Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΜεγάλο στοίχημα για την Κολομβία η τουριστική ανάπτυξη

Μεγάλο στοίχημα για την Κολομβία η τουριστική ανάπτυξη

Με την πολιτική κατάσταση να σταθεροποιείται και τους ρυθμούς ανάπτυξης της οικονομίας να αγγίζουν το 7%, η Κολομβία στρέφεται σήμερα δυναμικά στον τουρισμό, προβάλλοντας τις μοναδικές τουριστικές περιοχές της, αλλά […]

Με την πολιτική κατάσταση να σταθεροποιείται και τους ρυθμούς ανάπτυξης της οικονομίας να αγγίζουν το 7%, η Κολομβία στρέφεται σήμερα δυναμικά στον τουρισμό, προβάλλοντας τις μοναδικές τουριστικές περιοχές της, αλλά και<...>τους παθιασμένους πολίτες της.

Η Κολομβία μαγνήτισε το ενδιαφέρον 781.000 τουριστών στο διάστημα Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2007, πετυχαίνοντας αύξηση 14,2% στις τουριστικές αφίξεις της, συγκριτικά με την αντίστοιχη περσινή χρονική περίοδο, αξιοποιώντας επαρκώς το σλόγκαν της “Colombia is passion” (“Κολομβία είναι πάθος”). Η χώρα στοχεύει ο αριθμός τουριστών να αγγίξει το 1,3 εκατ. μέχρι το τέλος της χρονιάς, προωθώντας τις περιοχές με ένα συνδυασμό ιστορικών πόλεων, περιπέτειας και οικοτουρισμού.

“Η χώρα απέχει πολύ από τον συνηθισμένο τουρισμό και για αυτό επικεντρωνόμαστε στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της” ανέφερε χαρακτηριστικά στους δημοσιογράφους κατά την έναρξη της Γενικής Συνέλευσης του UNWTO στην Cartagena της Κολομβίας ο υπουργός Βιομηχανίας, Εμπορίου και Τουρισμού της χώρας, κ. Luis Guillermo Plata.

Όταν ρωτήθηκε για την συσχέτιση της εικόνας της Κολομβίας με τη διακίνηση της κοκαΐνης, αλλά και την ανασφάλεια της ως τουριστικός προορισμός ο κ. Plata εξήγησε πως η χώρα βελτιώνεται. “Η ασφάλεια είναι βασικός παράγοντας για την προσέλκυση τουριστών, αλλά γνωρίζοντας ποιές περιοχές είναι ασφαλείς και ποιές όχι, προωθούμε συγκεκριμένες περιοχές μέχρις ότου καταστούν και οι υπόλοιπες”.

Το 2006 η Κολομβία δέχτηκε συνολικά 1,05 εκατ. επισκέπτες, συγκριτικά με 567.000 το 2002, σύμφωνα με στοιχεία της κρατικής Υπηρεσίας για τις εξαγωγές και τις επενδύσεις, Proexport.

Οι επενδύσεις στα ξενοδοχεία παρουσιάζουν επίσης ανοδική πορεία. Ενδεικτικά αναφέρεται πως η ξενοδοχειακή αλυσίδα Real Hotels & Resorts θα αναλάβει το franchise της Marriott στην Κολομβία και θα ανοίξει δύο ξενοδοχεία στην Μποκότα το 2009, προσθέτοντας 503 δωμάτια στη διαθεσιμότητα της πόλης. Η Hilton, από την άλλη, χτίζει ένα ξενοδοχείο, στην πρωτεύουσα της χώρας, συνολικής αξίας 50 εκατ. δολαρίων, που θα προσθέσει 245 δωμάτια στη δυναμικότητα της πόλης, τη στιγμή μάλιστα που και η Κολομβιανή εταιρία GHL, που λειτουργεί το franchises της Starwood, σκοπλεύει να επενδύσει στα επόμενα 2 χρόνια 100 εκατ. δολάρια για την κατασκευή επτά ξενοδοχείων.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024