Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςKροατικά παράλια: Εκστρατεία κατεδάφισης των αυθαιρέτων θα απομακρύνει τους τουρίστες

Kροατικά παράλια: Εκστρατεία κατεδάφισης των αυθαιρέτων θα απομακρύνει τους τουρίστες

Ο υπουργός Τουρισμού της Κροατίας, κ. Μποζιντάρ Καλμέτα, έδωσε εντολή να συνεχιστεί κανονικά η όλη διαδικασία κατεδάφισης των αυθαιρέτων, παρά τις μεγάλες αντιδράσεις, και την πίστη ορισμένων ότι η έλευση […]

Ο υπουργός Τουρισμού της Κροατίας, κ. Μποζιντάρ Καλμέτα, έδωσε εντολή να συνεχιστεί κανονικά η όλη διαδικασία κατεδάφισης των αυθαιρέτων, παρά τις μεγάλες αντιδράσεις, και την πίστη ορισμένων ότι η έλευση πολλών αλλοδαπών τουριστών στην Αδριατική Ριβιέρα το καλοκαίρι θα εμπόδιζε την προγραμματισμένη κατεδάφιση.

Το προσωρινό σταμάτημα των κατεδαφίσεων, σύμφωνα με τους αναλυτές, θα βλάψει την εκστρατεία, ενώ παράλληλα θα οδηγήσει τους ανθρώπους σε όλο και περισσότερα αυθαίρετα κτίσματα καθώς και τους γραφειοκράτες θα τους φορτώσει με επιπλέον προβλήματα.

Υπάρχει όμως και άλλη μια μερίδα πολιτών, που υποστηρίζουν πώς η κατεδάφιση των κτιρίων θα έχει ως αποτέλεσμα την δημιουργία θορύβου, σκόνης και άλλων ενοχλήσεων, δημιουργώντας έτσι μία αρνητική εντύπωση για την Κροατία στην διεθνή κοινότητα, υποσκάπτοντας κατ΄ αυτό το τρόπο το τουριστικό της προϊόν.

Στην πραγματικότητα, ο ήχος των εκσκαφέων και των αναμικτήρων σκυροδέματος έχει υπάρξει χαρακτηριστικό γνώρισμα των διακοπών στην Κροατία για πολλά χρόνια, καθώς οι περίοδοι τουρισμού και κατασκευών διεξάγονται την ίδια εποχή. Οι κατασκευές, οι περισσότερες εκ των οποίων αυθαίρετες, έχουν πάρει μεγάλες διαστάσεις τα τελευταία καλοκαίρια. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι μόνο στην Ίστρια, η οποία μάλιστα απευθύνεται σε αποκλειστική πελατεία, επικρατεί ηρεμία και ησυχία.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την αντίδραση των τουριστών και την αλλαγή των μελλοντικών τους τουριστικών προορισμών. Ωστόσο, υπάρχουν και αυτοί που ανέχονται το θόρυβο και συνεχίζουν να ξαναεπισκέπτονται την χώρα.

Η Κροατική Ένωση Τουρισμού αναφέρει ότι δεν μπορεί να κάνει πολλά για να παρακολουθήσει τον αριθμό επισκεπτών και τις ημέρες που διαμένουν στην Κροατία, γιατί δεν έχει έλεγχο στους οικονομικούς δείκτες.

Φωνές όμως από το χώρο της αντιπολίτευσης, ισχυρίζονται ότι η απόφαση της κυβέρνησης δεν είναι η κατάλληλη για να μειώσει την εμφάνιση των αυθαίρετων κτιρίων και να γλιτώσει την καταστροφή των όμορφων ακτών της Κροατίας. Αντίθετα, υποστηρίζουν, πως η κυβέρνηση θα πρέπει να ασχοληθεί εκτενέστερα με το σχεδιασμό και την προετοιμασία της τουριστικής περιόδου.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024