Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΚατάλογο με τις τρομοκρατικές επιθέσεις που απετράπησαν από το 2001 δημοσιοποίησε ο Λευκός Οίκος

Κατάλογο με τις τρομοκρατικές επιθέσεις που απετράπησαν από το 2001 δημοσιοποίησε ο Λευκός Οίκος

Κατάλογο με τις δέκα τρομοκρατικές επιθέσεις, που σχεδίαζε η τρομοκρατική οργάνωση Αλ Κάιντα και απετράπησαν από τις αμερικανικέςκαι τις άλλες υπηρεσίες ασφαλείας, μετά την 11η Σεπτεμβρίου του 2001, και στις […]

Κατάλογο με τις δέκα τρομοκρατικές επιθέσεις, που σχεδίαζε η τρομοκρατική οργάνωση Αλ Κάιντα και απετράπησαν από τις αμερικανικές<...>και τις άλλες υπηρεσίες ασφαλείας, μετά την 11η Σεπτεμβρίου του 2001, και στις οποίες είχε αναφερθεί παλαιότερα σε δηλώσεις του και ο πρόεδρος των Η.Π.Α., κ. George Bush, δόθηκε την Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου 2005, από το Λευκό Οίκο στη δημοσιότητα.

“Συνολικά η Ουάσινγκτον και οι σύμμαχοί της απέτρεψαν τουλάχιστον δέκα σοβαρές απόπειρες επιθέσεων από την Αλ Κάιντα, μεταξύ των οποίων και τρεις που είχαν στόχο τις Η.Π.Α.”, είχε αναφέρει ο πρόεδρος Bush σε ομιλία του, αφιερωμένη στην τρομοκρατία.

Σύμφωνα με τον κατάλογο του Λευκού Οίκου οι τρομοκρατικές επιθέσεις που απετράπησαν είναι οι ακόλουθες:

  • Στα μέσα του 2002 αποτράπηκε σχέδιο που προέβλεπε την κατάληψη αεροσκαφών και τη συντριβή τους σε στόχους στη δυτική ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών. Η επίθεση αυτή σχεδιάστηκε από τουλάχιστον έναν από τους οργανωτές των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου.
  • Στα μέσα του 2003 οι Η.Π.Α. και μια συμμαχική χώρα απέτρεψαν ένα παρόμοιο σχέδιο, οι στόχοι του οποίου αυτή τη φορά βρίσκονταν στην ανατολική ακτή.
  • Τον Μάιο του 2002 υπήρξε σχέδιο (στο οποίο φέρεται να εμπλέκεται, μεταξύ άλλων, και ο Χοσέ Παντίλα) για την ανατίναξη πολυκατοικιών και την πυροδότηση μια `βρόμικης` βόμβας στις Η.Π.Α..
  • Το 2004, οι Η.Π.Α. σε συνεργασία με άλλους συμμάχους απέτρεψαν ένα σχέδιο για επιθέσεις σε διάφορες βρετανικές πόλεις.
  • Την `Ανοιξη του 2003 οι Η.Π.Α. και μία άλλη χώρα απέτρεψαν ένα σχέδιο που στόχευε δυτικούς πολίτες στο Καράτσι του Πακιστάν.
  • Το 2003 αποτράπηκε σχέδιο για επίθεση – και πάλι με αεροπλάνα – στο αεροδρόμιο Heathrow του Λονδίνου.
  • Την `Aνοιξη του 2004 οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών, σε συνεργασία με ξένες χώρες, απέτρεψαν μια σειρά επιθέσεων στη Βρετανία.
  • Στα τέλη του 2002 και το 2003 οι Η.Π.Α. και μια συμμαχική χώρα απέτρεψαν ένα σχέδιο της Αλ Κάϊντα για επιθέσεις σε πλοία στον Αραβικό Κόλπο.
  • Παρόμοιο σχέδιο επιθέσεων, αυτή τη φορά στα στενά του Ορμούζ, είχε αποτραπεί το 2002.
  • Το 2003 η Ουάσινγκτον και μια συμμαχική χώρα απέτρεψαν επιθέσεις εναντίον ενός τουριστικού θέρετρου εκτός Η.Π.Α.. Ο Λευκός Οίκος δεν διευκρίνισε σε ποια χώρα θα γινόταν η επίθεση.
Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

12/06/2024
11/06/2024
10/06/2024
07/06/2024
06/06/2024
05/06/2024