Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΜεγάλη γιορτή της Ελλάδας και των Ελλήνων συνθετών στο Τόκιο

Μεγάλη γιορτή της Ελλάδας και των Ελλήνων συνθετών στο Τόκιο

Kονσέρτο ελληνο–ιαπωνικής φιλίας, με τίτλο «Δώρα από τη χώρα της ελληνικής μυθολογίας» πραγματοποιήθηκε στις 18 Οκτωβρίου στο KIOI HALL, το κεντρικότερο μέγαρο μουσικής του Τόκιο, με πρωτοβουλία του γραφείου ΕΟΤ […]

Kονσέρτο ελληνο–ιαπωνικής φιλίας, με τίτλο «Δώρα από τη χώρα της ελληνικής μυθολογίας» πραγματοποιήθηκε στις 18 Οκτωβρίου στο KIOI HALL, το κεντρικότερο μέγαρο μουσικής<...> του Τόκιο, με πρωτοβουλία του γραφείου ΕΟΤ Ιαπωνίας. Στην εκδήλωση συμμετείχε η γνωστή Ιαπωνική ορχήστρα ΝΗΚ Danyu Orchestra, o καταξιωμένος πιανίστας- συνθέτης, Χρήστος Παπαγεωργίου και η ανερχόμενη πιανίστα, Ευγενία Παπαδήμα, οι οποίοι ανάλαβαν να παρουσιάσουν συνθέσεις των Π. Κούκου, Κ. Κλάβα, Θ. Αντωνίου, Ν. Τέιλορ αλλά και του ιδίου, Χ. Παπαγεωργίου.

Συνεργάτης της εκδήλωσης ήταν η ελληνική Πρεσβεία στο Τόκιο και χορηγοί η εταιρεία CINEGRAM A.E., το Ωνάσειο Ίδρυμα, η Iαπωνική Ένωση ταξιδιωτικών πρακτόρων, η QATAR Airwars και ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού.

Η ατμόσφαιρα, άκρως εορταστική, πλημμυρισμένη από ήχους ελληνικούς, ενθουσίασε τους Ιάπωνες προσκεκλημένους, οι οποίοι αρνιούνταν να αποχαιρετήσουν τους Έλληνες καλλιτέχνες και συνέχιζαν, όρθιοι, να χειροκροτούν για περισσότερα από δέκα λεπτά, μετά το τέλος της παράστασης.

Οι Έλληνες καλλιτέχνες εμφανίστηκαν πάλι στη σκηνή και με χαρά επανέλαβαν τη σύνθεση «Τρίπτυχον» του Χρήστου Παπαγεωργίου. Η βραδιά έληξε με δεξίωση, στην οποία παρουσιάστηκαν εκλεκτά ελληνικά κρασιά και ελληνικές συνταγές αλλά και με την υπόσχεση όλων ότι θα επισκεφθούν σύντομα την Ελλάδα, για να ζήσουν ανάλογες υπέροχες βραδιές!

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024