Τελευταία νέα
HomeΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΜνημόνιο (και τουριστικής) Συνεργασίας από τους δημάρχους Αθήνας – Βελιγραδίου
City break

Μνημόνιο (και τουριστικής) Συνεργασίας από τους δημάρχους Αθήνας – Βελιγραδίου

Οι δύο πόλεις θα επιδιώξουν να ενισχύσουν τα ταξίδια των δημοτών τους προς Αθήνα και Βελιγράδι αντίστοιχα, ενθαρρύνοντάς τους να επισκέπτονται τα μνημεία και τα τοπικά ορόσημα, με στόχο την εξοικείωσή τους με την τοπική ιστορία, την παράδοση και τον πολιτισμό.

Μία στενότερη και ακόμη πιο δυναμική συνεργασία στο πλαίσιο του νέου Δικτύου Βαλκανικών Πόλεων (B40 Balkan Cities Network) εν όψει και της πρώτης επίσημης Συνόδου που θα φιλοξενήσει η ελληνική πρωτεύουσα το 2022, εγκαινίασαν στην Αθήνα ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Κώστας Μπακογιάννης και ο δήμαρχος Βελιγραδίου Zoran Radojičić.

Ο κ. Μπακογιάννης, που υποδέχθηκε  τον κ. Radojičić, στο πλαίσιο προγραμματισμένης συνάντησης στο Δημαρχιακό Μέγαρο Αθηνών, επισήμανε ότι οι σχέσεις Ελλάδας και Σερβίας, Αθήνας – Βελιγραδίου είναι εξαιρετικά ισχυρές και βρίσκονται στο καλύτερο δυνατό σημείο διαχρονικά. “Δύο λαοί με κοινές παραδόσεις, με κοινή ιστορία, δύο λαοί που έχουν βρεθεί πολλές φορές μαζί στη σωστή πλευρά της ιστορίας, στους αγώνες για ελευθερία, για δημοκρατία και δικαιοσύνη”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Αθηναίων.

Με την υπογραφή του μνημονίου, Αθήνα και Βελιγράδι κάνουν το επόμενο βήμα στη στενή τους συνεργασία σε μία σειρά από καίριους τομείς, όπως στον τουρισμό, τον πολιτισμό, την ανθεκτικότητα των πόλεων και την προστασία του περιβάλλοντος. Η συνεργασία ανάμεσα στις δύο ευρωπαϊκές πρωτεύουσες επικεντρώνεται, βάσει του περιεχομένου του μνημονίου, και στον τομέα του τουρισμού. Πιο συγκεκριμένα, οι δύο πόλεις θα επιδιώξουν να ενισχύσουν τα ταξίδια των δημοτών τους προς Αθήνα και Βελιγράδι αντίστοιχα, ενθαρρύνοντάς τους να επισκέπτονται τα μνημεία και τα τοπικά ορόσημα, με στόχο την εξοικείωσή τους με την τοπική ιστορία, την παράδοση και τον πολιτισμό. Στο πλαίσιο της συνεργασίας, οι δύο δήμοι θα διευκολύνουν τις επαφές μεταξύ των αρμόδιων δημοτικών τμημάτων και δημοτικών φορέων στον τομέα αυτόν.

23/07/2024
22/07/2024
19/07/2024
18/07/2024
17/07/2024
16/07/2024