Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΜε τη στήριξη του UNWTO η τουριστική ανάκαμψη της Αφρικής
Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού

Με τη στήριξη του UNWTO η τουριστική ανάκαμψη της Αφρικής

Επισκέψεις στη Μαυριτανία, στην Ακτή Ελεφαντοστού και στη Κένυα πραγματοποιεί από τις 20 Απριλίου ο Γενικός Γραμματέας του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (UNWTO), κ. Francesco Frangialli, αποδεικνύοντας τη στήριξη του Οργανισμού στις προσπάθειες των χωρών της Αφρικανικής ηπείρου για την τουριστική τους ανάκαμψη…

Επισκέψεις στη Μαυριτανία, στην Ακτή Ελεφαντοστού και στη Κένυα πραγματοποιεί από τις 20 Απριλίου ο Γενικός Γραμματέας του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (UNWTO), κ. Francesco Frangialli, αποδεικνύοντας τη στήριξη<...>του Οργανισμού στις προσπάθειες των χωρών της Αφρικανικής ηπείρου για την τουριστική τους ανάκαμψη. Πλέον οι συνθήκες στις παραπάνω χώρες έχουν βελτιωθεί και είναι έτοιμες να υποδεχθούν και πάλι διεθνείς επισκέπτες.

Συνολικά, η Αφρική κατέγραψε το 2007 αύξηση, μεγαλύτερη του 8%, σε τουριστικές αφίξεις, ποσοστό που αναλογεί σε επιπλέον 44 εκατ. επισκέπτες, σύμφωνα με τα στοιχεία του τελευταίου Βαρόμετρου του UNWTO.

“Τα στοιχεία αυτά αποδεικνύουν πως ο τουρισμός έχει τη δυνατότητα να ενισχύσει την αειφόρα ανάπτυξη και η Αφρική, ως σύνολο, είναι μεταξύ των αναδυόμενων περιοχών. Πολλές χώρες που είχαν επιδείξει μικρότερη ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια έχουν τώρα την ευκαιρία να αναπτυχθούν τουριστικά” επεσήμανε ο κ. Frangialli.

Έπειτα από τα γεγονότα που οδήγησαν στην αναβολή του Ράλλυ Ντακάρ, οι συνθήκες στη Μαυριτανία έχουν επανέλθει σε κανονικά επίπεδα. Επίσης, για τη χώρα της Μαυριτανίας ο τουρισμός αποτελεί μια καλή ευκαιρία για τη διαφοροποίηση της οικονομικής ταυτότητας της χώρας, η οποία βασίζεται κυρίως στη γεωργία, την κτηνοτροφία και τις εξαγωγές σιδήρου.

Η Ακτή Ελεφαντοστού, από την άλλη, έπειτα από τις κυβερνητικές αλλαγές, φαίνεται να αποκτά και πάλι την τουριστική αίγλη του παρελθόντος. Ο τουρισμός αποτελεί για την οικονομία της μια σημαντική λύση για τη διέξοδο των πολιτών της από την αποκλειστική ενασχόληση με τη γεωργία και τα συναφή επαγγέλματα.

Με την εγκαθίδρυση νέας Κυνέρνησης, η Κένυα, τέλος, αποκτά και πάλι σταθερότητα, έπειτα από τις αναταραχές που είχαν σημειωθεί κατά την προεκλογική περίοδο στα τέλη του 2007, οι οποίες είχαν μεγάλες επιπτώσεις και στον τουρισμό. Η Κένυα αποτελούσε πάντα έναν από τους κυριότερους προορισμούς της Αφρικής, έχοντας καταγράψει το 2006 1,6 εκατ. αφίξεις. Ο διεθνής τουρισμός έχει τώρα την ευκαιρία να αναπτυχθεί και πάλι χάρη στην άγρια φύση της χώρας, αλλά και τις ακτές της.

“Η ενεργή στήριξη μας σε χώρες, όπως η Μαυριτανία, η Ακτή Ελεφαντοστού και η Κένυα, έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή, αφού οι χώρες αυτές προσπαθούν να ορθοποδήσουν τουριστικά με πολλούς τρόπους” δήλωσε σχετικά ο κ. Frangialli.

Ο κ. Frangialli θα επισκεφτεί την Ακτή Ελεφαντοστού στις 20-22 Απριλίου, την Μαυριτανία στις 22-24 Απριλίου και την Κένυα στις 6-7 Μαΐου.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024