Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΟι Βαλεαρίδες Νήσοι λένε 'στοπ' στους μέθυσους τουρίστες
Προορισμός

Οι Βαλεαρίδες Νήσοι λένε 'στοπ' στους μέθυσους τουρίστες

Βάσει των νέων κανονισμών, απαγορεύεται και το 'balconing', κάτι που έχει στοιχίσει τη ζωή σε δεκάδες μεθυσμένους επισκέπτες τα τελευταία χρόνια. Όποιος πιαστεί, διακινδυνεύει με πρόστιμο έως 60.000 ευρώ, ενώ το ξενοδοχείο με την απειλή κλείσματος έως και τρία χρόνια.

Οι Βαλεαρίδες Νήσοι στην Ισπανία ενέκριναν νόμο που προβλέπει αυστηρότερα μέτρα (τα πρώτα είχαν παρθεί από το 2015) σε βάρος των τουριστών που καταναλώνουν υπερβολικές ποσότητες αλκοόλ και επιδίδονται σε κραιπάλες, απαγορεύοντας τις λεγόμενες “happy hours” και περιορίζοντας την πώληση αλκοολούχων ποτών στα τουριστικά θέρετρα.

Οργανωμένες περιηγήσεις σε μπαρ, αυτόματοι πωλητές αλκοολούχων ποτών, πάρτι σε σκάφη, αλλά και διαφημίσεις για αλκοολούχα ποτά απαγορεύονται σε Playa de Palma, El Arenal and Magaluf της Μαγιόρκα, όπως και στο West End of Sant Antoni της Ίμπιζα. Οι τουρίστες δε θα επιτρέπεται ακόμη να αγοράζουν αλκοόλ σε αυτές τις περιοχές από τις 9 το βράδυ έως τις 8 το πρωί.

Βάσει των νέων κανονισμών, απαγορεύεται επίσης το “balconing”, μια επικίνδυνη πρακτική, κατά την οποία οι τουρίστες πηδούν από τα μπαλκόνια των ξενοδοχείων συχνά σε πισίνες, κάτι που έχει στοιχίσει τη ζωή σε δεκάδες μεθυσμένους επισκέπτες τα τελευταία χρόνια. Όποιος πιαστεί, διακινδυνεύει με πρόστιμο έως 60.000 ευρώ, ενώ το ξενοδοχείο με την απειλή κλείσματος έως και τρία χρόνια.

“Με αυτό, οι Βαλεαρίδες Νήσοι γίνονται ο πρώτος προορισμός στην Ευρώπη που αντεπιτίθεται στον τουρισμό, ο οποίος βασίζεται στην κραιπάλη”, δήλωσε ο Iago Negueruela, τοπικός αξιωματούχος, υπεύθυνος Οικονομίας & Τουρισμού. Οι επιχειρήσεις που δε θα υπακούουν στους κανονισμούς διακινδυνεύουν με πρόστιμο έως 60.000 ευρώ και την απειλή κλείσματος έως και τρία χρόνια.

Στον αντίποδα, κάποιοι επιχειρηματίες υποστηρίζουν ότι τα μέτρα θα πλήξουν τις μικρές επιχειρήσεις στα νησιά. Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων & ΥΠηρεσιών της Μαγιόρκα, Jose Tirado, δήλωσε ότι βρίσκει τα μέτρα “υπερβολικά και δυσανάλογα”.

Οι Βαλεαρίδες Νήσοι είναι από τους πλέον δημοφιλείς ισπανικούς προορισμούς, με 13,8  εκατ, τουρίστες το 2018, από περίπου 9 εκατομμύρια το 2009.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024