Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΠΟΤ: Υπερβολικές αντιδράσεις στη γρίπη των πτηνών μπορούν να βλάψουν την τουριστική βιομηχανία

ΠΟΤ: Υπερβολικές αντιδράσεις στη γρίπη των πτηνών μπορούν να βλάψουν την τουριστική βιομηχανία

Συνάντηση με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας προγραμματίζει εντός των προσεχών ημερών ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού – World Tourism Organization, προκειμένου να εξετάσει το ενδεχόμενο δυσμενών επιπτώσεων στον διεθνή τουρισμό από την απειλή εξάπλωσης, με μορφή επιδημίας, της γρίπης των πτηνών…

Συνάντηση με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας προγραμματίζει εντός των προσεχών ημερών ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού<...>– World Tourism Organization, προκειμένου να εξετάσει το ενδεχόμενο δυσμενών επιπτώσεων στον διεθνή τουρισμό από την απειλή εξάπλωσης, με μορφή επιδημίας, της γρίπης των πτηνών.

Πρέπει να βεβαιωθούμε ότι οι άνθρωποι δεν αποθαρρύνονται από την πραγματοποίηση ταξιδίων χωρίς κάποιο καλό λόγο σημείωσε ο Γενικός Γραμματέας του WTO, κ. Francesco Frangialli. “`Ασκοπη καλλιέργεια τρόμου στη διεθνή κοινή γνώμη μπορεί να προκαλέσει σημαντική πτώση στον τουριστικό τομέα, γεγονός που θα έχει αντίκρισμα τόσο στην οικονομία μιας χώρας, όσο και στα επίπεδα ανεργίας της” συμπληρώνει ο κ. Frangialli.

Ακόμη, ο Γενικός Γραμματέας του WTO παροτρύνει τις Κυβερνήσεις με τις ταξιδιωτικές οδηγίες που εκδίδουν και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης με την κάλυψη θεμάτων γύρω από τη γρίπη των πτηνών “να πράξουν υπεύθυνα, ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα τρόμου, που είχαν σημειωθεί στη διεθνή κοινότητα το 2003 εξαιτίας του ιού Σαρς. “Γνωρίζουμε ότι είναι πιθανό η γρίπη των πτηνών να αποκτήσει διαστάσεις επιδημίας, αλλά δεν γνωρίζουμε σε ποια περιοχή και για πόσο χρονικό διάστημα” πρόσθεσε, δίνοντας έμφαση στην ακόλουθη φράση του: “Αυτό που όντως γνωρίζουμε πολύ καλά από την προηγούμενη εμπειρία μας με τον Σαρς, οι επιπτώσεις στον τουρισμό θα είναι σημαντικές.

“Στόχος της συνάντησης μας με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας είναι να βοηθήσουμε την τουριστική βιομηχανία να είναι καλύτερα ενημερωμένη και προετοιμασμένη για το θέμα αυτό. Το μήνυμα που απευθύνουμε εμείς είναι ότι δεν χρειάζονται υπερβολικές αντιδράσεις ούτε πανικός, αλλά παράλληλα ούτε και υποτίμηση του προβλήματος για την σωστή αντιμετώπιση του” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Frangialli.

Συνιστώντας στις Κυβερνήσεις να ακολουθήσουν τις οδηγίες του WTO για την διαχείριση κρίσεων, ο κ. Frangialli σημείωσε ότι “τα διεθνή ταξίδια θα είναι ο πρώτος οικονομικός τομέας που θα πληγεί αν οι άνθρωποι ξεκινήσουν να ακυρώνουν τις διακοπές τους σε συγκεκριμένους προορισμούς εξαιτίας των φόβων τους”.

Τέλος, σχετικά με τις ταξιδιωτικές οδηγίες, ο Γενικός Γραμματέας του WTO, προέτρεψε τις κυβερνήσεις των κρατών να είναι συγκεκριμένες στην οδηγία τους προς τους πολίτες και να τις τροποποιούν άμεσα με κάθε νέα εξέλιξη.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024