Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΝέα ταξιδιωτικά μέτρα στην Ελλάδα: Με αρνητικό PCR τεστ 48 ωρών όσοι έρχονται από το εξωτερικό
Ταξιδιωτική οδηγία

Νέα ταξιδιωτικά μέτρα στην Ελλάδα: Με αρνητικό PCR τεστ 48 ωρών όσοι έρχονται από το εξωτερικό

Νέα ταξιδιωτικά μέτρα ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας χθες, στο πλαίσιο της προσπάθειας ελέγχου της πανδημίας Covid-19, η Ελλάδα θα δέχεται επισκέπτες από το εξωτερικό με την επίδειξη αρνητικού μοριακού ελέγχου (PCR) 48 ωρών, εκτός από το πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Μόνο με την επίδειξη αρνητικού μοριακού ελέγχου (PCR) 48 ωρών θα δέχεται η Ελλάδα επισκέπτες από όλες τις χώρες (εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους), στο πλαίσιο της προσπάθειας ελέγχου της πανδημίας Covid-19.

Αυτό αναφέρει χθεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, ενώ στην αρχική αναφερόταν ότι η επίδειξη αρνητικού PCR αφορούσε τους επισκέπτες από Ηνωμένο Βασίλειο και Δανία. Οπως διευκρινίζει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο από το μέτρο εξαιρούνται οι ταξιδιώτες που παρέμειναν στις χώρες για διάστημα μικρότερο των 48 ωρών.

Το μέτρο θα τεθεί σε ισχύ από την Κυριακή 19/12 και ώρα 06:00.

Στον φόβο επέκτασης στην Ελλάδα της Όμικρον, λόγω Χριστουγέννων, αναφέρθηκε ο καθηγητής Παθολογίας-Υπέρτασης και διευθυντής της Γ’ Πανεπιστημιακής Κλινικής του ΑΠΘ στο ΓΝΘ “Παπαγεωργίου”, κ. Βασίλης Κώτσης, στο capital.gr.

Ο κ. Κώτσης ανέφερε πως θεωρούσε σκόπιμο, λόγω της εξάπλωσής της στη Βρετανία, όσοι ταξιδιώτες, τουρίστες ή φοιτητές, ταξιδέψουν προς Ελλάδα την περίοδο των Χριστουγέννων να πραγματοποιούν υποχρεωτικά PCR test, είτε είναι εμβολιασμένοι είτε ανεμβολίαστοι.

Κυρίως θα επισκεφθούν τη χώρα μας Έλληνες που δουλεύουν στο εξωτερικό, αλλά και φοιτητές. Αυτοί θα έρθουν ούτως ή άλλως.

Οπότε, πρέπει να παρθούν τα απαραίτητα μέτρα για τις πτήσεις εξωτερικού” προειδοποίησε ο καθηγητής, σημειώνοντας πως “υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα να εξαπλωθεί τάχιστα και στη χώρα μας, αν ταξιδέψουν χωρίς PCR test”.

Υπενθυμίζεται ότι η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας έχει δώσει νέα παράταση έως την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2021, των notams με τις προϋποθέσεις εισόδου στην ελληνική επικράτεια για πτήσεις εξωτερικού, ενώ παραμένουν και οι περιορισμοί αφίξεων από τις 9 χώρες της Αφρικής (Νότια Αφρική, Μποτσουάνα, Ναμίμπια, Λεσότο, Ζιμπάμπουε, Μοζαμβίκη, Εσουατίνι, Ζάμπια και Μαλάουι). Οι αεροπορικές οδηγίες πτήσεων εξωτερικού έχουν ως στόχο τον περιορισμό της διασποράς της νόσου COVID-19 καθώς και της νέας παραλλαγής «Όμικρον» (μετάλλαξη της Μποτσουάνα).

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024