Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΝέος τερματικός σταθμός κρουαζιερόπλοιων στη Βαρκελώνη
Κρουαζιέρα

Νέος τερματικός σταθμός κρουαζιερόπλοιων στη Βαρκελώνη

Η Carnival Corporation θα ανοίξει μια ιδιωτική αποβάθρα για κρουαζιερόπλοια, στη Βαρκελώνη, ένα από τα πιο πολυσύχναστα λιμάνια της Ευρώπης. Στη Βαρκελώνη, το 2014 έπιασαν 764 κρουαζιερόπλοια με περισσότερους από 2.360.000 επιβάτες.

Συμφωνία ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ, υπέγραψε η Carnival Corporation με στόχο να κατασκευάσει και να λειτουργήσει το δεύτερο ιδιωτικό τερματικό σταθμό κρουαζιέρας στο λιμάνι της Βαρκελώνης, ένα από τα πιο πολυσύχναστα λιμάνια κρουαζιέρας στον κόσμο.
 
Η κατασκευή του νέου κτιρίου του τερματικού σταθμού, το έβδομο που θα κατασκευαστεί στο λιμάνι της Βαρκελώνης, αναμένεται να ξεκινήσει το 2016 και να λειτουργήσει το συντομότερο το 2018. Μόλις ολοκληρωθεί, θα είναι ένας από τους μεγαλύτερους τερματικούς σταθμούς κρουαζιέρας στην Ευρώπη συνολικής έκτασης 11.500 τετραγωνικών μέτρων.
 
Η συμφωνία με το Λιμεναρχείο της Βαρκελώνης παραχωρεί στην Carnival διοικητικές υπευθυνότητες για τη λειτουργία του νέου τερματικού σταθμού, ο οποίος θα έχει δυναμικότητα για 4.500 επιβάτες. Η Carnival θα συνεργαστεί επίσης με το Λιμεναρχείο για την κατασκευή του πρώτου δημόσιου χώρου στάθμευσης στην προβλήτα κρουαζιερόπλοιων.
 
Τα τελευταία χρόνια, η Βαρκελώνη δείχνει να έχει μια σταθερή αύξηση ως ένας πολύ δημοφιλής προορισμός για τους επισκέπτες κρουαζιέρας,” δήλωσε ο Giora Israel, αντιπρόεδρος για την παγκόσμια ανάπτυξη λιμένων και προορισμών της Carnival Corporation.
 
Ως το μεγαλύτερο λιμάνι της Ευρώπης, η Βαρκελώνη εξακολουθεί να είναι μια σημαντική πόλη, και το λιμάνι της να είναι σημαντικό τόσο για τους επισκέπτες μας όσο και για τα κρουαζιερόπλοια μας. Είμαστε ενθουσιασμένοι για την επέκταση των δραστηριοτήτων μας στο λιμάνι της Βαρκελώνης, με το δεύτερο ιδιωτικό τερματικό μας, καθώς ενισχύει την ικανότητά μας να παρέχουν μια εξαιρετική εμπειρία για τους πελάτες μας.
 
Η Βαρκελώνη είναι ήδη μέσα στα προγράμματα των επτά από τις δέκα εταιρίες που ανήκουν στην Carnival Corporation, συμπεριλαμβανομένης της Cunard, της Costa Cruises και της Holland America Line. Ο νέος τερματικός σταθμός θα είναι έτοιμος και θα έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει τις νέες κατηγορίες κρουαζιεροπλοίων της Carnival Corporation, που αναμένεται να ξεκινήσουν προγράμματα το 2018 και το 2019.
 
Η Βαρκελώνη είναι ήδη ένα από τα πιο πολυσύχναστα λιμάνια κρουαζιέρας στον κόσμο, με έξι εν λειτουργία τερματικούς σταθμούς. Το 2014, έπιασαν 764 κρουαζιερόπλοια με περισσότερους από 2.360.000 επιβάτες. 

 

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024