Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΠέντε πλέον τα κλειστά αεροδρόμια στην Ινδονησία λόγω ηφαιστειακής τέφρας
Αερομεταφορές

Πέντε πλέον τα κλειστά αεροδρόμια στην Ινδονησία λόγω ηφαιστειακής τέφρας

Χιλιάδες επιβάτες αεροπορικών εταιρειών έχουν ξεμείνει μεταξύ προορισμών, καθώς η έκρηξη δύο ηφαιστείων προκάλεσε το κλείσιμο πέντε συνολικά αεροδρομίων στην Ινδονησία. Ο όγκος των επιβατών πολλαπλασιάζεται, καθώς η έκρηξη έγινε την παραμονή των διακοπών των μουσουλμάνων που γιορτάζουν το τέλος του μουσουλμανικού ιερού μήνα του Ραμαζανιού.

Η εργοστασιακή τέφρα από δύο ηφαίστεια στην Ινδονησία έκλεισε τρία ακόμα αεροδρόμια, γεγονός που ανεβάζει σε συνολικά πέντε τον αριθμό των αεροδρομίων που έχουν κλείσει, καθώς εξερράγησαν τα ηφαίστεια στα όρη Raung και Gamalama της Ινδονησίας.

Το ηφαίστειο Raung όταν τελικά εξερράγη για πρώτη φορά την προηγούμενη εβδομάδα οδήγησε στο κλείσιμο του αεροδρομίου της περιοχής. Επίσης, την προηγούμενη εβδομάδα έκλεισε και το αεροδρόμιο στον αγαπημένο τουριστικό προορισμό Μπαλί -που τώρα ξανάνοιξε.

Χιλιάδες άνθρωποι παραμένουν σε λάθος αεροδρόμια, όπως σε αυτό της Surabaya, της δεύτερης μεγαλύτερης πόλη της Ινδονησίας, όπως αναμεταδίδει το BBC.

Την περασμένη Πεμπτη οι αρμόδιες Αρχές διέταξαν το κλείσιμο των αεροδρομίων που εξυπηρετούν τη Surabaya και τη Malang στην ανατολική Ιάβα, κοντά στο Raung – και το Ternate στο βόρειο Maluku, κοντά στην Gamalama.

Δύο ακόμα αεροδρόμια παραμένουν κλειστά από την περασμένη εβδομάδα, το Banyuwangi και το Jember που βρίσκονται κοντά στο ηφαίστειο Raung.

Η έκρηξη έγινε την παραμονή των διακοπών των μουσουλμάνων που γιορτάζουν το τέλος του μουσουλμανικού ιερού μήνα του Ραμαζανιού. Το τέλος του Ραμαζανιού αποτελεί μεγάλη ευκαιρία για πολλούς στην Ινδονησία, την πολυπληθέστερη μουσουλμανική χώρα του κόσμου, να ταξιδέψουν στο σπίτι τους και να γιορτάσουν με τις οικογένειές τους.

Η αεροπορική εταιρεία της Ινδονησίας, Garuda Indonesia ανακοίνωσε ότι οι πτήσεις της από και προς προορισμούς θα ξεκινήσουν σε κάθε αεροδρόμιο του οποίου το άνοιγμα θα αποφασίσουν οι αρμόδιες Αρχές.

Η AirAsia έχει και αυτή ακυρώσει ή επαναπρογραμματίσει για σήμερα, Παρασκευή, έξι πτήσεις από τη Surabaya, καθώς το αεροδρόμιο διατάχθηκε να παραμείνει περαιτέρω κλειστό.

Η βασική ανησυχία των αεροπορικών εταιρειών είναι η ηφαισταική τέφρα και το γεγονός όχι τόσο ότι αυτή εμποδίζει την ορατότητα όσο το ότι μετατρέπεται σε λυωμένο γυαλί και επικάθεται στις μηχανές των αεροσκαφών.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024