Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΠροειδοποίηση για ταξίδια στο Μεξικό λόγω μολύνσεων
Προορισμοί

Προειδοποίηση για ταξίδια στο Μεξικό λόγω μολύνσεων

Η Υπηρεσία Δημόσιας Υγιεινής της Αγγλίας και της Σκωτίας έδειξαν πως υπάρχει μια αύξηση σε μολύνσεις στους ταξιδιώτες που επέστρεψαν πρόσφατα από το Μεξικό.

Επικαιροποίηση έγινε στην ταξιδιωτική οδηγία στο κομμάτι της υγείας στις 10 Αυγούστου 2016 από το Foreign & Commonwealth Office της Μεγάλης Βρετανίας, καθώς η ταξιδιωτική οδηγία τονίζει σε όσους σκοπεύουν να ταξιδέψουν στην ακτή Riviera Maya του Μεξικό να είναι πολύ προσεκτικοί γιατί έχουν παρουσιαστεί πολλά κρούσματα μολύνσεων από ένα μικρόβιο που βρίσκεται στα φαγητά και στο νερό, το cyclospora.
 
Η Υπηρεσία Δημόσιας Υγιεινής της Αγγλίας και της Σκωτίας έδειξαν πως υπάρχει μια αύξηση σε μολύνσεις στους ταξιδιώτες που επέστρεψαν πρόσφατα από το Μεξικό. Σύμφωνα με στατιστικά, το 73% των περιπτώσεων που βρέθηκαν μολυσμένες με cyclospora, ήταν ταξιδιώτες που έρχονταν από διακοπές στο Μεξικό τους τελευταίους δύο μήνες. Μεταξύ 1 και 5 Αυγούστου, επιβεβαιώθηκαν 204 περιπτώσεις μόλυνσης στη Μεγάλη Βρετανία από το έντομο αυτό. Το μεγαλύτερο ποσοστό των μολύνσεων φαίνεται να προέρχεται από πεντάστερα ξενοδοχεία στην περιοχή της Riviera Maya στο Μεξικό.
 
Το έντομο αυτό προκαλεί διάρροια, κόπωση, μυϊκό πόνο, απώλεια βάρους, κοιλιακές κράμπες, ναυτία και πυρετό και ευδοκιμεί στα φαγητά και στο νερό. Όπως φαίνεται πρόκειται για μολυσμένα νερά και φαγητά στα ξενοδοχεία του Μεξικό.
 
Οι υπηρεσίες υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου προτείνουν στους ταξιδιώτες να επιλέγουν υψηλής ποιότητας και πιστοποιημένα φαγητά και ποτά, ακόμη κι αν μένουν σε ακριβά ξενοδοχεία. Επίσης προτείνουν σε όσους επιστρέφουν από τις διακοπές τους και έχουν κάποια από τα συμπτώματα, να επικοινωνήσουν αμέσως με τον γιατρό τους και να τους αναφέρουν το ταξιδιωτικό ιστορικό τους.
 
Η Υγειονομική Υπηρεσία της Αγγλίας αναφέρει χαρακτηριστικά: “Οι περιπτώσεις προέρχονται από 24 διαφορετικά ξενοδοχεία στο Μεξικό, αλλά κυρίως από την περιοχή της Riviera Maya. Το έντομο έχει χτυπήσει τόσο τις γυναίκες όσο και τους άντρες, και ηλικίες από 12 έως 76 ετών. Οι αρχές δημόσιας υγείας της Μεγάλης Βρετανίας έχουν μοιραστεί τις πληροφορίες τους με τις αρχές του Μεξικό και την ταξιδιωτική βιομηχανία για την υποστήριξη των ερευνών στο Μεξικό”.
 
Ο αριθμός των κρουσμάτων συνεχίζει να αυξάνεται, καθώς τον περασμένο χρόνο υπήρξαν 79 περιπτώσεις μολύνσεων από το cyclospora σε ταξιδιώτες που επέστρεφαν από το Μεξικό, ενώ τώρα έχουν φτάσει ήδη τα 204 κρούσματα σε 5 ημέρες.
 
Γίνονται ήδη έρευνες για να βρεθεί μια λύση στο πρόβλημα των μολύνσεων από την πλευρά του Ηνωμένου Βασιλείου.
 
Ο επιτόπου εκπρόσωπος της Thomson σχετικά με το συμβάν αναφέρει: “Έχουμε λάβει γνώση ότι υπάρχουν κάποια κρούσματα μολύνσεων στην περιοχή της Riviera Maya στο Μεξικό, και παρακολουθούμε στενά την κατάσταση επικοινωνώντας με τους πελάτες που ήρθαν σε επαφή μαζί μας για τις διακοπές τους στην περιοχή αυτή”.

 

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024