Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΟ ελληνικός και ο τουρκικός τουρισμός με ισχυρές αντοχές απέναντι στην κρίση
Συνάντηση Κ. Μαρκόπουλου με τον Τούρκο ομόλογό του Ερτουγρούλ Γκιουνάϊ

Ο ελληνικός και ο τουρκικός τουρισμός με ισχυρές αντοχές απέναντι στην κρίση

Ολοκληρώθηκε προχθες η επίσημη επίσκεψη του υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Κώστα Μαρκόπουλου στην Τουρκία. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του συναντήθηκε με τον τούρκο υπουργό Τουρισμού και Πολιτισμού κ. Ερτουγρούλ Γκιουνάϊ, στην Aγκυρα. Οι δυο υπουργοί αντάλλαξαν απόψεις…

Ολοκληρώθηκε προχθες η επίσημη επίσκεψη του υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Κώστα Μαρκόπουλου στην Τουρκία<...>. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του συναντήθηκε με τον τούρκο υπουργό Τουρισμού και Πολιτισμού κ. Ερτουγρούλ Γκιουνάϊ, στην Aγκυρα. Οι δυο υπουργοί αντάλλαξαν απόψεις για την πορεία του τουρισμού το τρέχον έτος. Κοινή διαπίστωση ήταν ότι η Ελλάδα και η Τουρκία παρουσιάζουν ισχυρές αντοχές στην περίοδο της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης η οποία πλήττει και τον τουρισμό.

Αντηλλάγησαν απόψεις για την περαιτέρω συνεργασία μεταξύ των δυο χωρών στον τουρισμό, μια συνεργασία που όπως συνομολογήθηκε θα επιφέρει βελτίωση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης ανακοίνωσε στον κ. Γκιουνάι την απόφαση της Ελλάδας να ιδρύσει γραφείο του ΕΟΤ στην Κωνσταντινούπολη εντός του έτους, με στόχο την προώθηση του ελληνικού τουρισμού και τη δυνατότητα παροχής πληροφοριών σε τούρκους πολίτες και επενδυτές. Επιπλέον, ο κ. Κώστας Μαρκόπουλος ανέφερε ότι εντός του καλοκαιριού θα έχει ψηφισθεί Ν/Σ με το οποίο θα ενεργοποιηθεί η Ειδική Γραμματεία Τουρισμού ΟΣΕΠ, υπό την ελληνική προεδρία.

Ο κ. Μαρκόπουλος ανέφερε ακόμη στον τούρκο ομόλογό του την απόφασή του να οργανώσει το “8ο Ελληνοτουρκικό Φόρουμ Τουρισμού” τον προσεχή Οκτώβριο στην Ελλάδα, με την συμμετοχή ελλήνων και τούρκων επιχειρηματιών και φορέων του τουρισμού. Ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κάλεσε τον κ. Γκιουνάι να επισκεφθεί την Ελλάδα, πρόταση που έγινε αποδεκτή.

Τέλος, σημειώνεται ότι τη Δευτέρα, 13 Ιουλίου, ξεκίνησε στη γείτονα χώρα η outdoor διαφημιστική καμπάνια της Ελλάδος η οποία –για πρώτη φορά– προβάλλεται σε όλη την Τουρκία.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024