Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΌλο και περισσότεροι οι επισκέπτες του βουλγαρικού χιονοδρομικού κέντρου Μπάνσκο

Όλο και περισσότεροι οι επισκέπτες του βουλγαρικού χιονοδρομικού κέντρου Μπάνσκο

Ανοδικός εμφανίζεται χρόνο με τον χρόνο ο αριθμός επισκεπτών του βουλγαρικού χιονοδρομικού κέντρου Μπάνσκο, γεγονός που δεν αφήνει αδιάφορητην τοπική αυτοδιοίκηση της περιοχής, η οποία είναι έτοιμη να εκμεταλλευτεί στο […]

Ανοδικός εμφανίζεται χρόνο με τον χρόνο ο αριθμός επισκεπτών του βουλγαρικού χιονοδρομικού κέντρου Μπάνσκο, γεγονός που δεν αφήνει αδιάφορη<...>την τοπική αυτοδιοίκηση της περιοχής, η οποία είναι έτοιμη να εκμεταλλευτεί στο έπακρο την προτίμηση των τουριστών, προκειμένου να ενισχύσει την προβολή, και συνεπώς την επισκεψιμότητα της περιοχής.

Προκειμένου μάλιστα να επιτύχει αυτό το στόχο προχωρά σε νέες επενδύσεις και προγραμματίζει σημαντικές εκδηλώσεις, ικανές να προσελκύσουν πλήθος κόσμου. Ειδικότερα, όπως δήλωσε ο δήμαρχος του Μπάνσκο, κ. Αλεξάνταρ Κραβάροφ, “υπό συζήτηση βρίσκεται η κατασκευή ενός μικρού αεροδρομίου κοντά στο χιονοδρομικό κέντρο”, ενώ όπως φάνηκε από τα λεγόμενα του “πρόσθετες επενδύσεις ύψους 5 εκατ. ευρώ στις υποδομές της πόλης το 2006 αποτελούν μόνο την αρχή”.

Σημειώνεται ότι περισσότεροι από 500.000 τουρίστες επισκέφτηκαν τον περσινό χειμώνα το Μπάνσκο, το οποίο, όμως, εμφανίζεται ιδιαίτερα δελεαστικό και το καλοκαίρι, αφού στη φετινή θερινή σεζόν προσήλκυσε 200.000 επισκέπτες. Σύμφωνα με εκτιμήσεις που επικαλέστηκε ο κ. Κραβάροφ, “ο αριθμός των τουριστών αναμένεται να αυξηθεί φέτος στους 600.000.

Στο διάστημα 2001 – 2004 πάνω από 180 εκατ. ευρώ έχουν επενδυθεί στο Μπάνσκο, ενώ ένα δεύτερο `λιφτ` με καμπίνες πρόκειται να κατασκευαστεί σύντομα. Ακόμα, 30 εκατ. ευρώ υπολογίζονται ότι θα επενδυθούν για την κατασκευή ενός γηπέδου γκολφ στην περιοχή.

Η νέα τουριστική σεζόν στο χιονοδρομικό κέντρο εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο, παρουσία των θρύλων του σκι κ.κ. Rosi Mittermayer, Franz Klammer και Marc Girardelli, του διεθνούς ακτινοβολίας ποδοσφαιριστή κ. Hristo Stoitchkov και του παγκόσμιου πρωταθλητή σκακιού, κ. Veselin Topalov, στα πλαίσια της προσπάθειας, που επιχειρεί η τοπική αυτοδιοίκηση του Μπάνσκο να προσκαλεί στην περιοχή διεθνείς `σταρ` του αθλητισμού.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024