Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΜικτά μηνύματα της βρετανικής κυβέρνησης για την 'ταξιδιωτική λίστα' εντείνουν τη σύγχυση
Τουριστική πολιτική

Μικτά μηνύματα της βρετανικής κυβέρνησης για την 'ταξιδιωτική λίστα' εντείνουν τη σύγχυση

Τη Δευτέρα 17 Μαΐου καταγράφηκαν περισσότερες από 150 πτήσεις από τον Ηνωμένο Βασίλειο προς χώρες της 'πορτοκαλί' λίστας.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Boris Johnson έχει επαναλάβει ότι οι πολίτες της χώρας του δεν πρέπει να ταξιδεύουν σε μια χώρα που βρίσκεται επί της παρούσης στον “πορτοκαλί” κατάλογο για λόγους αναψυχής. Ο κ. Johnson έκανε το παραπάνω σχόλιο, καθώς μεικτά μηνύματα από την κυβέρνηση συνεχίζουν να προκαλούν σύγχυση.

“Νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό για τους ανθρώπους να κατανοήσουν τι σημαίνει για μία χώρα να είναι ‘πορτοκαλί’: δεν είναι κάπου όπου πρέπει να πηγαίνετε διακοπές, επιτρέψτε μου να είμαι πολύ ξεκάθαρος γι’αυτό”, είπε ο Johnson. “Αν οι άνθρωποι πηγαίνουν σε μια χώρα της “πορτοκαλί” λίστας πρέπει αυτό να γίνεται απολύτως για κάποιο πιεστικό οικογενειακό ή επείγον επιχειρηματικό λόγο. Και τότε παρακαλούμε να θυμάστε ότι θα πρέπει να απομονωθείτε, θα πρέπει να κάνετε τεστ, να συμπληρώνετε το PLF (Passenger Locator Form) και ό,τι άλλο απαιτείται”.

Το σχόλιο του πρωθυπουργού ακολουθεί δήλωση του υπουργού Περιβάλλοντος George Eustice είπε ότι οι άνθρωποι θα μπορούσαν να πάνε σε ‘πορτοκαλί” χώρες, εάν έμπαιναν σε καραντίνα κατά την επιστροφή τους. Ο Eustice δήλωσε ακόμη ότι οι άνθρωποι θα πρέπει να πηγαίνουν σε μια τέτοια χώρα μόνο για επίσκεψη σε οικογένεια ή φίλους τους ή για βασικούςς επιχειρηματικούς λόγους.

Στη συνέχεια, ο λόρδος Bethell, σε ομιλία του στη Βουλή των Λόρδων πρότεινε στους ανθρώπους να απορρίψουν τα σχέδιά τους για όλα τα ταξίδια στο εξωτερικό -ακόμη και για προορισμούς στην “πράσινη λίστα”- και να μείνουν στο σπίτι. “Το ταξίδι είναι επικίνδυνο. Αυτό δεν είναι κάτι νέα ούτε για εμάς ούτε για τους ανθρώπους που μπαίνουν σε αυτά τα αεροπλάνα. Ζητάμε από τον κόσμο, ειδικά καθώς μπαίνουμε στη καλοκαιρινή περίοδο, το ταξίδι δεν προβλέπεται για φέτος, παρακαλώ μείνετε στη χώρα”.

Τη Δευτέρα 17 Μαΐου καταγράφηκαν περισσότερες από 150 πτήσεις από τον Ηνωμένο Βασίλειο προς χώρες της “πορτοκαλί” λίστας.

Στη φωτογραφία, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Boris Johnson.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024
09/04/2024