Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΟι ΗΠΑ διατηρούν τους περιορισμούς στα διεθνή ταξίδια λόγω της μετάλλαξης Δέλτα
Ταξιδιωτική οδηγία

Οι ΗΠΑ διατηρούν τους περιορισμούς στα διεθνή ταξίδια λόγω της μετάλλαξης Δέλτα

Οι αεροπορικές εταιρείες άσκησαν μεγάλη πίεση μέσα από τα λόμπι τους στο Λευκό Οίκο για μήνες, για την άρση των περιορισμών, και ορισμένοι λένε ότι η αεροπορική βιομηχανία ίσως τώρα πρέπει να περιμένει μέχρι τον Σεπτέμβριο (ή και αργότερα) για πιθανή αναθεώρηση.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής “διατηρούν επί του παρόντος τους υφιστάμενους περιορισμούς” στα διεθνή ταξίδια, παρά τα αιτήματα, ειδικότερα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, για αμοιβαιότητα, ανακοίνωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Jen Psaki στην τακτική συνέντευξη Τύπου, χθες, Δευτέρα 26 Ιουλίου.

Η Αμερικανίδα αξιωματούχος δικαιολόγησε την απόφαση αυτή της αμερικανικής κυβέρνησης κυρίως στην ταχεία εξάπλωση της παραλλαγής Δέλτα του νέου κορονοϊού, αλλά και την αύξηση των κρουσμάτων στις ΗΠΑ.

“Δεδομένου που βρισκόμαστε σήμερα … με τη μετάλλαξη Δέλτα, θα διατηρήσουμε τους υπάρχοντες ταξιδιωτικούς περιορισμούς σε αυτό το σημείο”, δήλωσε η Psaki. “Με βάση τη μετάλλαξη Δέλτα, τα κρούσματα αυξάνονται εδώ στη χώρα, ιδιαίτερα μεταξύ εκείνων που δεν έχουν εμβολιαστεί και φαίνεται πιθανό ότι θα συνεχίσουν να αυξάνονται τις επόμενες εβδομάδες”.

Πρόσθεσε πως τα τρέχοντα ποσοστά εμβολιασμού κατά του νέου κορονοϊού στις ΗΠΑ δείχνουν μια θετική τάση και αντικατοπτρίζουν ότι οι άνθρωποι κατανοούν τον επείγοντα χαρακτήρα του εμβολιασμού.

Η Psaki τόνισε ότι έχει καταγραφεί μια σημαντική αύξηση των κρουσμάτων της Covid-19 μεταξύ των μη εμβολιασμένων Αμερικανών, αλλά ότι οι άνθρωποι που έχουν εμβολιαστεί αποφεύγουν σοβαρές μορφές ασθένειας.

Όπως σχολιάζει το Reuters, η ανακοίνωση σίγουρα σχεδόν καταδικάζει κάθε προσπάθεια των αεροπορικών εταιρειών και της τουριστικής βιομηχανίας των ΗΠΑ για τη “διάσωση” των καλοκαιρινών ταξιδιών από τους Ευρωπαίους και άλλους προορισμούς που τους αφορούν οι περιορισμοί. Οι αεροπορικές εταιρείες άσκησαν μεγάλη πίεση μέσα από τα λόμπι τους στο Λευκό Οίκο για μήνες, για την άρση των περιορισμών, και ορισμένοι λένε ότι η αεροπορική βιομηχανία ίσως τώρα πρέπει να περιμένει μέχρι τον Σεπτέμβριο (ή και αργότερα) για πιθανή αναθεώρηση των περιορισμών.

Υπενθυμίζεται ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες απαγορεύουν επί του παρόντος στους περισσότερους πολίτες εκτός ΗΠΑ να εισέλθουν στη χώρα, οι οποίοι τις τελευταίες 14 ημέρες έχουν βρεθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο, στα 26 κράτη Schengen στην Ευρώπη που δεν κάνουν ελέγχους στα εσωτερικά σύνορα, ή στην Ιρλανδία, την Κίνα, την Ινδία, τη Νότια Αφρική, το Ιράν και τη Βραζιλία.

Η διευθύντρια των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) Rochelle Walensky δήλωσε ότι ο μέσος όρος των επτά ημερών για νέα κρούσματα στις Ηνωμένες Πολιτείες αυξήθηκε κατά 53% την προηγούμενη εβδομάδα. Η παραλλαγή Δέλτα, η οποία βρέθηκε για πρώτη φορά στην Ινδία, αφορά πλέον σε περισσότερο από το 80% των νέων περιπτώσεων σε εθνικό επίπεδο και έχει εντοπιστεί σε περισσότερες από 90 χώρες.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024