Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΠροηγείται ο Frangialli έναντι Hadjinikolov και Abrahamse για το τιμόνι του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού

Προηγείται ο Frangialli έναντι Hadjinikolov και Abrahamse για το τιμόνι του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού

Την στήριξη του στην επανεκλογή του τωρινού Γενικού Γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (WTO), κ. Francesco Frangialli, δήλωσε το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Οργανισμού, στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες (13 Ιουνίου 2005) στην παραλιακή πόλη Nessebar της Βουλγαρίας…

Την στήριξη του στην επανεκλογή του τωρινού Γενικού Γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (WTO), κ. Francesco Frangialli,<...> δήλωσε το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Οργανισμού, στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες (13 Ιουνίου 2005) στην παραλιακή πόλη Nessebar της Βουλγαρίας.

Ειδικότερα, στη συνεδρίαση υπήρξαν 28 ψήφοι υπέρ της επανεκλογής του κ. Frangialli, αν και η τελική απόφαση για το ποιος θα αναλάβει τη συγκεκριμένη θέση από 1η Ιανουαρίου 2006 έως και τα τέλη του 2009 θα ληφθεί στη Γενική Συνέλευση του WTO, που θα διεξαχθεί στις 25 Νοεμβρίου στο Ντακάρ της Σενεγάλης. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι κατά το παρελθόν η Γενική Συνέλευση πάντα υιοθετούσε την πρόταση του Συμβουλίου.

Ο υποψήφιος από την Γαλλία, κ. Frangialli έχει ως ανταγωνιστές τον Dr. Tanya Abrahamse από την Βόρεια Αφρική και τον κ. Dimitar Hadjinikolov από την Βουλγαρία.

Ο ίδιος ο κ. Frangialli δήλωσε χαρακτηριστικά ότι “πιστεύω πως το Εκτελεστικό Συμβούλιο έχει αντιληφθεί πως πρέπει να προωθήσουμε όσα έχουμε επιτύχει μέχρι στιγμής και παράλληλα να προετοιμαστούμε για το μέλλον”.

Στη συνέχεια πρόσθεσε πως ο παγκόσμιος τουρισμός παρουσιάζεται ανοδικός και πάλι, κάτι που είχε διαφανεί και από τα έσοδα του 2004, που ανήλθαν στα 620 δισ. δολάρια, σημειώνοντας αύξηση, της τάξεως του 13,5%. Αλλά, από την άλλη, πρέπει να συνεχίσουμε τον αγώνα μας κατά των αρνητικών περιβαλλοντικών, κοινωνικών και πολιτιστικών επιδράσεων, και παράλληλα με την νέα μας ιδιότητα ως εξειδικευμένος οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών να εξετάσουμε όλες τις δυνατότητες συνεργασίας με άλλους οργανισμούς στο δίκτυο των Ηνωμένων Εθνών”.

Τέλος, δεν παρέλειψε να τονίσει ότι “τα μέλη του WTO πότε δεν ήταν τόσα πολλά, καθώς στο κοντινό μέλλον με την συμμετοχή και του Ηνωμένου Βασιλείου θα αγγίξουν τα 150. Η οικονομική του κατάσταση είναι εξαιρετική, αν και απαιτούνται περαιτέρω προσπάθειες, ώστε να διευρυνθούν οι πηγές του και να απεξαρτητοποιηθεί από τις κρατικές χορηγίες”.

Να σημειωθεί ότι στην ατζέντα της συνεδρίασης ήταν και η έγκριση των αιτήσεων των υποψήφιων νέων μελών όπου εξετάσθηκε και εγκρίθηκε η αίτηση της Travel Media Applications (εκδότης των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International) η οποία είναι επίσημα πλέον μέλος του Επιχειρηματικού Συμβουλίου του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (WTOBC). Η Travel Media Applications αποτελεί το τέταρτο μέλος του WTOBC από την Ελλάδα μετά από τον ΣΕΤΕ, την Εταιρία Τουρισμού Ιονίων Νήσων και την Le Monde.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024