Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΟι Κυκλάδες υποδέχονται το Διεθνές Συνέδριο Κρουαζιέρας
Seatrade HATTA Cruise Forum

Οι Κυκλάδες υποδέχονται το Διεθνές Συνέδριο Κρουαζιέρας

Επίσκεψη στην Σύρο και στη Πάρο διοργανώνεται την Τετάρτη 25 Ιουνίου 2008, στα πλαίσια της διοργάνωσης του Seatrade HATTA Cruise Forum από 24 έως 28 Ιουνίου 2008 στη Αθήνα από τον διεθνή Οργανισμό Seatrade και τον Σύνδεσμο των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (ΗΑΤΤΑ)…

Επίσκεψη στην Σύρο και στη Πάρο διοργανώνεται την Τετάρτη 25 Ιουνίου 2008, στα πλαίσια της διοργάνωσης του Seatrade HATTA Cruise Forum από 24 έως 28 Ιουνίου 2008 στη Αθήνα από τον διεθνή Οργανισμό Seatrade και τον Σύνδεσμο<...>των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (ΗΑΤΤΑ).

Σκοπός αυτού του Συνεδρίου είναι να αναδείξει αφενός τους λιγότερο επισκέψιμους και γνωστούς προορισμούς κρουαζιέρας της Ελλάδας, και αφετέρου την χώρα μας γενικότερα ως κόμβο διεθνών προγραμμάτων κρουαζιέρας. Παράλληλα, οι Κυκλάδες περιλαμβάνουν στο νησιωτικό τους σύμπλεγμα αρκετούς θαλάσσιους προορισμούς με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά ο καθένας, οι οποίοι μπορούν να αναδειχθούν σε προορισμούς κρουαζιέρας.

Συγκεκριμένα στα πλαίσια επίσκεψης στα δυο Κυκλαδονήσια, το πρόγραμμα στη Σύρο περιλαμβάνει εκδήλωση στο Εμπορικό Επιμελητήριο Κυκλάδων, την οποία υποστηρίζει ως συνεργάτης του Seatrade HATTA Cruise Forum, κατά την οποία θα γίνει αναλυτική παρουσίαση τουριστικών προορισμών από όλη την Ελλάδα, νησιωτική και ηπειρωτική, οι οποίοι μπορούν να αποτελέσουν νέους προορισμούς κρουαζιέρας. Θα προηγηθεί ξενάγηση στα σημαντικότερα αξιοθέατα του πόλης της Σύρου. Κατόπιν θα ακολουθήσει σύντομη επίσκεψη στη Πάρο, όπου και θα παρατεθεί γεύμα στη Νάουσα και θα απευθυνθεί χαιρετισμός εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής. Θα ακολουθήσει περιήγηση σε επιλεγμένα αξιοθέατα του νησιού η οποία θα καταλήξει στην Εκατονταπυλιανή και το κάστρο στη Παροικιά.

Στην ημερήσια αυτή επίσκεψη στη Σύρο και Πάρο θα συμμετάσχουν οι διακεκριμένοι προσκεκλημένοι του Φόρουμ, που είναι υψηλόβαθμα στελέχη των διεθνών εταιριών κρουαζιέρας, υπευθύνων στον σχηματισμό προγραμμάτων κρουαζιέρας στην Ευρώπη και άλλοι ξένοι ειδικοί στη διεθνή κρουαζιέρα. Η επίσκεψη αυτή συμβάλλει στην προβολή της Ελλάδας και ιδιαίτερα των Κυκλάδων στο εξωτερικό ως ανανεωμένος προορισμός κρουαζιέρας, πράγμα που σημαίνει πως θα είμαστε πλέον σε θέση να αξιοποιήσουμε στο εξωτερικό και τα μικρότερα λιμάνια, τα μικρότερα νησιά και σε μια ευρύτερη κλίμακα να αναπτύξουμε την τουριστική κίνηση σε όλη την επικράτεια.

Ενημερωτικά για τις εργασίες του συνεδρίου την Πέμπτη 26 Ιουνίου 2008, στην Αθήνα στο ξενοδοχείο Grand Bretagne θα λάβει χώρα το συνέδριο της κρουαζιέρας με ομιλητές υψηλόβαθμα στελέχη από τις κυριότερες εταιρίες της διεθνούς κρουαζιέρας, όπως Holland America Line, Carnival Cruise Lines, Oceania Cruises, Regent Seven Seas, Royal Caribbean Cruises Ltd., Norwegian Cruise Line and Orient Lines, Louis Hellenic Cruises.

Θα πρέπει να τονίσουμε δε ότι η δεύτερη ημέρα του Συνεδρίου, Παρασκευή 27 Ιουνίου είναι αφιερωμένη αποκλειστικά στα τραπέζια εργασίας (workshop tables), με εκπροσώπηση από όλες τις περιοχές της Ελλάδας, όπου θα υπάρχει η δυνατότητα προσωπικής επαφής των Δήμων – Νομών ή άλλων φορέων που εκπροσωπούν μια περιοχή με κάθε ένα από τα στελέχη των εταιριών κρουαζιέρας που σχεδιάζουν τα δρομολόγια των κρουαζιερόπλοιων. Οι Κυκλάδες θα έχουν εκπροσώπηση σε επίπεδο Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κυκλάδων συνολικά, αλλά και μεμονωμένα με την παρουσία πολλών νησιών με δικά τους τραπέζια εργασίας.

Το Συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα και την υποστήριξη του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) και του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024