Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΟριστικοποιείται η δημιουργία μεικτής ελληνοκινεζικής επιτροπής για τον τουρισμό
Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης

Οριστικοποιείται η δημιουργία μεικτής ελληνοκινεζικής επιτροπής για τον τουρισμό

Συνάντηση με τον ομόλογο της από την Κίνα, κ. Shao Qiwei, τον οποίο συνόδευε ο πρέσβης της Κίνας στην Ελλάδα κ. Tianxuejun, είχε χτες το πρωί η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κυρία Φάνη Πάλλη – Πετραλιά, με στόχο τη συζήτηση θεμάτων συνεργασίας στον τομέα του τουρισμού μεταξύ των δύο χωρών…

Συνάντηση με τον ομόλογο της από την Κίνα, κ. Shao Qiwei, τον οποίο συνόδευε ο πρέσβης της Κίνας στην Ελλάδα κ. Tianxuejun, είχε χτες το πρωί η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κυρία Φάνη Πάλλη – Πετραλιά, με στόχο<...>τη συζήτηση θεμάτων συνεργασίας στον τομέα του τουρισμού μεταξύ των δύο χωρών.

Όπως μάλιστα ανακοίνωσε, μετά τη συνάντηση, η Ελληνίδα υπουργός, η δημιουργία μιας μεικτής ελληνοκινεζικής επιτροπής για τον τουρισμό βρίσκεται σε στάδιο οριστικοποίησης με πρώτη προγραμματισμένη συνάντηση τον προσεχή Οκτώβριο. Όσον αφορά ειδικότερα στη συνεργασία Ελλάδας – Κίνας στον τομέα του τουρισμού, η κα Πετραλιά ανέφερε σε δηλώσεις της πως το καλοκαίρι θα φιλοξενηθούν στην Ελλάδα Κινέζοι δημοσιογράφοι, ενώ Έλληνες δημοσιογράφοι, κατόπιν σχετικής πρόσκλησης του κ. Shao Qiwei, θα φιλοξενηθούν στην Κίνα. Επίσης, θα φιλοξενηθούν στη χώρα μας και μαθητές από τις τουριστικές σχολές της Κίνας.

Αναφερόμενη στην έκθεση του Πεκίνου – 21 με 23 Ιουνίου – η κα Πετραλιά δήλωσε: “Στις 21 με 23 Ιουνίου είναι η μεγάλη τουριστική έκθεση του Πεκίνου, όπου η Ελλάδα είναι τιμώμενη χώρα και θα ήθελα να επισημάνω, ότι φέτος είναι και το πολιτιστικό έτος της Ελλάδας στην Κίνα. Το ελληνικό περίπτερο που συμμετέχει σε αυτή την έκθεση έχει μία έντονη πολιτιστική διάσταση. Εκεί θα δοθεί η ευκαιρία και στην ελληνική αντιπροσωπεία να συναντηθεί με τον υπουργό Τουρισμού της Κίνας και τους συνεργάτες του, διότι αυτό που επιθυμούμε είναι να υπογράψουμε μία Σύμβαση με την κυβέρνηση της Κίνας αλλά και με την ομοσπονδία των Κινέζων τουριστικών πρακτόρων, ώστε να εκπαιδευτούν, κατά κάποιο, τρόπο στη μοναδικότητα της Ελλάδας και να αναπτυχθεί η τουριστική συνεργασία. Ακόμα, θα ήθελα να ευχηθώ οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2008 να είναι πραγματικά μοναδικοί για την Κίνα και να κάνουν και τους Κινέζους τόσο υπερήφανους όσο οι Ολυμπιακοί του 2004 εμάς τους Έλληνες”.

Γέφυρα φιλίας και σύμβολο ειρήνης χαρακτήρισε τον τουρισμό, με τη σειρά του, σε δηλώσεις ο υπουργός Τουρισμού της Κίνας, ευχόμενος μέσα από τον τουρισμό να αναπτυχθούν περισσότερο οι σχέσεις των δύο λαών. Συγκεκριμένα, ανέφερε: «Είχαμε μια πολύ καλή συνάντηση. Είναι η δεύτερη φορά που συναντήθηκα με την κυρία υπουργό και σε κάθε συνάντησή μας έχουμε και καινούργιο αποτέλεσμα. Οι χώρες μας έχουν καλές σχέσεις συνεργασίας στον πολιτικό και στον οικονομικό τομέα, και μεταξύ των λαών μας υπάρχει μεγάλη ιστορία φιλίας και συνεργασίας. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι μία γέφυρα συνεργασίας και φιλίας μεταξύ των χωρών μας. Η Ελλάδα είναι η γενέτειρα της Ολυμπιάδας. Η Κίνα του χρόνου θα διοργανώσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Θα μάθουμε τις εμπειρίες από τις διοργανώτριες χώρες σε όλο τον κόσμο. Πιστεύουμε ότι θα διοργανώσουμε μια επιτυχή Ολυμπιάδα.

Ο τουρισμός είναι μια γέφυρα φιλίας και είναι το σύμβολο της ειρήνης. Εύχομαι μέσα από τον τουρισμό να αναπτύξουμε περισσότερο τη συνεργασία, τη φιλία και τις σχέσεις ανάμεσα στους δύο λαούς. Η υπουργός είπε ότι θα προσκαλέσει Κινέζους δημοσιογράφους και εμείς θα προσκαλέσουμε τους Έλληνες για να παρουσιάσουν την Ελλάδα στους Κινέζους και την Κίνα στους Έλληνες. Ακόμα συζητήσαμε για τη συνεργασία μεταξύ των πρακτορείων για να εκπαιδεύσουμε ξεναγούς που μιλάνε ελληνικά. Επίσης συζητήσαμε το θέμα της προώθησης της συνεργασίας μεταξύ των αυτοδιοικήσεων των δύο χωρών. Πρότεινα, στο μέλλον, οι Κινέζοι τουρίστες να μπορούν να βλέπουν στα ξενοδοχεία κανάλια στα κινέζικα. Να αναφέρω, ότι είναι μεγάλη τιμή μας να προσκαλέσουμε την Ελλάδα να συμμετάσχει στη διεθνή έκθεση τουριστικού εμπορίου ως τιμώμενη χώρα. Πιστεύουμε ότι η μεταξύ μας συνεργασία θα είναι καρποφόρα και αποτελεσματική».

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024