Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΚίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών: Σήμα κινδύνου για τον κυπριακό τουρισμό
Κύπρος

Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών: Σήμα κινδύνου για τον κυπριακό τουρισμό

Ύστερα από συνάντηση με αντιπροσωπεία εργαζομένων του ΚΟΤ ο πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών κ. Γιώργος Περδίκης επεσήμανε την ανάγκη συγκρότησης ενός εκτάκτου σχεδίου δράσης για αντιμετώπιση της κάμψης του τουρισμού από τη Ρωσία.

Σε χθεσινές του δηλώσεις ο πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών κ. Γιώργος Περδίκης, μετά από συνάντηση με το Δ.Σ. της Ένωσης Υπαλλήλων Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού, τόνισε ότι ο κυπριακός τουρισμός βρίσκεται σε κίνδυνο.
 
Συγκεκριμένα ανέφερε ότι “Είχαμε την ευκαιρία σήμερα να συναντηθούμε με αντιπροσωπεία των εργαζομένων του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού οι οποίοι μας εξέφρασαν τις ανησυχίες τους για τα όσα συμβαίνουν στον ΚΟΤ, σήμερα, αλλά και για την ευρύτερη κατάσταση του τουρισμού μας, που αναδείχθηκε ως ο κύριος αιμοδότης τα τελευταία χρόνια της κυπριακής οικονομίας.
 
Οι εργαζόμενοι ανησυχούν για τη φημολογία που αφορά το μέλλον του ΚΟΤ. Ανησυχούν για το εργασιακό τους μέλλον αλλά και για το μέλλον του τουρισμού της χώρας μας γιατί υπάρχουν βάσιμες ανησυχίες και επιφυλάξεις ότι τα διάφορα σχέδια που ακούγονται τελικά θα οδηγήσουν σε εκπτώσεις στον έλεγχο του τουριστικού προϊόντος και σε εκπτώσεις στην ποιότητα του προσφερόμενου κυπριακού προϊόντος σε μια πολύ κρίσιμη για την οικονομία και τον τουρισμό της Κύπρου περίοδο.
 
Την ίδια ώρα θεωρούμε και εμείς όπως και οι εργαζόμενοι, πως θα έπρεπε αυτή την ώρα που μαζεύονται σύννεφα στον ουρανό του κυπριακού τουρισμού και έχει ήδη χτυπήσει το καμπανάκι του κινδύνου, να συγκροτηθεί ένα έκτακτο σχέδιο δράσης για αντιμετώπιση της κάμψης του τουρισμού από τη Ρωσία.
 
Δυστυχώς βλέπουμε ότι διεύθυνση και διοίκηση του ΚΟΤ, αντί να προσανατολίζονται στην προσπάθεια αντιμετώπισης αυτής της έκτακτης κατάστασης, αντί να εκπονηθεί και να υλοποιηθεί ένα σχέδιο έκτακτης δράσης για αντιμετώπιση των κινδύνων που προκύπτουν για τον κυπριακό τουρισμό από την οικονομική κατάσταση σε Ευρώπη και Ρωσία, βαυκαλίζονται και χάνουν την ενέργεια τους σε μεταξύ τους αντιπαραθέσεις οι οποίες δυστυχώς συντηρούνται και από τη στάση ανοχής και αδιαφορίας εκ μέρους της Κυβέρνησης.
 
Ως Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου, γιατί ο κυπριακός τουρισμός είναι φέτος σε οριακό σημείο και αν δεν παρθούν έγκαιρα μέτρα, εάν δεν εφαρμοσθεί ένα έκτακτο σχέδιο δράσης για αντιμετώπιση της κατάστασης και των κινδύνων, θα αναγκαστούμε στο τέλος της χρονιάς να κλάψουμε επί ερειπίων. Δυστυχώς δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για άλλα κλάματα και άλλα ερείπια“.

 

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024