Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΠαρουσίαση της Ελλάδας στην Νοτιοανατολική Ασία
Τουριστικά γραφεία

Παρουσίαση της Ελλάδας στην Νοτιοανατολική Ασία

Για πρώτη φορά παρουσιάστηκε η Ελλάδα ως τουριστικός προορισμός με ευρεία αντιπροσώπευση σε τουριστικά γραφεία της Ταϊλάνδης και του Βιετνάμ στην εκδήλωση Outbound Travel Bazaar (OTB) με θέμα 'Greece Meets Thailand & Vietnam'.

Με την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού της Ελλάδας, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), της Πρεσβείας της Ελλάδας στη Ταϊλάνδη, της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Βιετνάμ, του Pacific Asia of Travel Association (PATA), του Thailand Travel Agents Association (ΤΤΑΑ) και του Vietnam Society of Travel Agents (VISTA), διεξήχθη στις 20 Μαρτίου στην Ταϊλάνδη και στις 22 Μαρτίου στο Βιετνάμ παρουσίαση της Ελλάδας σε τουριστικά γραφεία εξερχόμενου τουρισμού των δύο χωρών. Η δράση διοργανώθηκε από την εταιρεία Travel Media Applications και το Ελληνο-Ταϊλανδικό Εμπορικό Επιμελητήριο (HTCC), με επίσημο ταξιδιωτικό οργανισμό το Argo Travel Group το οποίο δραστηριοποιείται εδώ και 6 χρόνια στις χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας. Στην ελληνική αποστολή στο OTB 2018 εκτός από το Argo Travel Group συμμετείχαν το Santo Maris Oia Luxury Suites & Spa, το Wyndham Grand Athens, το B4u Travel, η Variety Cruises, και το Luxury Yachting.travel, παρουσιάζοντας έτσι ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα του ελληνικού τουρισμού.


Ο πρέσβης της Ελλάδας στη Ταϊλάνδη κ. Περικλής Μπούτος χαιρετίζει το ΟΤΒ.

Οι δυο αυτές αγορές είναι σημαντικές για τη χώρα μας, γιατί παρουσιάζουν μεγάλες αυξήσεις στον εξερχόμενο τουρισμό τους. Οι Βιετναμέζοι τουρίστες που ταξιδεύουν στο εξωτερικό φτάνουν τα 5 εκατ. το χρόνο και ξοδεύουν περίπου 6 δις. δολάρια δηλαδή κατά μέσο όρο 930 δολ. ανά ταξίδι ανά άτομο, με τις προβλέψεις να δείχνουν ότι το 2021 θα φτάσουν τα 7,5 εκατ. τουρίστες. Σημαντική ήταν η παρατήρηση του Vietravel, ενός από τους μεγαλύτερους Tour Operator του Βιετνάμ που δήλωσε ότι από το 2014 στο 2015 υπήρξε αύξηση κατά 145% των πακέτων για το εξωτερικό.


Ο πρέσβης της Ελλάδας στο Βιετνάμ κ. Ιωάννης Ραπτάκης κατά τον χαιρετισμό του στο ΟΤΒ.

Επίσης, οι Ταϊλανδοί που ταξιδεύουν στο εξωτερικό έχουν ήδη φτάσει τα 7,74 εκατομμύρια, σημειώνοντας αύξηση 13,9% από το 2015 στο 2016 σύμφωνα με το Tourism Council of Thailand (TCT). Έτσι οι προβλέψεις μιλούν ότι την επόμενη τριετία θα ξεπεράσουν τα 10 εκατ. τουρίστες, ενώ ο μέσος όρος των χρημάτων που ξοδεύουν ανά ταξίδι είναι τα 995 δολάρια ανά άτομο.

“Οι αγορές του AEC (ASEAN Economic Community) και ευρύτερα της Νοτιοανατολικής Ασίας έχουν ιδιαίτερο τουριστικό ενδιαφέρον στον εξερχόμενο τουρισμό τους διότι παρουσιάζουν ραγδαία οικονομική ανάπτυξη με αποτέλεσμα η μεσαία τους τάξη να διευρύνεται γεγονός που επηρεάζει άμεσα τα ταξίδια στο εξωτερικό”, ανέφερε ο κ. Θεόδωρος Κουμέλης, συνιδρυτής της διοργανώτριας εταιρείας Travel Media Applications και αντιπρόεδρος του Ελληνο-Ταϊλανδικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, ο οποίος εδρεύει στην Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης από το 2012.


Η ελληνική αποστολή με τον πρέσβη της Ελλάδας στο Βιετνάμ κ. Ιωάννη Ραπτάκη.

“Με το OTB στοχεύουμε να ανοίξουμε σταδιακά τις αγορές της Νοτιοανατολικής Ασίας προς την Ελλάδα και γι αυτό κάθε χρόνο θα προσθέτουμε και νέες αγορές”, συμπλήρωσε ο κ. Κουμέλης.

“Με την Travel Media Applications συνεργαστήκαμε συστηματικά τη διετία 2013-2014 για να ανοίξουμε τις αγορές της Ταϊλάνδης και του Βιετνάμ μέσα από ένα πρόγραμμα συγκεκριμένων δράσεων. Έκτοτε, έχουμε επιτύχει μέχρι σήμερα εκθετική αύξηση των εισερχομένων γκρουπ προς την Ελλάδα και από τις δύο αγορές, γεγονός που μας έκανε να συμμετέχουμε ενεργά στο Outbound Travel Bazaar το οποίο δίνει ώθηση στις προσπάθειες της τουριστικής βιομηχανίας για εύρεση νέων αγορών”, ανέφερε ο κ. Στρατής Βουρσούκης, Director of Sales & Marketing του Argo Travel Group.

Το Outbound Travel Bazaar θα πραγματοποιηθεί ξανά στις αγορές στην Ταϊλάνδης και του Βιετνάμ τον Ιανουάριο του 2019 ενώ προβλέπεται να προστεθεί και μία ακόμα αγορά της Νοτιοανατολικής Ασίας.

Στη φωτογραφία, η ελληνική αποστολή στη Ταϊλάνδη με τον πρέσβη της Ελλάδας στην Ταϊλάνδη κ. Περικλή Μπούτο, τον κ. Δημοσθένη Κόραλλη, προϊστάμενο του Προξενικού Τμήματος της Πρεσβεία της Ελλάδας στην Μπανγκόκ, και την κα Νίκη Στεφανίδου, προϊσταμένη του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Πρεσβεία της Ελλάδας στην Μπανγκόκ.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

30/05/2023
29/05/2023
26/05/2023
25/05/2023
24/05/2023
23/05/2023