Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΠρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τουριστικές επενδύσεις στο Μαυροβούνιο
Υπουργείο Τουρισμού και Περιβάλλοντος Μαυροβουνίου

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τουριστικές επενδύσεις στο Μαυροβούνιο

Επενδύοντας στον τομέα του τουρισμού για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας, με απώτερο στόχο τη δυναμική είσοδο του Μαυροβουνίου στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη, γεγονός που θα αποφέρει μεγάλα κέρδη σε […]

Επενδύοντας στον τομέα του τουρισμού για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας, με απώτερο στόχο τη δυναμική είσοδο του Μαυροβουνίου στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη, γεγονός που θα αποφέρει μεγάλα κέρδη σε πολλούς<...>τομείς, το Υπουργείο Τουρισμού και Περιβάλλοντος του νεοϊδρυθέντος κράτους απεύθυνε πρόσφατα πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος σε επενδυτές και κατσσκευαστές για τη δημιουργία τριών πολυτελών resorts. Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με εκτιμήσεις του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ταξιδίων και Τουρισμού, η τουριστική κίνηση του Μαυροβουνίου θα παρουσιάζει ετήσιο ρυθμό αύξησης 8,5% στα επόμενα δέκα χρόνια, αναδεικνύοντας την οικονομία της χώρας στις ταχύτερα αναπτυσσόμενες του κόσμου.

Η ανάθεση των έργων θα γίνει μέσω διαγωνισμού, ενώ προτεραιότητα θα δοθεί σε επενδυτές και διαχειριστές ακινήτων, που διαθέτουν εμπειρία και πόρους για τη δημιουργία resorts και ανάλογων προϊόντων υψηλής ποιότητας. Καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή προτάσεων είναι η 3η Μαρτίου 2008.

Οι επενδύσεις αφορούν εκτάσεις σε μοναδικές περιοχές της χώρας. Συγκεκριμένα, πρόκειται για εκτάσεις στο νησί Ada Bojana, στην περιοχή Bigovo, αλλά και στην περιοχή Black Lake. Οι δύο πρώτες είναι παραλιακές, αφού βλέπουν στην Αδριατική, ενώ η τελευταία ορεινή, προσφέροντας ιδανικές ευκαιρίες για επενδύσεις στον πολυτελή τουρισμό.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024