Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΟ Frangialli ξανά στο τιμόνι του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού

Ο Frangialli ξανά στο τιμόνι του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού

ΑΠΟΣΤΟΛΗ – Γ.Σ. ΠΟΤ 2005 – ΝΤΑΚΑΡ: Η ολομέλεια της Γενικής Συνέλευσης του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (Word Tourism Organisation – WTO) που συνεδριάζει αυτές τις ημέρες στο Ντακάρ της Σενεγάλης επαναξέλεξε στη θέση του γενικού γραμματέα του ΠΟΤ τον Francesco Frangialli

ΑΠΟΣΤΟΛΗ – Γ.Σ. ΠΟΤ 2005 – ΝΤΑΚΑΡ: Η ολομέλεια της Γενικής Συνέλευσης του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (Word Tourism Organisation – WTO) που συνεδριάζει<...> αυτές τις ημέρες στο Ντακάρ της Σενεγάλης επαναξέλεξε στη θέση του γενικού γραμματέα του ΠΟΤ τον Francesco Frangialli. Η επανεκλογή του κ. Frangialli δεν αποτέλεσε έκπληξη, καθώς εκτός από την υποστήριξη της Γαλλίας που είναι και η πατρίδα του, είχε κυρίως την υποστήριξη του Εκτελεστικού Συμβουλίου του ΠΟΤ, του οποίου συνήθως τις συστάσεις ακολουθεί η Γενική Συνέλευση. Συγκεκριμένα, υπέρ του κ. Frangialli υπήρξαν 85 ψήφοι και μόλις 14 κατά. Μετά την εκλογή του ο κ. Frangialli δήλωσε τα εξής: “Είμαι πολύ χαρούμενος που με τιμούν για ακόμη μια φορά με τη ψήφο τους. Οι 85 ψήφοι αποδεικνύουν ότι υπάρχει υποστήριξη στις κατευθυντήριες γραμμές και τη διαχείριση του Οργανισμού. Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε “θα ήταν ανησυχητικό αν συμφωνούσαμε όλοι”.

Ο κ. Frangialli εκλέχθηκε ως βοηθός γενικός γραμματέας στον ΠΟΤ για πρώτη φορά το 1990 και το 1997 εκλέχθηκε γενικός γραμματέας. Πριν εγκατασταθεί στη Μαδρίτη όπου εδρεύει ο ΠΟΤ διετέλεσε διευθυντής τουρισμού στη Γαλλία, το υψηλότερο αξίωμα στον Εθνικό Οργανισμό Τουρισμού της Γαλλίας. Ο κ. Frangialli το 1990 διορίστηκε Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του WTO, και αφού διαδέχτηκε τον Σεπτέμβριο του 1996 τον κ. Antonio Enriquez Savignac, το 1997 εξελέγη Γενικός Γραμματέας. Στη συνέχεια επανεξελέγη το 2001 για το διάστημα 2002 – 2005 και χτες επανεξελέγη για ακόμη μια φορά για τα έτη 2006 – 2009.

Στη διάρκεια της θητείας του που έχει ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2006 μέχρι την 31 Δεκεμβρίου 2009, οι προτεραιρότητες του κ. Frangialli επικεντρώνονται στα εξής:

  • Να εδραιώσει τα όσα έχουν επιτευχθεί: Αξιοσημείωτη πρόοδος έχει σημειωθεί στην αύξηση των μελών που πλέον έχουν φτάσει τα 150 κράτη. Ο στόχος τώρα είναι να καλυφθεί το κενό των ΗΠΑ και ορισμένων κρατών της Βόρειας Ευρώπης. Ενώ η τωρινή οικονομική κατάσταση του WTO είναι θαυμάσια, προσεχτική διαχείριση χρειάζεται, ώστε να διαφοροποιηθούν οι πηγές του Οργανισμού και να καταστεί λιγότερο εξαρτώμενος από συνεισφορές μελών – κρατών.
  • Να αναπτύξει τις βάσεις που τέθηκαν σε σημαντικούς τομείς: Να διατηρήσει και να αναπτύξει την αξιοπιστία που κερδίθηκε από την παρουσίαση των Δορυφόρων Λογαριασμών του Τουρισμού. Να συνεχίσει την μάχη κατά των αρνητικών περιβαλλοντικών, κοινωνικών και πολιτισμικών επιδράσεων του τουρισμού. Να αξιοποιήσει όλες τις συνέργειες που ανοίγονται στον ΠΟΤ τώρα που έγινε εξειδικευμένο όργανο των Ηνωμένων Εθνών.
  • Να ετοιμάσει τον ΠΟΤ για το μέλλον: Κυρίαρχος στόχος είναι να αναπτύξει περισσότερο την συμβολή του τουρισμού στην εξάλειψη της φτώχιας μέσω της αειφόρου ανάπτυξης -την πρωτοβουλία ST-EP- που υπόσχεται ριζική πρόοδο στην βοήθεια προς τις αναπτυσσόμενες χώρες.

Όταν θα έχω πετύχει αυτούς τους τρεις στόχους κατέληξε ο κ. Frangialli θα έχω επιτελέσει το καθήκον μου.

Παράλληλα με την εκλογή του κ. Frangialli, αποσύρθηκε από τη θέση του βοηθού γενικού γραμματέα ο κ. Dawid de Villiers μετά από 8 χρόνια επιτυχημένης θητείας, λόγω συνταξιοδότησης.

Νέος Πρόεδρος στα Συνδεδεμένα μέλη του ΠΟΤ

Τις μέρες αυτές εξελέγη παμψηφεί και χωρίς ανταγωνισμό ο κ. Carlos Vogeler ως νέος πρόεδρος των συνδεδεμένων μελών του ΠΟΤ. Ο κ. Vogeler είναι αντιπρόεδρος διεθνών σχέσεων του ομίλου εταιριών Cendant στον οποίο εντάσσονται εταιρίες ξενοδοχείων, συστημάτων κρατήσεων, ενοικιάσεων αυτοκινήτων, και πολλές άλλες. Σημαντικό για τον κ. Vogeler είναι η αύξηση, τόσο του αριθμού, όσο και της ποιότητας των συνδεδεμένων μελών του ΠΟΤ και η δημιουργία προστιθέμενης αξίας, τόσο για τα ίδια τα μέλη, όσο και για τον ΠΟΤ συνολικότερα αναδεικνύοντας τη σημασία και τις ευκαιρίες και δυνατότητες που προκύπτουν από τη συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Στις προτεραιότητες του κ. Vogeler είναι η δημιουργία μίας ακόμα κατηγορίας μελών που θα αφορά στους προορισμούς (Destination Council) η οποία θα προστεθεί στις υπάρχουσες κατηγορίες Επιχειρηματικό Συμβούλιο (Business Council) και Εκπαιδευτικό Συμβούλιο (Education Council). Ο κ. Vogeler πρότεινε ακόμη και αποδέχθηκε η ολομέλεια των συνδεδεμένων μελών την ετήσια διοργάνωση συναντήσεων της ολομέλειας αντί κάθε δύο χρόνια στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης που ίσχυε μέχρι σήμερα. Στις προθέσεις του κ. Vogeler είναι και η αύξηση της δραστηριότητας κάθε ενός Συμβουλίου των συνδεδεμένων μελών αλλά και η μεγαλύτερη συνεργασία μεταξύ τους ώστε να παραχθεί περισσότερο έργο αλλά και οφέλη για τα μέλη.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024