Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΝέος αντιπρόεδρος στην ASTA Greece & Cyprus ο Άκης Κελεπέσης
Ταξιδιωτικά γραφεία

Νέος αντιπρόεδρος στην ASTA Greece & Cyprus ο Άκης Κελεπέσης

O κ. Κελεπέσης, που είναι και επίτιμος πρόεδρος του ACTA, αντιπρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Λευκωσίας και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κυπριακού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, θα είναι υπεύθυνος για το συντονισμό και τη προώθηση της Κύπρου στην αμερικανική αγορά.

Ο κ. Άκης Κελεπέσης, εκτελεστικός πρόεδρος του Top Kinisis Travel Public Ltd ορίστηκε ως αντιπρόεδρος στην ASTA Greece & Cyprus, American Society of Travel Agents, από τον πρόεδρό της, κ. Λεωνίδα Μπαμπάνη.

O κ. Κελεπέσης, που είναι και επίτιμος πρόεδρος του ACTA, Association of Cypriot Travel Agents, αντιπρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Λευκωσίας και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κυπριακού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, θα είναι υπεύθυνος για το συντονισμό και την προώθηση της Κύπρου στην αμερικανική αγορά.

“Θα συνεργασθούμε πολύ στενά με τον φίλο Λεωνίδα Μπαμπάνη και πρόεδρο της ASTA Greece & Cyprus ώστε να αξιοποιηθούν στο έπακρο οι δυνατότητες που υπάρχουν από την ύπαρξη ενός τόσο σπουδαίου εργαλείου για την προώθηση του τουρισμού της Κύπρου σε μια από τις σπουδαιότερες χώρες για εισερχόμενο τουρισμό στο νησί μας, τις ΗΠΑ”, δήλωσε ο κ. Κελεπέσης.

Ο Άκης Κελεπέσης αποφοίτησε από το Παγκύπριο Γυμνάσιο στη Λευκωσία. Έλαβε το πτυχίο του στα Οικονομικά και τη Βιομηχανία από τη Σχολή Ανώτερων Βιομηχανικών Σπουδών της Θεσσαλονίκης. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του εντάχθηκε σε ένα ταξιδιωτικό γραφείο στην Ελλάδα όπου διορίστηκε Βοηθός Γενικού Διευθυντή. Επιστρέφοντας στην Κύπρο το 1986, ίδρυσε το δικό του ταξιδιωτικό γραφείο μαζί με τον κ. Ντίνο Κάκκουρα με το όνομα Kinisis Travel & Tours. Κατά τη διάρκεια της θητείας του ως εκτελεστικού προέδρου της σημερινής Δημόσιας Εταιρείας, Top Kinisis Travel Public Ltd, η εταιρεία είχε ένα αξιοσημείωτο υπόβαθρο, συμπεριλαμβανομένων επιτυχημένων εξαγορών, συγχωνεύσεων, βραβείων και διαπιστεύσεων.

Ο Άκης Κελεπέσης ασχολείται με τη Βιομηχανία Ταξιδιών και Τουρισμού για περισσότερα από 25 χρόνια. Το 1996 εξελέγη γενικός γραμματέας της Ένωσης Κυπριακών Ταξιδιωτικών Πρακτόρων και το 1999 επανεξελέγη στη θέση του Αντιπροέδρου. Τον Ιούνιο του 2005 εξελέγη πρόεδρος της Ένωσης Κυπριακών Ταξιδιωτικών Πρακτόρων και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Κυπριακού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου. Το 2008 εξελέγη πρόεδρος του ECTAA (Group of National Travel Agents and Tour Operators Association εντός της ΕΕ).

O κ. Μπαμπάνης, καλεσμένος από το Υφυπουργείο Τουρισμού της Κύπρου, θα βρεθεί στη Λευκωσία στις 28 Σεπτεμβρίου για να συζητηθεί η “επόμενη μέρα” της Κύπρου στην αμερικανική αγορά. “Αυτό θα είναι το ξεκίνημα για έναν ‘μαραθώνιο δρόμο’ συνεργασίας και προβολής της Ελλάδας και της Κύπρου στην Αμερικανική αγορά ώστε να αναπτυχθεί ο τουρισμός από τις ΗΠΑ προς την περιοχή μας προσελκύοντας τουρίστες υψηλού εισοδήματος, όπως οι πελάτες των τουριστικών γραφείων μελών της ASTA”, τόνισε ο κ. Μπαμπάνης.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024