Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΠαγκόσμια Τράπεζα: Αδιάφθορος ο τουρισμός στην Αλβανία
Προχωρά το σχέδιο τουριστικής ανάπτυξης των ακτών της νότιας Αλβανίας

Παγκόσμια Τράπεζα: Αδιάφθορος ο τουρισμός στην Αλβανία

Κανένα ίχνος διαφθοράς δε διαπιστώνει η Παγκόσμια Τράπεζα, στο έργο τουριστικής ανάπτυξης των ακτών της νότιας Αλβανίας, έπειτα από την ολοκλήρωση της σχετικής έρευνας, η οποία ξεκίνησε από τον Μάρτιο […]

Κανένα ίχνος διαφθοράς δε διαπιστώνει η Παγκόσμια Τράπεζα, στο έργο τουριστικής ανάπτυξης των ακτών της νότιας Αλβανίας, έπειτα από<...> την ολοκλήρωση της σχετικής έρευνας, η οποία ξεκίνησε από τον Μάρτιο του 2009. Υπενθυμίζεται ότι η τράπεζα ανέστειλε, πέρυσι, τη χρηματοδότηση του ολοκληρωμένου σχεδίου τουριστικής ανάπτυξης, έπειτα από τη διαπίστωση ότι έχουν γίνει λάθη σχετικά με το σχέδιο, ενώ εξέταζε και το ενδεχόμενο αποζημίωσης εκείνων που έχουν υποστεί ζημιές από τα λάθη που έγιναν από την εφαρμογή του σχεδίου.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ/ΜΠΕ, ο αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας, Φιλίπ Λε Ουερού, που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στα Τίρανα αναφέρθηκε – στη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον Αλβανό πρωθυπουργό, Σαλί Μπερίσα -στο θέμα, ξεκαθαρίζοντας η ομάδα επιθεωρητών που ανέλαβε την έρευνα, εστίασε την προσοχή της στο ρόλο του Συντονιστικού Γραφείου. “Θέλω να είμαι ξεκάθαρος. Δεν υπήρξαν στοιχεία για κρούσματα διαφθοράς, που να παρουσιάστηκαν στο αρμόδιο τμήμα της τράπεζας, τα οποία να αποτελούν και βάσιμο λόγο για περαιτέρω έρευνα. Πρέπει να αναγνωρίσουμε πως η τράπεζα έκανε λάθη στο έργο και πλέον εργαζόμαστε στην κατεύθυνση της διόρθωσής τους. Επίσης, θέλουμε να είμαστε σίγουροι πως τέτοιου είδους λάθη δεν θα επαναληφθούν”, ανέφερε.

Περίπου ένα χρόνο έπειτα από τη κατεδάφιση κατοικιών στη Γιαλ (Γιαλό) Χειμάρρας (μέρος του έργου), ο αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας τόνισε, μεταξύ άλλων, πως η τράπεζα στηρίζει έργα μεταφορών, γεωργίας και άλλων τομέων στη χώρα. Παρουσιάζοντας το νέο πλαίσιο στρατηγικής συνεργασίας με την Αλβανία, ο αντιπρόεδρος της τράπεζας τόνισε πως αυτό θα αποτελέσει και εργαλείο για την περαιτέρω ανάπτυξη της χώρας.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

23/05/2024
22/05/2024
21/05/2024
20/05/2024
17/05/2024
16/05/2024