Τελευταία νέα
HomeΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςΟι Ιάπωνες δε θέλουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες στη χώρα τους
Αθλητικός τουρισμός

Οι Ιάπωνες δε θέλουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες στη χώρα τους

Η πλειοψηφία εξ όσων τάσσεται υπέρ της νέας αναβολής ή της ακύρωσης δεν πιστεύει πως η πανδημία του κορονοϊού θα μπορέσει να έχει τεθεί υπό έλεγχο έγκαιρα ώστε να γίνουν με ασφάλεια οι αγώνες, η τελετή έναρξης των οποίων προγραμματίζεται πλέον να γίνει την 23η Ιουλίου 2021.

Σύμφωνα με δύο πρόσφατες δημοσκοπήσεις, η μεγάλη πλειοψηφία των Ιαπώνων επιθυμεί οι Ολυμπιακοί Αγώνες, οι οποίοι αναβλήθηκαν για έναν χρόνο εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, να μη διεξαχθούν το 2021, τασσόμενοι υπέρ της νέας αναβολής της διοργάνωσης ή της ακύρωσής της. Η πρώτη δημοσκόπηση διενεργήθηκε τηλεφωνικά σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 1.045 πολιτών, ενώ η δεύτερη διενεργήθηκε τηλεφωνικά σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 2.097 πολιτών.

Όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ/ΜΠΕ, μόλις το 23,9% των ερωτηθέντων από την Παρασκευή έως χθες Κυριακή θέλει οι ΟΑ να διεξαχθούν το επόμενο καλοκαίρι, όπως προβλέπεται, σύμφωνα με δημοσκόπηση του πρακτορείου ειδήσεων Kyodo που μεταδόθηκε το βράδυ της Κυριακής. Το 36,4% εξ όσων ερωτήθηκαν είπε ότι τάσσεται υπέρ της νέας αναβολής της διοργάνωσης, ενώ το 33,7% εκτιμά ότι πρέπει απλούστατα να ακυρωθεί.

Η πλειοψηφία εξ όσων τάσσεται υπέρ της νέας αναβολής ή της ακύρωσης εξήγησε ότι δεν πιστεύει πως η πανδημία του κορονοϊού θα μπορέσει να έχει τεθεί υπό έλεγχο έγκαιρα ώστε να γίνουν με ασφάλεια οι αγώνες, η τελετή έναρξης των οποίων προγραμματίζεται πλέον να γίνει την 23η Ιουλίου 2021.

Σύμφωνα με άλλη δημοσκόπηση, την οποία έκανε το περασμένο Σαββατοκύριακο η εφημερίδα “Asahi“, μόλις το 33% των Ιαπώνων που ερωτήθηκαν επιθυμεί οι Ολυμπιακοί Αγώνες να διεξαχθούν την επόμενη χρονιά, ενώ το 61% θα προτιμούσε να αναβληθούν εκ νέου ή να ακυρωθούν.

Η αναβολή των ΟΑ που επρόκειτο να διεξαχθούν φέτος στο Τόκιο ανακοινώθηκε τον Μάρτιο, ενώ η πανδημία εξαπλωνόταν σε παγκόσμιο επίπεδο. Είναι κάτι που δεν έχει συμβεί παρά μόνο δύο φορές στην ιστορία, όταν η διοργάνωση είχε ακυρωθεί κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Οι δύο νέες δημοσκοπήσεις επιβεβαιώνουν την τάση που είχε καταγραφεί σε προηγούμενη, τον Ιούνιο, κατά την οποία οι μισοί και πλέον κάτοικοι της ιαπωνικής πρωτεύουσας τάσσονται υπέρ της νέας αναβολής ή της ακύρωσης της διοργάνωσης.

Η ιαπωνική οργανωτική επιτροπή και η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) αποκλείουν την υπόθεση νέας αλλαγής της ημερομηνίας της διοργάνωσης. Αλλά η εξάπλωση της πανδημίας επιταχύνεται σε παγκόσμιο επίπεδο και εκφράζονται φόβοι για δεύτερο κύμα στο αρχιπέλαγος, καθώς τις τελευταίες ημέρες στην ιαπωνική πρωτεύουσα καταγράφονται αριθμοί κρουσμάτων μόλυνσης που σπάνε θλιβερά ρεκόρ.

Ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Thomas Bach, σε δηλώσεις του ανέφερε ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Τόκιο το 2021 ενδέχεται να είναι “σημαντικό ορόσημο για τον κόσμο ολόκληρο”, καθώς θεωρητικά θα πρόκειται για την πρώτη μαζική συγκέντρωση αθλητών και (πιθανόν) θεατών μετά την πανδημία. Ο Thomas Bach πρόσθεσε ότι μελετώνται διάφορα σενάρια μπροστά σε αυτή την υγειονομική κρίση χωρίς προηγούμενο, όπως η διεξαγωγή της διοργάνωσης κεκλεισμένων των θυρών, αν και έσπευσε να διευκρινίσει πως προσωπικά εναντιώνεται σε αυτήν τη λύση.

Βίκυ Καραντζαβέλου
Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

24/07/2024
23/07/2024
22/07/2024
19/07/2024
18/07/2024
17/07/2024