Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςΠιθανόν χωρίς θεατές οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο λόγω αύξησης κρουσμάτων στην Ιαπωνία
Αθλητικός τουρισμός

Πιθανόν χωρίς θεατές οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο λόγω αύξησης κρουσμάτων στην Ιαπωνία

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα ισχύει μέχρι τις 22 Αυγούστου, σύμφωνα με τις πληροφορίες των ιαπωνικών Μέσων, ενώ οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα διεξαχθούν από τις 23 Ιουλίου μέχρι τις 8 Αυγούστου.

Η ιαπωνική κυβέρνηση αποφάσισε την επιβολή νέας κατάστασης ανάγκης στο Τόκιο, η οποία θα καλύψει ολόκληρη την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων που θα ξεκινήσουν σε δύο εβδομάδες στην ιαπωνική πρωτεύουσα, για να αντιμετωπίσει την αύξηση των κρουσμάτων της COVID-19, μετέδωσαν ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης.

“Η κυβέρνηση αποφάσισε την κήρυξη της τέταρτης κατάστασης έκτακτης ανάγκης στο Τόκιο και γνωστοποίησε την απόφαση της” στον κυβερνητικό συνασπισμό, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NHK.

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα ισχύει μέχρι τις 22 Αυγούστου, σύμφωνα με τις πληροφορίες των ιαπωνικών μέσων, ενώ οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα διεξαχθούν από τις 23 Ιουλίου μέχρι τις 8 Αυγούστου.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Kyodo και όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ/ΜΠΕ, είναι πλέον πιθανό ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα διεξαχθούν κεκλεισμένων των θυρών. Ήδη από τον Μάρτιο, οι διοργανωτές είχαν αποφασίσει την απαγόρευση της έλευσης ξένων θεατών στην Ιαπωνία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, γεγονός πρωτοφανές στην ιστορία των Αγώνων.

Τον Ιούνιο ανακοίνωσαν ότι θα επιτραπεί η παρουσία εγχώριων θεατών, αλλά με την πλήρωση του 50% των θέσεων κάθε αγωνιστικού χώρου και με ανώτατο όριο τα 10.000 άτομα. Πρόσφατα προειδοποίησαν ότι η επιλογή της διεξαγωγής των Αγώνων κεκλεισμένων των θυρών παραμένει, καθώς η υγειονομική κατάσταση στην Ιαπωνία επιδεινώνεται και πάλι.

Η απόφαση για τις οριστικές ρυθμίσεις για το κοινό θα ληφθεί τις προσεχείς ημέρες.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024