Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΟι ΗΠΑ ανακοίνωσαν την απαγόρευση πρόσβασης των ρωσικών αεροσκαφών στον εναέριο χώρο τους
Αερομεταφορές

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν την απαγόρευση πρόσβασης των ρωσικών αεροσκαφών στον εναέριο χώρο τους

H Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας (FAA) ανέφερε σε δήλωσή της ότι η επίσημη ανακοίνωση που απαγορεύει τα ρωσικά αεροσκάφη από τον εναέριο χώρο των ΗΠΑ θα αναρτηθεί σήμερα Τετάρτη 2 Μαρτίου. Αυτό περιλαμβάνει τακτικές επιβατικές πτήσεις καθώς και πτήσεις φορτίου και τσάρτερ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Joe Biden ανακοίνωσε χθες το βράδυ ότι οι ΗΠΑ θα απαγορεύσουν στα ρωσικά αεροσκάφη την πρόσβαση στον εναέριο χώρο των ΗΠΑ, συμπλέοντας με έναν αυξανόμενο αριθμό χωρών που κλείνουν τους ουρανούς τους στη Ρωσία μετά την εισβολή στην Ουκρανία.

“Απόψε ανακοινώνω ότι θα ενωθούμε με τους συμμάχους μας στο κλείσιμο του αμερικανικού εναέριου χώρου σε όλες τις ρωσικές πτήσεις, απομονώνοντας περαιτέρω τη Ρωσία και προσθέτοντας επιπλέον πίεση στην οικονομία τους”, δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος. Όταν ρωτήθηκε εάν η κυβέρνηση Biden εξέταζε αυτή την κίνηση τις τελευταίες ημέρες, η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Jen Psaki είπε στους δημοσιογράφους ότι ο αριθμός των πτήσεων των ΗΠΑ που πετούν πάνω από τη Ρωσία για να μεταβούν στην Ασία και σε άλλα μέρη του κόσμου έπαιξε ρόλο σε αυτήν την απόφαση.

Νωρίτερα η United Airlines ανακοίνωσε πως αναστέλλει μέχρι νεοτέρας όλες τις πτήσεις της προς και από τη Ρωσία και όλες τις πτήσεις που διέρχονται από τον ρωσικό εναέριο χώρο, μιμούμενη άλλους αμερικανικούς αερομεταφορείς.

Οι ΗΠΑ ενώνεται με τον Καναδά και την Ευρωπαϊκή Ένωση στο κλείσιμο του εναέριου χώρου τους στα ρωσικά αεροσκάφη. Προτού η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen ανακοινώσει ότι ολόκληρη η ΕΕ θα κλείσει τον εναέριο χώρο της στα ρωσικά αεροπλάνα, αρκετές ευρωπαϊκές χώρες -συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Ιταλίας- το είχαν ήδη κάνει.

Μετά την ανακοίνωση του προέδρου Baiden το βράδυ της Τρίτης, η Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας (FAA) ανέφερε σε δήλωσή της ότι η επίσημη ανακοίνωση που απαγορεύει τα ρωσικά αεροσκάφη από τον εναέριο χώρο των ΗΠΑ θα αναρτηθεί σήμερα Τετάρτη. Αυτό περιλαμβάνει τακτικές επιβατικές πτήσεις καθώς και πτήσεις φορτίου και τσάρτερ.

“Οι Ηνωμένες Πολιτείες στέκονται στο πλευρό των συμμάχων μας σε όλο τον κόσμο για να απαντήσουν στην απρόκλητη επιθετικότητα του Πούτιν εναντίον του λαού της Ουκρανίας”, δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών των ΗΠΑ Pete Buttigieg.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024