Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΟμάν: Ένας αυθεντικός αραβικός προορισμός έρχεται πιο κοντά στην Ελληνική αγορά

Ομάν: Ένας αυθεντικός αραβικός προορισμός έρχεται πιο κοντά στην Ελληνική αγορά

ΑΠΟΣΤΟΛΗ – ΟΜΑΝ: Το Σουλτανάτο του Ομάν επισκέφθηκαν έλληνες δημοσιογράφοι σε ταξίδι που οργάνωσε η αεροπορική εταιρία Qatar Airways και συνοδευόταναπό τον διευθυντή πωλήσεων της εταιρίας στην Αθήνα, κ. Αλέξανδρο […]

ΑΠΟΣΤΟΛΗ – ΟΜΑΝ: Το Σουλτανάτο του Ομάν επισκέφθηκαν έλληνες δημοσιογράφοι σε ταξίδι που οργάνωσε η αεροπορική εταιρία Qatar Airways και συνοδευόταν<...>από τον διευθυντή πωλήσεων της εταιρίας στην Αθήνα, κ. Αλέξανδρο Μιχαλόπουλο.

Το ταξίδι διοργανώθηκε στα πλαίσια της στρατηγικής της εταιρίας να φέρει πιο κοντά τους Έλληνες ταξιδιώτες με τους προορισμούς που πετά σε όλο τον κόσμο, δίνοντας ευκαιρίες εξερεύνησης όχι μόνο των Αραβικών χωρών, αλλά και πολλών χωρών της Ασίας.

Το Ομάν αποτελεί ένα νέο προορισμό για την ελληνική αγορά στον οποίο ο ταξιδιώτης έχει την ευκαιρία να γνωρίσει την αυθεντική αραβική ατμόσφαιρα. Η κυβέρνηση της χώρας επενδύει στην τουριστική ανάπτυξη, η οποία πραγματοποιείται με ήπιους ρυθμούς. Αν και το Ομάν είναι ένα από τα παλαιότερα αραβικά κράτη, η τουριστική του ανάπτυξη ξεκίνησε σχετικά πρόσφατα. Προς το παρόν το μεγαλύτερο ποσοστό των τουριστών προέρχονται από τη Γερμανία, τη Μεγ. Βρετανία, την Ισπανία, την Πορτογαλία, και τις ΗΠΑ. Η χώρα διαθέτει γενικά καλή υποδομή, ωραία ξενοδοχεία, μεταξύ των οποίων και το πολυβραβευμένο Al Bustan Palace Hotel, παλαιά φρούρια, ορισμένα από τα οποία έχουν αναγνωριστεί ως Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO, και μεγάλες ευκαιρίες για αγορές είτε παραδοσιακών προϊόντων, είτε αντικειμένων καθημερινής χρήσης.

Το μεγάλο όμως πλεονέκτημα του Ομάν είναι οι φυσικές του ομορφιές. Τα καταγάλανα νερά του κόλπου του Ομάν δίνουν τη δυνατότητα στον τουρίστα να θαυμάσει έναν υπέροχο βυθό με πολύχρωμα ψάρια και θαλάσσιες χελώνες μόλις λίγα μέτρα από την ακτή σε μικρό βάθος,ενώ τα απόκρημνα και σχιστά βουνά προσφέρουν στους πιο τολμηρούς τουρίστες δυνατότητα ορειβασίας. Φυσικά, παράλληλα ο τουρίστας ζει όλο το σκηνικό που προσφέρουν οι διακοπές στις Αραβικές χώρες, με σαφάρι στους αμμόλοφους, παραδοσιακές νύκτες, και επισκέψεις σε μουσεία που εκθέτουν την πλούσια κληρονομιά της χώρας.

Το Ομάν έχει τη δυνατότητα να ευχαριστήσει από τον απλό τουρίστα που αναζητά τις πρώτες του εμπειρίες σε Αραβικές χώρες, μέχρι και τον πολύ έμπειρο που θα ικανοποιηθεί από την αυθεντικότητα του. Ο βασικός παράγοντας για την ανάπτυξη του τουρισμού, η ασφάλεια, κυριαρχεί στην χώρα, επιτρέποντας στον τουρίστα να πραγματοποιήσει τις δικές του περιπλανήσεις στις πόλεις και κυρίως στην πρωτεύουσα Μοσκάτ, στην οποία θα συναντήσει το φιλόξενο χαμόγελο των Αράβων. Σημαντικό επίσης γεγονός για την προώθηση του τουρισμού του Ομάν είναι οι προσιτές τιμές που υπάρχουν στην χώρα, αλλά και στα πακέτα που διαθέτει η Qatar Airways.

Οι δημοσιογράφοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις πολυβραβευμένες με 5 αστέρια υπηρεσίες της Qatar Airways, όταν ταξίδεψαν στην Business Class, όπως και τις ανέσεις που απολαμβάνει ο ταξιδιώτης στο Business Lounge του αεροδρομίου στην Ντόχα.

Η Qatar Airways εξυπηρετεί περισσότερους από 65 προορισμούς παγκοσμίως με έναν σύγχρονο στόλο από 40 αεροσκάφη, όλα τύπου Airbus. Το δίκτυό της περιλαμβάνει προορισμούς στην Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Ινδική Χερσόνησο, Aπω Ανατολή και Αφρική.

Στο Paris Air Show, η Qatar Airways απέδειξε την πρωτοπορία της για άλλη μια φορά, ανακοινώνοντας την δέσμευσή της να είναι η πρώτη αεροπορική εταιρία παγκοσμίως που θα προσφέρει ζωντανά προγράμματα τηλεόρασης στα αεροσκάφη της.

Επίσης έκανε παραγγελία 80 καινούργιων αεροσκαφών αξίας 15,2 δισ. δολαρίων.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024