Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΠροκλήσεις Σκοπιανών στην τουριστική έκθεση της Ελβετίας
Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Ν. Αττικής

Προκλήσεις Σκοπιανών στην τουριστική έκθεση της Ελβετίας

Την έντονη διαμαρτυρία της απέναντι στις προκλήσεις που επιχείρησε η σκοπιανή πλευρά με τη χρησιμοποίηση του όρου `Μακεδονία` στη διεθνή έκθεση για τον Τουρισμό, που πραγματοποιήθηκε από 1 έως 4 […]

Την έντονη διαμαρτυρία της απέναντι στις προκλήσεις που επιχείρησε η σκοπιανή πλευρά με τη χρησιμοποίηση του όρου `Μακεδονία` στη διεθνή έκθεση για τον Τουρισμό, που πραγματοποιήθηκε από 1 έως 4 Νοεμβρίου<...>στο Λουγκάνο της Ελβετίας, εξέφρασε αντιπροσωπεία της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Αττικής (ΤΕΔΚΝΑ), που συμμετείχε στην έκθεση.

Η αντιπροσωπεία, στην οποία συμμετείχε και ο πρόεδρος της ΤΕΔΚΝΑ, κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος, δήμαρχος Αιγάλεω, απαίτησε από τους διοργανωτές της Έκθεσης να αποσυρθεί το έντυπο – Οδηγός για την τουριστική προβολή της Οχρίδας, όπου στην εισαγωγή αναφερόταν ως η πόλη της Δημοκρατίας της Μακεδονίας, γενέτειρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Η ελληνική πλευρά προειδοποίησε ότι σε περίπτωση που δεν αποσυρθεί το κείμενο, το οποίο είχε αναρτηθεί και στο ίντερνετ, θα αποχωρήσει αμέσως από την έκθεση, χαρακτηρίζοντας τα αναγραφόμενα ανακριβή, ανιστόρητα και προπαγανδιστικά.

Ο πρόεδρος της ΤΕΔΚΝΑ επισήμανε στους διοργανωτές ότι “είναι μια έκθεση για τον τουρισμό και μόνο” και πως “είναι αδιανόητο να γίνεται προπαγάνδα και μάλιστα διαστρεβλώνοντας την ιστορία με ψεύτικα στοιχεία (πληρωμένη σε παγκόσμια κλίμακα προπαγάνδα)”. Ο Ελβετοί διοργανωτές όφειλαν να σεβαστούν, τόσο το αντικείμενο της διοργάνωσης, όσο και την αλήθεια.

Η ελληνική αντιπροσωπεία, στην οποία συμμετείχαν εκτός από τον πρόεδρο της ΤΕΔΚΝΑ, οι δήμαρχοι Πάργας κ. Σπύρος Πυργής, Αρκαδίων Ζακύνθου κ. Στέλιος Μποζίκης και η αρχαιολόγος κα Γεωργία Καραμήτρου, η οποία εκπροσωπούσε το δήμο Αιανής Κοζάνης, έθεσε στους διοργανωτές τους ακόλουθους όρους, προκειμένου να μην αποχωρήσουν όλοι οι Έλληνες και να κλείσουν τα περίπτερα.


  1. Να διορθωθεί στο Ίντερνετ η φράση «Δημοκρατία της Μακεδονίας» με την ονομασία FYROM-Δημοκρατία των Σκοπίων (γεγονός που έγινε).

  2. Στην εκδήλωση που επρόκειτο να γίνει το βράδυ της 2/11/2007 κατά την παρουσίαση των πόλεων θα γινόταν απλώς και μόνο προσφώνηση του δήμου Οχρίδας και τίποτε άλλο (όπερ και έγινε).

  3. Να αποσυρθούν τα βιβλία που δεν διανεμήθηκαν και να επανεκδοθούν έτσι ώστε όταν αποσταλούν στα τουριστικά γραφεία να μην υπάρχει η φράση «Δημοκρατία της Μακεδονίας, γενέτειρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου» (να εκδοθούν νέα και να διανεμηθούν πριν από την `Ανοιξη με τίτλο FYROM Republica di Skopje – ανακοινώθηκε και δημοσίως).

  4. Να γίνει επιστολή που να αναφέρει όλα τα ανωτέρω και να ζητά συγνώμη για ότι συνέβη (έγινε και αυτό).


Κατόπιν όλων αυτών οι ελληνικές αντιπροσωπείες παρέμειναν στην έκθεση που ολοκληρώθηκε στις 4 Νοεμβρίου και δεν αποχώρησαν.

Στη διεθνή έκθεση για τον Τουρισμό που πραγματοποιήθηκε στο Λουγκάνο της Ελβετίας συμμετείχαν επίσης οι δήμαρχοι Ύδρας κ. Κώστας Αναστόπουλος, Συκιώνος κ. `Αγγελος Τσουλούφας, Καλλιθέας Ρόδου κ. Ιωάννης Ιατρίδης, Σίφνου κ. Γιάννης Γεροντής, αλλά και εκπρόσωποι των δήμων Πατρέων, Ναυπλίου, Μυκόνου, Πάρου και της Νομαρχίας Μεσσηνίας.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024