Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΠανικός σημειώθηκε χτες στο Λονδίνο από τις οχτώ εκρήξεις βομβών

Πανικός σημειώθηκε χτες στο Λονδίνο από τις οχτώ εκρήξεις βομβών

Πανικός σημειώθηκε χτες το πρωί στο Λονδίνο, τη πόλη που, όπως ανακοινώθηκε προχτές από τη Δ.Ο.Ε., ανέλαβε τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012, καθώς σημειώθηκαν πέντε εκρήξεις στο μετρό και λίγη ώρα αργότερα άλλες τρεις σε διώροφα κόκκινα λεωφορεία, τα οποία ήταν ασφυκτικά γεμάτα από κόσμο…

Πανικός σημειώθηκε χτες το πρωί στο Λονδίνο, τη πόλη που, όπως ανακοινώθηκε προχτές από τη Δ.Ο.Ε., ανέλαβε τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012,<...>καθώς σημειώθηκαν πέντε εκρήξεις στο μετρό και λίγη ώρα αργότερα άλλες τρεις σε διώροφα κόκκινα λεωφορεία, τα οποία ήταν ασφυκτικά γεμάτα από κόσμο.

Μετά τις εκρήξεις ακινητοποιήθηκαν όλοι οι συρμοί, δύο από τους οποίους έμειναν γεμάτοι με επιβάτες, μέσα σε τούνελ, ενώ εκκενώθηκαν όλοι οι σταθμοί. Σύμφωνα με πληροφορίες της αστυνομίας, ο αριθμός των θυμάτων έφτασε τους 1.000, ενώ 45 άτομα έχασαν τη ζωή τους. Οι σταθμοί, στους οποίους σημειώθηκαν εκρήξεις είναι οι Aldgate, Edgware Road, King`s Cross, Old Street και Russell Square, ενώ τα δύο τρένα εγκλωβίστηκαν στο σταθμό Edgware Road.

Αρχικά οι εκρήξεις στο Μετρό είχαν αποδοθεί σε τεχνικό πρόβλημα που προκλήθηκε από την απότομη άνοδο της τάσης του ρεύματος, οι επόμενες όμως εκρήξεις, γέννησαν φόβους στους Λονδρέζους για πιθανό τρομοκρατικό χτύπημα. Τις έρευνες έχει αναλάβει η Scotland Yard, που σε ανακοίνωση της κάνει λόγο για μείζον ζήτημα.

Για σειρά συντονισμένων τρομοκρατικών επιθέσεων έκανε λόγο ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, ενώ το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τήρησε ενός λεπτού σιγή για τα θύματα των εκρήξεων. Επίσης, όπως σχολίασε ο επίτροπος της Ε.Ε. για τη Δικαιοσύνη και την Ασφάλεια “έχουμε την τραγική επιβεβαίωση πως η τρομοκρατία έπληξε για μια ακόμη φορά την καρδιά της Ευρώπης και έπληξε μια χώρα που ασκεί την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της G8″.

Την ευθύνη για την επίθεση στο Λονδίνο έλαβε χτες το απόγευμα η `Μυστική Οργάνωση του Τζιχάντ της αλ-Κάιντα στην Ευρώπη` με δήλωση της στο Internet, ενώ προειδοποίησε την Ιταλία και τη Δανία να αποσύρουν τα στρατεύματα τους από το Ιράκ και το Αφγανιστάν, όπως μετέδωσε το ιταλικό ANSA. Ωστόσο, αυτή η διεκδίκηση ευθύνης δεν μπορεί να επαληθευτεί και δεν δημοσιοποιήθηκε σε κάποια από τις ιστοσελίδες που χρησιμοποιεί συνήθως η αλ-Κάιντα.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024