Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΠροσφορά τροχοκαθισμάτων θαλάσσης της ΕΤΑΠ Λεμεσού για πρόσβαση ΑΜΕΑ στη θάλασσα
Κύπρος

Προσφορά τροχοκαθισμάτων θαλάσσης της ΕΤΑΠ Λεμεσού για πρόσβαση ΑΜΕΑ στη θάλασσα

Τα τροχοκαθίσματα τοποθετήθηκαν στις υποδομές του Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού.

Η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Λεμεσού, στα πλαίσια της Πράξης ΑΝΔΙΚΑΤ του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας Ελλάδα – Κύπρος 2014 -2020 / INTERREG V-A, παραχώρησε δύο τροχοκαθίσματα θαλάσσης στο Ναυτικό Όμιλο Λεμεσού.

Η παραλαβή πραγματοποιήθηκε, από τον γενικό διευθυντή του ΝΟΛ κ. Ευριπίδη Μάνουλλο. Τα τροχοκαθίσματα τοποθετήθηκαν στις υποδομές του ΝΟΛ, όπου οι λουώμενοι με κινητικά προβλήματα μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν χωρίς καμιά επιβάρρυνση.

Το πρόγραμμα “ΑΝΔΙΚΑΤ”, με συνολικό προϋπολογισμό 3,2 εκατ. ευρώ, καταπιάνεται με τη δημιουργία καταδυτικών διαδρομών σε θαλάσσιες προστατευόμενες περιοχές της Ανατολικής Μεσογείου και την ανάπτυξη δικτύου καταδυτικού τουρισμού. Η Λεμεσός προσβλέπει στη δημιουργία καταδυτικών διαδρομών στην περιοχή Δασούδι, όπου υπάρχει τεχνητός ύφαλος με δύο ποντισμένα σκάφη, και την Αμαθούντα όπου υπάρχει βυθισμένο το αρχαίο λιμάνι.

Ανάμεσα στις δράσεις του προγράμματος περιλαμβάνεται η δημιουργία υποβρύχιου πάρκου γλυπτικής στο Δασούδι, η αγορά θόλου χωρητικότητας 25 ενηλίκων ή 40 παιδιών για προβολή ταινίας 180⁰ για τον βυθό, συμμετοχή σε εκθέσεις, διοργάνωση εκδηλώσεων, δημουργία ενημερωτικού και προωθητικού υλικού, έντυπου και ηλεκτρονικού, καθώς και διευκόλυνση της πρόσβασης στη θάλασσα για ΑΜΕΑ. Το έργο έχει διάρκεια τρία χρόνια και αναμένεται να αναβαθμίσει ουσιαστικά το τουριστικό προϊόν στον τομέα του καταδυτικού τουρισμού, προσθέτοντας αξία στους τεχνητούς υφάλους που δημιουργήθηκαν από το Τμήμα Αλιείας και Θαλασσίων Ερευνών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος της Κύπρου.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024