στόχο την ανάδειξη της τοπικής γαστρονομίας της διασυνοριακής περιοχής και τη σύνδεσή της με την τουριστική ανάπτυξη και την επιχειρηματικότητα.
 
Η θεματική εκδήλωση υλοποιείται στο πλαίσιο του έργου Borderless Culture, το οποίο εντάσσεται στο Πρόγραμμα Συνεργασίας Interreg V-A “Ελλάδα-Βουλγαρία 2014-2020”.
 
Το έργο υλοποιείται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, το Υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), το Δήμο Αμφίπολης, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, το Δήμο Blagoevgrad και το Πανεπιστήμιο South-West University “Neofit Rilski”.
 
Ο κύριος στόχος του έργου είναι η διατήρηση των ιστορικών, αρχαιολογικών και πολιτιστικών στοιχείων της διασυνοριακής περιοχής, με σκοπό την ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου διασυνοριακού θεματικού προορισμού που θα επιτρέψει τη βελτίωση της κινητικότητας των τουριστών εντός της διασυνοριακής περιοχής και την επίτευξη βιώσιμης ανάπτυξης του τουρισμού μέσω της ιστορικής κληρονομιάς διασυνοριακής σημασίας. Αυτό θα επιτευχθεί μέσω μικρών παρεμβάσεων υποδομής προκειμένου να αποκατασταθούν τα αρχαιολογικά ευρήματα. Επιπλέον, η ανάπτυξη μιας νέας προσέγγισης για τη διαχείριση και την ενσωμάτωση των πολιτιστικών αγαθών θα αναδείξει μια σειρά ενεργειών και καλών πρακτικών (εργαστήρια, κατάρτιση, εκδηλώσεις) με κάποιες από αυτές να υλοποιούνται πιλοτικά στην περιοχή της Αμφίπολης και του Blagoevgrad.
Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024