Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΟ ΠΟΤ και ο PATA ενώνουν τις δυνάμεις τους για να στηρίξουν τον τουρισμό στην Ταϊλάνδη
Τουριστική ανάκαμψη στη Ταϊλάνδη

Ο ΠΟΤ και ο PATA ενώνουν τις δυνάμεις τους για να στηρίξουν τον τουρισμό στην Ταϊλάνδη

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού (UNWTO), και ο Σύνδεσμος Τουρισμού Ειρηνικού – Ασίας (PATA) μεταφέρουν την έντονη υποστήριξή τους προς την Ταϊλάνδη και την τουριστική της βιομηχανία, καθώς η χώρα επιστρέφει […]

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού (UNWTO), και ο Σύνδεσμος Τουρισμού Ειρηνικού – Ασίας (PATA) μεταφέρουν την έντονη υποστήριξή τους προς<...> την Ταϊλάνδη και την τουριστική της βιομηχανία, καθώς η χώρα επιστρέφει στην ομαλότητα μετά την πολιτική αναταραχή νωρίτερα εντός του έτους. Σε ειδική συνάντηση που έγινε για διεθνή αλληλεγγύη στον ταϊλανδικό τουρισμό, και τα δύο μέρη επαίνεσαν τα μέτρα ανάκαμψης που έχουν αναληφθεί από την κυβέρνηση της Ταϊλάνδης και τη συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα της χώρας για τη στήριξη του τουρισμού, ενώ εξέφρασαν και την αμέριστη αλληλεγγύη της διεθνούς τουριστικής κοινότητας.

Ενώ οι πρόσφατες ταραχές στην πρωτεύουσα Μπανγκόκ και στις επαρχίες της Ταϊλάνδης έχουν τεθεί υπό έλεγχο, τα γεγονότα είχαν σημαντικό αντίκτυπο στη ροή των τουριστών, μια σημαντική πηγή θέσεων εργασίας και εσόδων για τη χώρα. Στο πλαίσιο αυτό, μια ειδική συνάντηση για τη διεθνή αλληλεγγύη προς τον ταϊλανδικό τουρισμός διοργανώθηκε από τον ΠΟΤ και και τον PATA στην Μπανγκόκ, σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού και Αθλητισμού της Ταϊλάνδης

Η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης έδειξε γρήγορα την υποστήριξή της στον καίριο αυτόν τομέα και στην εφαρμογή μέτρων αποκατάστασης, σε στενή συνεργασία με τους ιδιωτικούς φορείς. Τα μέτρα περιλαμβάνουν ένα χρηματοδοτικό καθεστώς για τους επιχειρηματίες του τουρισμού και των μικρών επιχειρήσεων που επηρεάστηκαν από την αναταραχή, απαλλαγή από το τέλος βίζας για τους ξένους και έκπτωση για τέλη προσγείωσης και στάθμευσης στα αεροδρόμια. Μιλώντας στην εκδήλωση, ο γενικός γραμματέας του ΠΟΤ, Taleb Rifai, και ο διευθύνων σύμβουλος του PATA, Gregory Duffell, δήλωσαν την πρόθεσή τους να συνεργαστούν στενά με την Ταϊλάνδη, προκειμένου να επιταχυνθεί η διαδικασία ανάκαμψης της τουριστικής βιομηχανίας της χώρας.

“Ο ΠΟΤ και τα μέλη του υποστηρίζουν την Ταϊλάνδη” είπε ο κ. Rifai. “Με βάση την εμπειρία που αποκτήθηκε από την Tourism Resilience Committee του οργανισμού, θα βγουν πολύτιμα συμπεράσματα και στρατηγικές που χρησιμοποιούνται από άλλα κράτη-μέλη, για να αντιμετωπίσουν παρόμοιες καταστάσεις κρίσης. Η συνάντηση αυτή αποτελεί επίσης μια έκφραση αλληλεγγύης προς την Ταϊλάνδη από τη διεθνή κοινότητα του τουρισμού”.

“Ο τουρισμός διαδραματίζει μείζονα ρόλο στην κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη της Ταϊλάνδης, που συμβάλλουν σημαντικά στο ΑΕΠ της και τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης”, πρόσθεσε. “Με την υποστήριξη της κυβέρνησης, η συνεργασία μεταξύ του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα και την υποστήριξη της διεθνούς κοινότητας τουρισμού, η τουριστική βιομηχανία της Ταϊλάνδης είναι σίγουρο ότι θα ανακτήσει από τις ζημίες της και θα διατηρήσει τη θέση της ως ένας από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς σε όλο τον κόσμο”.

Η Ταϊλάνδη έχει δει την τουριστική της βιομηχανία να επηρεάζεται και στο παρελθόν, από την πανδημία του SARS το 2003, το τσουνάμι το 2004 έως το κλείσιμο του αεροδρομίου Suvarnabhumi το 2008. Παρ`όλα αυτά, ο τουρισμός έχει αποδειχθεί εξαιρετικά ανθεκτικός, και επιστρέφει ισχυρότερος κάθε φορά. Οι συμμετέχοντες στη συνάντηση εξέφρασαν την πεποίθησή τους ότι ο τουρισμός θα ανακτήσει γρήγορα, ειδικά δεδομένης της δέσμευσης του λαού της Ταϊλάνδης και της κυβέρνησης να στηρίξουν τη βιομηχανία.

“Η Ταϊλάνδη ήταν η έδρα του PATA για τα τελευταία 11 χρόνια”, είπε ο κ. Duffell. “Το προσωπικό μας και η παγκόσμια `οικογένεια` έχουν δημιουργήσει μια βαθιά σύνδεση με το λαό, τον πολιτισμό και την τουριστική βιομηχανία στη `γη των χαμόγελων`. Η Μπανγκόκ, ειδικότερα, είναι ένα ζωτικής σημασίας περιφερειακό κέντρο για τον τουρισμό. Κάθε διακύμανση στις αφίξεις είναι αισθητή σε ολόκληρη τη ΝΑ Ασία, κάτι που δείχνει τη σημασία του τουρισμού της Ταϊλάνδης ως οικονομικού και εργασιακού καταλύτη για ολόκληρη την περιοχή. Μαζί με τα μέλη του τοπικού γραφείου του PATA στην Ταϊλάνδη, ο σύνδεσμος βοηθά τις ταϊλάνδικές αρχές κατά τη διαδικασία αποκατάστασης και είμαστε πεπεισμένοι ότι μια ασφαλής και σταθερή Ταϊλάνδη θα αναζωογονήσει αυτόν τον πραγματικά μοναδικό τουριστικό προορισμό”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024