Τελευταία νέα
HomeΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΚλειστά τα θεματικά πάρκα της Disney λόγω κορωνοϊού
Θεματικά πάρκα

Κλειστά τα θεματικά πάρκα της Disney λόγω κορωνοϊού

Η Disney ανακοίνωσε ότι κλείνει όλα τα θεματικά της πάρκα στις ΗΠΑ και στη Γαλλία από την Κυριακή 15 Μαρτίου και έως το τέλος του μήνα.

Η παγκόσμια πανδημία οδήγησε στο κλείσιμο και του Walt Disney World, του κυριότερου θεματικού πάρκου της Disney (DIS). Λόγω του κορονοϊού, οι τουριστικές δραστηριότητες της Disney έχει σταματήσει προσωρινά. Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης το κλείσιμο του Disneyland Paris και την αναστολή όλων των νέων αναχωρήσεων με την εταιρεία κρουαζιέρας Disney Cruise Line.

Η εμβληματική Disneyland και το θέρετρο στο Anaheim στην Καλιφόρνια έκλεισαν χθες, έτσι και τα 11 θεματικά πάρκα της Disney σε ολόκληρη τη Βόρεια Αμερική, την Ευρώπη και την Ασία είναι πλέον κλειστά.

Εκπρόσωπος της Disney δήλωσε ότι λόγω της απαιτούμενης προσοχής και για το καλύτερο συμφέρον των φιλοξενουμένων και των εργαζομένων, προχωρούν στο κλείσιμο των θεματικών πάρκων στο Walt Disney World Resort στη Φλώριντα και στο Disneyland Paris Resort, αρχής γενομένης από την Κυριακή 15 Μαρτίου μέχρι το τέλος του μήνα.

Λίγο μετά το κλείσιμο των πάρκων της Disney στη Φλόριντα, το Universal Orlando Resort ανακοίνωσε επίσης ότι θα κλείσει προσωρινά τα θεματικά πάρκα του, από τις 15 Μαρτίου.

Το 2018, το Magic Kingdom του Walt Disney World -το πιο δημοφιλές θεματικό πάρκο στον κόσμο σύμφωνα με έκθεση της AECOM– είχε είχε περισσότερους από 20 εκατ. επισκέπτες. Πέρυσι η εταιρεία επένδυσε δισεκατομμύρια στο κομμάτι των θεματικών πάρκων και ξεκίνησε τη λειτουργία δύο νέων θεματικών πάρκων Star Wars σε Φλόριντα και Καλιφόρνια το 2019.

Επιπλεόν, η Disney ανακοίνωσε ότι τα ξενοδοχεία της στα Disney World και Disney Paris θα παραμείνουν ανοιχτά μέχρι νεοτέρας.Ο κολοσσός ψυχαγωγίας ωθείται επιχειρηματικά από τα θεματικά πάρκα, με την Disney να κερδίζει πάνω από 26 δισ. δολ. σε πωλήσεις από το τμήμα “Parks, Experiences και Products” το 2019. Από την εμφάναση της επιδημίας οι μετοχές του ομίλου έπεσαν πάνω από 20%.

12/07/2024
11/07/2024
10/07/2024
09/07/2024
08/07/2024
05/07/2024