Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΚοινά τουριστικά πακέτα, μεταφορές, yachting και κρουαζιέρα θα τονώσουν τον τουρισμό μεταξύ Ελλάδας – Τουρκίας
Τουριστικά γραφεία

Κοινά τουριστικά πακέτα, μεταφορές, yachting και κρουαζιέρα θα τονώσουν τον τουρισμό μεταξύ Ελλάδας – Τουρκίας

Η επαναφορά των δρομολογίων κρουαζιέρας στη Μεσόγειο αναμένεται να δώσει ιδιαίτερη δυναμική στην ευρύτερη περιοχή. Οι οδικές εκδρομές από και προς την Τουρκία σημειώνουν επίσης υψηλή ζήτηση. Προοοπτικές ανοίγονται επίσης και στις αεροπορικές συνδέσεις, αν και αναμένεται να δούμε σε ποιο βαθμό οι ταξιδιώτες θα αρχίσουν και πάλι να εμπιστεύονται, σε υγειονομικό επίπεδο, τις πτήσεις στα ταξίδια τους, σημείωσε ο πρόεδρος της FedHATTA.

Τρόπους τόνωσης του οργανωμένου τουρισμού μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας καθώς και τις προοπτικές και την ανάγκη για αύξηση των τουριστικών ροών μεταξύ των δύο χωρών αλλά και από μακρινές αγορές, με βασικό ζητούμενο την επιστροφή του τουρισμού σε ρυθμούς ανάκαμψης μετά την πανδημία, ανέδειξε ο πρόεδρος της FedHATTA κ. Λύσανδρος Τσιλίδης, κατά τη συμμετοχή του στο 9ο Ελληνοτουρκικό Φόρουμ για τον Τουρισμό και της 4ης Μικτής Επιτροπής Τουρισμού που διεξήχθη στις 17 και 18 Νοεμβρίου στη Σμύρνη.

Ο κ. Τσιλίδης, κατά τη συμμετοχή του στη Σύνοδο την 18η Νοεμβρίου, μιλώντας ενώπιον των Ελλήνων και Τούρκων εκπροσώπων της Πολιτείας, κορυφαίων τουριστικών φορέων και εκπροσώπων των μεγάλων αεροπορικών εταιρειών Aegean Airlines, Pegasus Airlines και Turkish Airlines, των δύο πλευρών, αναφέρθηκε στη δυναμική των τουριστικών ροών από την Ελλάδα στην Τουρκία, τόνισε την ανάγκη ανάκαμψης των δύο αγορών με αμοιβαία οφέλη και υπογράμμισε το ρόλο που θα διαδραματίσει σε αυτό το άνοιγμα των οδικών μεταφορών, των πτήσεων και των ακτοπλοϊκών συνδέσεων. Έμφαση δόθηκε επίσης στον παράγοντα διαδικασίας της έκδοσης της βίζας, για την αύξηση του εισερχόμενου τουρισμού.

Ο πρόεδρος της FedHATTA επικαλέστηκε τους ιστορικούς δεσμούς συνεργασίας μεταξύ των επαγγελματιών οργανωμένου τουρισμού Ελλάδας και Τουρκίας, οι οποίοι ξεκίνησαν πολλές δεκαετίες πριν, ενώ πραγματοποίησαν το 1991 την πρώτη σύσκεψη μεταξύ του ΗΑΤΤΑ και της TURSAB, όπου και αποφασίστηκε τα τουριστικά γραφεία των δύο χωρών να παράγουν κοινά πακέτα διακοπών και να τα διαθέτουν σε μακρινές αγορές (ΗΠΑ, Καναδάς, Κίνα, Ιαπωνία, Ν. Αμερική κ.λπ.), γνωστές για την ιδιαίτερη προτίμησή τους σε συνδυαστικές διακοπές σε περισσότερες από μία χώρες της Μεσογείου.

O τουρισμός Ελλάδας – Τουρκίας, δήλωσε ο κ. Τσιλίδης, συνδεόταν και συνεχίζει να συνδέεται, με αναπτυξιακούς ρυθμούς, μέσα από τα δρομολόγια κρουαζιέρας, και η επαναφορά τους στη Μεσόγειο αναμένεται να δώσει ιδιαίτερη δυναμική στην ευρύτερη περιοχή. Οι οδικές εκδρομές από και προς την Τουρκία σημειώνουν επίσης υψηλή ζήτηση, καθώς πολλά τουριστικά γραφεία στις δύο χώρες οργανώνουν ταξίδια οδικού τουρισμού από τα βόρεια σύνορα της Ελλάδας.

Προοοπτικές ανοίγονται επίσης και στις αεροπορικές συνδέσεις, μέσω των προαναφερόμενων αεροπορικών εταιρειών, αν και αναμένεται να δούμε σε ποιό βαθμό οι ταξιδιώτες θα αρχίσουν και πάλι να εμπιστεύονται, σε υγειονομικό επίπεδο, τις πτήσεις στα ταξίδια τους, όπως σημείωσε ο κ. Τσιλίδης.

Επιπλέον, ο πρόεδρος της FedHATTA έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην αειφορεία και στους “πράσινους” προορισμούς ως τη νέα πραγματικότητα στον παγκόσμιο τουρισμό.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024