Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςΟριστικά χωρίς ξένους θεατές οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο
Αθλητικός τουρισμός

Οριστικά χωρίς ξένους θεατές οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο

Τα 600.000 εισιτήρια των Ολυμπιακών και τα 30.000 των Παραολυμπιακών Αγώνων που αγοράστηκαν από κατοίκους του εξωτερικού θα επιστραφούν, όμως δε θα καλυφθεί το κόστος για τις κρατήσεις ξενοδοχείων που πρέπει να ακυρωθούν.

Η απόφαση για τη διαξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο χωρίς την παρουσία φιλάθλων από άλλες χώρες είναι οριστική και πάρθηκε στη διαδικτυακή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ της οργανωτικής επιτροπής “Tokyo 2020“, της ιαπωνικής κυβέρνησης, των αρχών του Τόκιο και Διεθνών Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Επιτροπών, προκειμένου να αποφασιστεί η παρουσία θεατών από το εξωτερικό στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ένα από τα πιο βασικά θέματα που απασχολούσαν τους διοργανωτές εδώ και αρκετό καιρό ήταν αυτό της προσέλευσης ή όχι φιλάθλων από χώρες εκτός Ιαπωνίας. Η εξάπλωση του κορωνοϊού και το γεγονός ότι το τρίτο κύμα βρίσκεται σε εξέλιξη παγκοσμίως, ανάγκασε την Οργανωτική Επιτροπή να λάβει την απόφαση να μην επιτρέψει την προσέλευση από ξένες χώρες για να παρακολουθήσουν δια ζώσης τους Αγώνες.

“Είναι πολύ ατυχές, αννλά εξερτάζοντα την παρούσα κατάσταση των κρουσμάτων και το τι πρέπει να γίνει ώστε να αποφευχθεί η πρόκληση πιέσεων στο ιατρικό μας σύστημα, η απόφαση αυτή είναι αναπόφεκτη”, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου η Seiko Hashimoto, πρόεδρος της ιαπωνικής οργανωτικής επιτροπής.

Είχε προηγηθεί πριν από λίγο καιρό η απόφαση της κυβέρνησης να απαγορεύσει την είσοδο φιλάθλων στην χώρα από το εξωτερικό και τώρα ήρθε η οριστική για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, κρίνοντας ότι θα ήταν μεγάλο ρίσκο από τη στιγμή που ο COVID-19 παραμένει σε έξαρση.

Στο τραπέζι έπεσε και το ενδεχόμενο να έχουν δικαίωμα παρακολούθησης των Αγώνων μόνο σε εκείνους που έχουν εμβολιαστεί και θα φέρουν μαζί τους το σχετικό πιστοποιητικό, αλλά αυτό το σενάριο δεν προχώρησε.

Τα 600.000 εισιτήρια των Ολυμπιακών και τα 30.000 των Παραολυμπιακών Αγώνων που αγοράστηκαν από κατοίκους του εξωτερικού θα επιστραφούν, όμως δε θα καλυφθεί το κόστος για τις κρατήσεις ξενοδοχείων που πρέπει να ακυρωθούν.

Η υπουργός Ολυμπιακών Αγώνων της Ιαπωνίας Tamayo Marukawa (δεξιά) και η Seiko Hashimoto (2η από δεξιά), επικεφαλής των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Επιτροπών των Αγώνων, σε πενταμερή συζήτηση στις 20 Μαρτίου, μαζί με τον κυβερνήτη του Τόκιο, Yuriko Koike (αριστερά) και τον πρόεδρο της ΔΟΕ, Thomas Bach επί της οθόνης.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024