Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΠετραλιά: Στην καρδιά της οικονομικής τουριστικής δραστηριότητας οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις
Εκδήλωση ΕΟΜΜΕΧ

Πετραλιά: Στην καρδιά της οικονομικής τουριστικής δραστηριότητας οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Απόδειξη του οικουμενικού χαρακτήρα του τουρισμού και της ισχυρής ιδιότητας του να ενώνει ανθρώπους, χώρες, θρησκείες και πολιτισμούς αποτέλεσε, κατά την υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης, κυρία Φάνη Πάλλη – Πετραλιά, η χτεσινή εκδήλωση για τις «Μικρομεσαίες επιχειρήσεις του τουριστικού τομέα στα Κράτη – Μέλη της ΟΣΕΠ», που διοργανώθηκε…

Απόδειξη του οικουμενικού χαρακτήρα του τουρισμού και της ισχυρής ιδιότητας του να ενώνει ανθρώπους, χώρες, θρησκείες και πολιτισμούς αποτέλεσε, κατά την υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης, κυρία Φάνη Πάλλη – Πετραλιά, η χτεσινή εκδήλωση<...>για τις «Μικρομεσαίες επιχειρήσεις του τουριστικού τομέα στα Κράτη – Μέλη της ΟΣΕΠ», που διοργανώθηκε από τον ΕΟΜΜΕΧ, τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας Μαύρης Θάλασσας και την KAF, τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό του Γερμανικού Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Η πολύ μικρή, η μικρή και η μεσαία τουριστική επιχείρηση αποτελούν την συντριπτική πλειοψηφία των ελληνικών τουριστικών επιχειρήσεων. Με τις επιχειρηματικές πρωτοβουλίες χιλιάδων πολιτών, γυναικών και ανδρών, η ελληνική τουριστική βιομηχανία αναπτύσσεται ραγδαία, προσφέρει όλο και υψηλότερης ποιότητας υπηρεσίες και απλώνεται σε όλες τις ηπειρωτικές περιοχές της χώρας και φυσικά σε όλα τα νησιά. Οι μικροί και μεσαίοι επιχειρηματίες του τουρισμού βρίσκονται στην καρδιά της οικονομικής τουριστικής δραστηριότητας. Προσφέρουν απασχόληση, δυναμώνουν τις τοπικές οικονομίες, στηρίζουν την περιφερειακή ανάπτυξη και συμβάλλουν αποφασιστικά στην εμβάθυνση της κοινωνικής συνοχής. Η δική τους δραστηριότητα αναδεικνύει την Ελλάδα σε έναν από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως” ανέφερε χαρακτηριστικά στην ομιλία της η κα Πετραλιά.

Η υλοποίηση της Χάρτας Τουριστικής Ανάπτυξης σε ολόκληρη τη χώρα τόνισε μεταξύ άλλων η κα υπουργός “εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ενθάρρυνση και την ενίσχυση των πρωτοβουλιών των μικρών και των μεσαίων επιχειρηματιών του τουρισμού. Σε αυτό το πλαίσιο ο ΕΟΜΜΕΧ διαδραματίζει ρόλο καθοριστικό καθώς αποτελεί έναν ισχυρό και αποτελεσματικό κόμβο υποδοχής και προώθησης επενδυτικών προτάσεων οι οποίες εντάσσονται στο πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα.

Η τουριστική ανάπτυξη βρίσκεται στην καρδιά της οικονομικής δραστηριότητας, καθώς τροφοδοτεί μια σειρά από άλλους τομείς της παραγωγής αποτελεί παράγοντα σταθερότητας και ανάπτυξης για το σύνολο της οικονομίας. “Ο στόχος μας είναι η Ελλάδα να αξιοποιήσει όλες τις δυνατότητες τουριστικής ανάπτυξης που διαθέτει και με αυτό τον τρόπο να δημιουργηθούν νέοι όροι ευημερίας και προόδου για ολόκληρη τη χώρα. Ο ρόλος των μικρών και μεσαίων τουριστικών επιχειρήσεων είναι κεντρικός για την επίτευξη αυτού του στόχου. Προχωράμε μαζί στο μέλλον” ανέφερε η υπουργός, δεσμευόμενη ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να βρίσκεται ουσιαστικά στο πλευρό των μικρών και μεσαίων επιχειρηματιών τόσο με θεσμικές πρωτοβουλίες, όσο και με αποφάσεις οικονομικού και αναπτυξιακού χαρακτήρα.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024