Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΙσχυρή ψήφος εμπιστοσύνης του κλάδου οργανωμένων ταξιδίων της Ευρώπης σε Ελλάδα και Αθήνα
MICE

Ισχυρή ψήφος εμπιστοσύνης του κλάδου οργανωμένων ταξιδίων της Ευρώπης σε Ελλάδα και Αθήνα

Ολοκληρώθηκε το Συνέδριο της ECTAA στην Αθήνα.

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του Συνεδρίου “121st Semi Annual Meeting της ECTAA” της Ένωσης Eυρωπαϊκών Συνδέσμων Τουριστικών Πρακτόρων και Tour Operator, ECTAA (The European Travel Agents’ and Tour Operators’ Associations) που πραγματοποιήθηκε στις 7-9 Οκτωβρίου στην Αθήνα, ως αποτέλεσμα συστηματικών ενεργειών του Συνδέσμου των Ελλάδι Τουριστικών & Ταξιδιωτικών Γραφείων, ΗΑΤΤΑ, και με την υποστήριξη της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων (ΕΑΤΑ).

Τους συμμετέχοντες στο συνέδριο καλωσόρισε ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Κώστας Μπακογιάννης την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου. Ο δήμαρχος εξήρε τη σημασία της διοργάνωσης στην Αθήνα, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη χρονική συγκυρία για την παγκόσμια τουριστική βιομηχανία εξαιτίας των επιπτώσεων της πανδημίας. “Είναι μια ευκαιρία να προβληθεί η πρωτεύουσα ως ένας ασφαλής, ελκυστικός  προορισμός” σημείωσε χαρακτηριστικά.

Οι εργασίες του συνεδρίου ξεκίνησαν την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου με τη συμμετοχή τόσο με φυσική παρουσία όσο και διαδικτυακή του συνόλου των εκπροσώπων των Συνδέσμων Τουριστικών γραφείων / μελών της ECTAΑ και του ΗΑΤΤΑ.

Την ίδια ημέρα, πραγματοποιήθηκε gala dinner, το οποίο τίμησε με την παρουσία του ο υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης, απευθύνοντας χαιρετισμό στους εκπροσώπους της ECTAA. Ο υπουργός είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους εκπροσώπους των ευρωπαϊκών συνδέσμων τουριστικών γραφείων και Tour Operators και να συζητήσει για τις ανησυχίες, αλλά και τους τρόπους εξομάλυνσης της κατάστασης στα ταξίδια.

Στην εκδήλωση συμμετείχε επίσης η Aegean Airlines, η οποία εκπροσωπήθηκε από την Sales Manager Athens & Central Greece, κα Ελένη Βλάχου, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε και ο Commercial Director της Aegean Airlines, Roland Jaggi.


Από αριστερά, οι κ.κ. Λύσανδρος Τσιλίδης, πρόεδρος της FedHATTA, Μελίνα Δασκαλάκη, πρόεδρος της ΕΑΤΑ, Pawel Niewiadomski, πρόεδρος της ECTAA, Χάρης Θεοχάρης, υπουργός Τουρισμού και Νικόλας Κελαϊδίτης, πρόεδρος του ΗΑΤΤΑ.

Κατά τη διάρκεια του δείπνου, ο ΗΑΤΤΑ προσέφερε στον υπουργό Τουρισμού, τον πρόεδρο της ECTAA, Pawel Niewiadomski και στην πρόεδρο της ΕΑΤΑ, κα Μελίνα Δασκαλάκη, αναμνηστικά δώρα, μαζί με ευχαριστίες για τη στήριξη των δραστηριοτήτων του Συνδέσμου.

Επιπλέον, ο πρόεδρος της ECTAA προσέφερε αναμνηστική πλακέτα στον ΕΟΤ για την προβολή της Ελλάδας ως Προτιμώμενου Προορισμού της ECTAA για το β’ εξάμηνο του 2020. Τέλος, ο Pawel Niewiadomski, πρόεδρος της ECTAA και ο πρόεδρος του ΗΑΤΤΑ κ. Νικόλας Κελαϊδίτης απένειμαν τιμητική πλακέτα στον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων & Τουρισμού, FedHATTA, κ. Λύσανδρο Τσιλίδη για τη διαχρονική και δυναμική παρουσία και προσφορά του στον κλάδο των τουριστικών γραφείων.

Ο αντιπρόεδρος του ΗΑΤΤΑ επανεξελέγη ταμίας της  ECTAA
Οι εργασίες του Συνεδρίου ολοκληρώθηκαν σήμερα, Παρασκευή, 9 Οκτωβρίου με τις προγραμματισμένες εκλογές της ECTAA για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και την επανεκλογή του κ. Niewiadomski, (Πολωνία), της Εva Blansco (Ισπανία) ως αντιπροέδρου καθώς και την επανεκλογή του κ. Μάριου Καμμένου, αντιπροέδρου του ΗΑΤΤΑ, ως ταμία.

Στο περιθώριο των εργασιών του Συνεδρίου της ECTAA, ο κ. Κελαϊδίτης έκανε την ακόλουθη δήλωση: “Η Αθήνα βρίσκεται για άλλη μια φορά στο επίκεντρο μιας διοργάνωσης διεθνούς εμβέλειας, η οποία αναδεικνύει συμβολικά την Ελληνική πρωτεύουσα, ακόμα και σε περίοδο πανδημίας, ως ιδανικό ταξιδιωτικό προορισμό για ασφαλή και ποιοτικά ταξίδια. Η ECTAA  επιλέγοντας να πραγματοποιήσει το Συνέδριό της και με φυσική παρουσία των μελών της  αποστέλλει ηχηρό μήνυμα σε όλη την Ευρώπη ότι η διοργάνωση ασφαλών και αποτελεσματικών ταξιδιών ήταν πάντα o ακρογωνιαίος λίθος των τουριστικών γραφείων και ότι όταν λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, είναι απολύτως ασφαλές να ταξιδεύει κανείς. Είναι τιμή μας που η Αθήνα και ο ΗΑΤΤΑ φιλοξένησαν την εκδήλωση”.

Στη φωτογραφία (από αριστερά) οι κ.κ. Νικόλας Κελαϊδίτης, πρόεδρος του ΗΑΤΤΑ, Κώστας Μπακογιάννης, δήμαρχος Αθηναίων, Pawel Niewiadomski, πρόεδρος της ECTAA και Λύσανδρος Τσιλίδης, πρόεδρος της FedHATTA.
Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

27/09/2023
26/09/2023
25/09/2023
22/09/2023
21/09/2023
20/09/2023