Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΟι αυξημένες δαπάνες για διακοπές δημιουργούν ελπίδες για σταθερή, ομοιόμορφη ανάκαμψη στην Κίνα
Προορισμός

Οι αυξημένες δαπάνες για διακοπές δημιουργούν ελπίδες για σταθερή, ομοιόμορφη ανάκαμψη στην Κίνα

Τα έσοδα από τον τουρισμό έφτασαν τα 29,43 δισ. γιουάν (περίπου 4,6 δισ. δολάρια), σημειώνοντας αύξηση 139,7% από πέρυσι, όταν ο τομέας έπεσε στα χτυπήματα της επιδημίας COVID-19.

Οι τριήμερες διακοπές του φεστιβάλ Dragon Boat της Κίνας βοήθησαν στη δημιουργία έντονης δραστηριότητας ταξιδιού και δαπανών, καθώς επιχειρήσεις και αρχές έσπευσαν να πυροδοτήσουν την αγορά με καινοτόμα κίνητρα, δίνοντας ώθηση στην ελπίδα για μια πιο σταθερή και ισορροπημένη οικονομική ανάκαμψη.

Περισσότερα από 89 εκατ. εγχώρια τουριστικά ταξίδια έγιναν στην Κίνα κατά τη διάρκεια των διακοπών από τις 12 έως τις 14 Ιουνίου, αύξηση 94,1% από πέρυσι, σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού.

Όπως αναφέρει το silkroad.gr, τα έσοδα από τον τουρισμό έφτασαν τα 29,43 δισ. γιουάν (περίπου 4,6 δισ. δολάρια), σημειώνοντας αύξηση 139,7% από πέρυσι, όταν ο τομέας έπεσε στα χτυπήματα της επιδημίας COVID-19.

Ενώ τα δεδομένα ήταν ακόμη χαμηλότερα από τα επίπεδα της επιδημίας, οι αναλυτές προβλέπουν ότι η ανάκαμψη στην αγορά κατανάλωσης θα επιταχύνει το κύμα των δραστηριοτήτων που ενθαρρύνουν τις δαπάνες, όπως οι προσαρμοσμένες υπηρεσίες για την κάλυψη της αναβαθμισμένης ζήτησης και την ανάπτυξη ψηφιακών κόκκινων φακέλων RMB.

Τα δεδομένα από το διαδικτυακό πρακτορείο κρατήσεων ταξιδιών Ctrip έδειξαν ότι οι συνολικές παραγγελίες στην πλατφόρμα του αυξήθηκαν κατά 83% από πέρυσι, καθώς οι επιχειρήσεις εισιτηρίων και ενοικιάσεων αυτοκινήτων ξεπέρασαν το επίπεδο το 2019.

“Οι νέοι έχουν γίνει σταδιακά η κύρια δύναμη που οδηγεί την κατανάλωση διακοπών, η οποία θα επιταχύνει την επέκταση νέων μορφών τουριστικών μοντέλων από την πλευρά της ζήτησης”, δήλωσε η Xie Xiaoqing, ανώτερος ερευνητής στο Ctrip Research Institute.

Στην τελευταία δημόσια δοκιμαστική διαδικασία του ψηφιακού νόμιμου χρήματος της Κίνας, η κινεζική πρωτεύουσα Πεκίνο, με πληθυσμό περίπου 22 εκατομμύρια, έδωσε 40 εκατ. γιουάν σε ψηφιακό νόμισμα στους καταναλωτές σε συνολικά 200.000 ψηφιακούς κόκκινους φακέλους, καθένας από τους οποίους περιέχει 200 ​​γιουάν.

Τα αποτελέσματα της κλήρωσης ανακοινώθηκαν στις 11 Ιουνίου, την παραμονή των διακοπών του Dragon Boat Festival, καθώς αναμενόταν αύξηση των ταξιδιών και των δαπανών.

Οι ποικίλες προσπάθειες για την τόνωση της εγχώριας ζήτησης προέκυψαν καθώς η ανάκαμψη του τομέα κατανάλωσης, μεταξύ των πιο σοβαρών επεισοδίων της επιδημίας COVID-19, είχε μείνει πίσω από τον πιο ανθεκτικό βιομηχανικό τομέα, ωθώντας τις αρχές να εστιάσουν περισσότερο στην εμβάθυνση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων για ισορροπημένη ανάκαμψη μακροπρόθεσμα.

Η οικονομία της Κίνας αυξήθηκε 18,3% σε ετήσια βάση το πρώτο τρίμηνο του 2021, καθώς η ισχυρή εγχώρια και ξένη ζήτηση οδήγησε σε ανάκαμψη από μια χαμηλή βάση στις αρχές του 2020, όταν το COVID-19 σταμάτησε τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο.

Αν και η οικονομία της Κίνας ξεκίνησε πάλι φέτος, η κεντρική ηγεσία τόνισε ότι τα δεδομένα του πρώτου τριμήνου της χώρας πρέπει να αντιμετωπίζονται διαλεκτικά, καθώς η ανάκαμψη εξακολουθεί να είναι ανισορροπημένη με όχι σταθερά θεμέλια.

Για να αξιοποιήσουν το δυναμικό κατανάλωσης, οι αρχές στρέφονται στις λιγότερο αναπτυγμένες αγροτικές περιοχές. Την περασμένη εβδομάδα, 17 κυβερνητικές υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένου του Υπουργείου Εμπορίου, κυκλοφόρησαν ένα σχέδιο για την προώθηση της αγροτικής κατανάλωσης, δίνοντας λεπτομέρειες για το πώς θα βελτιωθούν οι υπηρεσίες εφοδιαστικής και υποδομής στις αγροτικές περιοχές.

Κατά τη διάρκεια του Dragon Boat Festival, περισσότερα από 380 εκατομμύρια αγροτεμάχια είχαν αντιμετωπιστεί σε αγροτικές περιοχές, σημειώνοντας αύξηση 30% από την περίοδο των διακοπών πέρυσι, σύμφωνα με στοιχεία του State Post Bureau.

Στο πλαίσιο της τακτικής πρόληψης και ελέγχου της επιδημίας, η σταδιακή βελτίωση των εμπορικών συστημάτων διανομής και εφοδιαστικής της κομητείας, καθώς και η βελτιστοποιημένη προμήθεια, θα βοηθήσει στην καλύτερη κάλυψη των αναγκών της αναβάθμισης της κατανάλωσης και την πλήρη απελευθέρωση του δυναμικού κατανάλωσης, σημείωσε ο Wang Yan, αναλυτής της ερευνητικό ινστιτούτο υπό το Υπουργείο Εμπορίου.

Στη φωτογραφία, στιγμιότυπο από το Dragon Boat Festival (φωτό: Wikimedia Commons).

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024