Τελευταία νέα
HomeΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΟι πιο καθαρές και οι πιο βρόμικες πόλεις του κόσμου
Προορισμοί

Οι πιο καθαρές και οι πιο βρόμικες πόλεις του κόσμου

Σύμφωνα με την έρευνα του TripAdvisor, στις πιο καθαρές πόλεις του κόσμου βρίσκονται το Τόκιο, η Σινγκαπούρη, η Ζυρίχη, η Βιέννη και η Στοκχόλμη, με την Αθήνα να κατατάσσεται πολύ κάτω από τη βάση.

Η αξιολόγηση της καθαριότητας των πόλεων-τουριστικών προορισμών είναι ένας από τους σημαντικότερους δείκτες για τη θέση που καταλαμβάνουν στον διεθνή τουριστικό χάρτη. Τα αποτελέσματα της πρόσφατης αξιολόγησης, λοιπόν, δείχνουν, ότι το Τόκιο, η Σινγκαπούρη, η Ζυρίχη, η Βιέννη και η Στοκχόλμη είναι οι πιο καθαρές πόλεις του κόσμου, σύμφωνα με έρευνα του Trip Advisor. Η λίστα περιλαμβάνει 40 πόλεις. Η Αθήνα, όπως εξάλλου είναι απολύτως αναμενόμενο, βρίσκεται πολύ χαμηλά…

Μπορεί να μην προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι οι πολυσύχναστοι δρόμοι της Βομβάης είναι οι πιο βρόμικοι του κόσμου (αυτό το γνωρίζουν από πρώτο χέρι οι τουρίστες που την έχουν επισκεφθεί), όμως υπάρχουν πόλεις που δεν θα το φανταζόταν κανείς ότι θα θεωρούνταν από εκείνους που τις επισκέφθηκαν τόσο βρόμικες.

Όσο για την ελληνική πρωτεύουσα; Τα νέα δεν είναι καλά, αφού σύμφωνα με τους αναγνώστες του Trip Advisor, στη λίστα με τις 40 πιο καθαρές πόλεις του κόσμου η Αθήνα βρίσκεται στη θέση 33. Δηλαδή όχι κατω από τη βάση, αλλά πολύ πιο κάτω… Περιττό, βέβαια, να τονίσουμε το πόσο τραυματίζουν την εικόνα της ελληνικής πρωτεύουσας οι συχνότατες απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στους δήμους, με αποτέλεσμα οι εντυπώσεις για τα βουνά από σκουπίδια να ταξιδεύουν σε όλο τον πλανήτη!

Το Trip Advisor έκανε έρευνα στην οποία απάντησαν πάνω από 75.000 αναγνώστες και τα αποτελέσματα είναι τα εξής:

  1. ΤΟΚΙΟ
  2. ΣΙΝΓΚΑΠΟΥΡΗ
  3. ΖΥΡΙΧΗ
  4. ΒΙΕΝΝΗ
  5. ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ
  6. ΝΤΟΥΜΠΑΪ
  7. ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ
  8. ΜΟΝΑΧΟ
  9. ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ
  10. ΠΡΑΓΑ
  11. ΣΕΟΥΛ
  12. ΔΟΥΒΛΙΝΟ
  13. ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ
  14. ΤΟΡΟΝΤΟ
  15. ΟΣΛΟ
  16. ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ
  17. ΚΕΪΠ ΤΑΟΥΝ
  18. ΚΑΝΚΟΥΝ
  19. ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ
  20. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ
  21. ΣΙΔΝΕΪ
  22. ΛΙΣΑΒΟΝΑ
  23. ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ
  24. ΠΑΡΙΣΙ
  25. ΡΩΜΗ
  26. ΛΟΝΔΙΝΟ
  27. ΠΕΚΙΝΟ
  28. ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
  29. ΜΟΣΧΑ
  30. ΚΟΥΑΛΑ ΛΟΥΜΠΟΥΡ
  31. ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ
  32. ΡΙΟ ΝΤΕ ΤΖΑΝΕΙΡΟ
  33. ΑΘΗΝΑ
  34. ΣΑΡΜ ΕΛ ΣΕΪΧ
  35. ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ
  36. ΑΝΟΪ
  37. ΜΠΑΝΓΚΟΝΚ
  38. ΠΟΥΝΤΑ ΚΑΝΑ
  39. ΜΑΡΑΚΕΣ
  40. ΒΟΜΒΑΗ
Malisiovas
Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Ο Βασίλης Μαλισιόβας γεννήθηκε το 1970 στη Μαρκινιάδα Άρτας. Σπούδασε κλασική φιλολογία και κοινωνική θεολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ως ερευνητής έχει συνεργαστεί –μεταξύ άλλων– με το Μουσείο Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης (ΜΕΛΤ) και το Ελληνικό Λογοτεχνικό και Ιστορικό Αρχείο (ΕΛΙΑ). Ως διορθωτή-επιμελητή κειμένων τον έχουν εμπιστευθεί πολλές εφημερίδες και περιοδικά (Η Καθημερινή, Ο Κόσμος του Επενδυτή, Επιλογή, Πεμπτουσία κ.ά.), καθώς και εκδοτικοί οίκοι [Αλεξάνδρεια, ΕΑΠ, Κέντρο Λεξικολογίας / λεξικά Γ. Μπαμπινιώτη, Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος (Γραφείο Εκδόσεων), Λιβάνης, Παπαδήμας, Μεταίχμιο, Άγκυρα, Παπαζήσης κ.ά.]. Είναι εταίρος της Ελληνικής Λαογραφικής Εταιρείας (ΕΛΕ) και της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας (Αρσάκεια-Τοσίτσεια Σχολεία). Επί σειρά ετών καταγράφει τα ιδιώματα της ιδιαίτερης πατρίδας του, αξιοποιώντας τα στη σύνταξη Ηπειρώτικου Λεξικού. Είναι συγγραφέας και τακτικό μέλος της Ένωσης Συντακτών Περιοδικού & Ηλεκτρονικού Τύπου (ΕΣΠΗΤ) και της Ελληνικής Λαογραφικής Εταιρείας (ΕΛΕ). Εργάζεται ως επιμελητής εκδόσεων.

19/09/2024
18/09/2024
17/09/2024
16/09/2024
13/09/2024
12/09/2024