Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΟικονομία στα καύσιμα και πίεση στους πιλότους επιβάλει η Raynair
Ταξιδεύουν με λιγότερα καύσιμα

Οικονομία στα καύσιμα και πίεση στους πιλότους επιβάλει η Raynair

Η γερμανική ένωση κυβερνητών αεροσκαφών Cockpit κατήγγειλε ότι η ιρλανδική εταιρεία Ryanair τους ασκεί "σκληρές πιέσεις" για να κάνουν οικονομία στην κηροζίνη.

Ασφυκτικούς ελέγχους στα καύσιμα με στόχο τη μεγαλύτερη δυνατή μείωση του κόστους των πτήσεών της φέρεται να έχει επιβάλει η αεροπορική εταιρεία Ryanair. Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζουν η ισπανική υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας καθώς και η γερμανική ένωση πιλότων cockpit.

Μάλιστα, σύμφωνα με την ένωση πιλότων, η εταιρεία λέγεται πως ασκεί αφόρητες πιέσεις στους κυβερνήτες, προκειμένου αυτοί να καταναλώνουν λιγότερα καύσιμα.

Η Ryanair ασκεί σκληρές πιέσεις καταρτίζοντας πίνακες απόδοσης των κυβερνητών βάσει της κατανάλωσης καυσίμων που κάνουν”, τονίζει στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Γιεργκ Χάντβεργκ, εκπρόσωπος της Cockpit.

Η υπόθεση ήρθε στο φως στις 16 Αυγούστου, όταν εξαιτίας του καιρού πάνω από τη Μαδρίτη πολλές πτήσεις κατευθύνθηκαν προς το αεροδρόμιο της Βαλένθια και μπήκαν σε σειρά αναμονής με αποτέλεσμα τρεις πτήσεις της Ryanair να ζητήσουν άδεια για άμεση προσγείωση, καθώς η ποσότητα των καυσίμων τους είχε φτάσει στο ελάχιστο ασφαλές όριο. Η χαμηλού κόστους εταιρεία Ryanair, βέβαια, είχε ανακοινώσει ήδη από τον Απρίλιο ότι σκοπεύει να κάνει περικοπές στην ποσότητα καυσίμων σε μια προσπάθεια να διασφαλίσει τα κέρδη της.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024