Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΚερδίζει έδαφος η Κως στη διεκδίκηση του συνεδρίου της ΑΒΤΑ

Κερδίζει έδαφος η Κως στη διεκδίκηση του συνεδρίου της ΑΒΤΑ

Λονδίνο. Το νησί της Κω προηγείται στη διεκδίκηση του συνεδρίου της ABTA, Association of British Travel Agents, για την επόμενη χρονιά. Το συνέδριο θα φέρει στο ελληνικό νησί 2000 στελέχη […]

Λονδίνο. Το νησί της Κω προηγείται στη διεκδίκηση του συνεδρίου της ABTA<.>, Association of British Travel Agents, για την επόμενη χρονιά. Το συνέδριο θα φέρει στο ελληνικό νησί 2000 στελέχη της Βρετανικής τουριστικής βιομηχανίας.
Το γραφείο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού στο Λονδίνο κάνει μεγάλες προσπάθειες και υποστηρίζει θερμά την απόφαση για να γίνει το συνέδριο στην Κω. Το συνέδριο είναι το μεγαλύτερο τουριστικό συνέδριο του κόσμου μετά της ASTA, American Society of Travel Agents.
Το νέο υπερσύγχρονο συνεδριακό κέντρο του Kipriotis Village είναι το μέρος που έχει επιλεγεί για την διεξαγωγή του συνεδρίου.
Η άλλη υποψήφια πόλη είναι η Λισσαβόνα της Πορτογαλίας, η οποία περιμένει με πολλή αγωνία την επίσημη απόφαση στις 28 Ιουλίου.
Στελέχη της ΑΒΤΑ ανέφεραν ότι τα πρόσφατα προβλήματα με την Ολυμπιακή Αεροπορία είναι το βασικό εμπόδιο για την επιλογή της Κω. «Μπορούμε να διαλέξουμε μέρος από όλο τον κόσμο για το συνέδριο μας, έτσι πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Δεν έχουμε αρκετές διαβεβαιώσεις ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα με τις πτήσεις και τις ανταποκρίσεις στο νησί», είπε ένα στέλεχος χθες στο Λονδίνο.
Το συνέδριο της προηγούμενης χρονιάς έγινε στην Μαρμπέλλα, ένας ήδη πολύ δημοφιλής προορισμός των Βρετανών. Παρόλα αυτά ο προορισμός γνώρισε αύξηση στις αφίξεις των Βρετανών μετά από την διεξαγωγή του συνεδρίου εκεί.
Τί θα συμβεί όμως στην Κω όπου το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί το Νοέμβριο, μήνα εκτός τουριστικής περιόδου; Θ’ αφήσει άσχημες εντυπώσεις στους πράκτορες;
Από την απάντηση της ΑΒΤΑ φαίνεται πως όχι. «Είμαστε συνηθισμένοι να βλέπουμε τους προορισμούς εκτός περιόδου αιχμής. Ενδιαφερόμαστε πρωταρχικά για την υποδομή που προσφέρει ο προορισμός», απάντησε στέλεχος της ΑΒΤΑ.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024