Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΚλειστός ο Πύργος του Άιφελ και μουσεία λόγω των επεισοδίων στο Παρίσι
Αξιοθέατα

Κλειστός ο Πύργος του Άιφελ και μουσεία λόγω των επεισοδίων στο Παρίσι

Η αστυνομία προέτρεψε να κλείσουν όλα τα καταστήματα και τα εστιατόρια στα Ηλύσια Πεδία του Παρισιού, δημοφιλή περιοχή για τους τουρίστες.

Κλείνει ο Πύργος του Άιφελ στο Παρίσι το ερχόμενο Σάββατο 8 Δεκεμβρίου, αλλά και το Μουσείο του Λούβρου, εν μέσω φόβων για νέο κύμα βίας στους δρόμους λόγω των νέων μαζικών διαδηλώσεων που διοργανώνουν τα κίτρινα γιλέκα.

Η διαχειρίστρια εταιρεία του Πύργου SETE δήλωσε: “Οι διαδηλώσεις που έχουν ανακοινωθεί για το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου στο Παρίσι δε μας επιτρέπουν να υποδεχθούμε τους επισκέπτες σε ασφαλείς συνθήκες”.

Η αστυνομία προέτρεψε να κλείσουν όλα τα καταστήματα και τα εστιατόρια στα Ηλύσια Πεδία του Παρισιού, δημοφιλή περιοχή για τους τουρίστες, να προστατεύσουν τα παράθυρα και τζάμια τους, να απομακρύνουν τον υπαίθριο εξοπλισμό τους (όπως τραπεζάκια και καρέκλες), ενώ αρκετά μουσεία θα παραμείνουν κλειστά κατά τη διάρκειας της διαδήλωσης.

Επίσης οι Όπερες Garnier και Bastille ακύρωσαν παραστάσεις για το Σάββατο. Ακόμη και ο ποδοσφαρικός αγώνας Paris Saint-Germain – Montpellier που είναι προγραμματισμένος για τις 8 Δεκεμβρίου, αναβλήθηκε ύστερα από παράκληση της αστυνομίας του Παρισιού.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Edouard Philippe η κυβέρνηση θα αναπτύξει εκτάκτως 85.000 αστυνομικούς σε όλη τη Γαλλία ενώ σε επιφυλακή βρίσκονται στην πρωτεύουσα και θωρακισμένα οχήματα.

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε την έκκληση προς τα “κίτρινα γιλέκα” να μη μεταβούν στο Παρίσι για να διαδηλώσουν, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να πέσουν στην παγίδα που στήνουν οι ταραξίες.

Πηγή του Υπουργείου Εσωτερικών δήλωσε στο Γαλλικού Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) ότι προετοιμάζονται για κύμα βίας το Σάββατο, με ακτιβιστές και από τα δεξιά και από τα αριστερά να σχεδιάζουν να κατακλύσουν την πρωτεύουσα.

Οι διαδηλωτές αντιδρούν στην αύξηση των φόρων στα καύσιμα, με τα επεισόδια του προηγούμενου Σαββάτου να κάνουν τον γύρο του κόσμου.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024